Защо бутнаха част от спортния център на братя Пулеви?

Според Тервел Пулев става дума за своеволие
Обновена: 21 май 2024 07:21 | 21 май 2024 07:13, Нели Христова
60
Защо бутнаха част от спортния център на братя Пулеви?
Снимка: БГНЕС

Събориха част от спортния център на братя Пулеви в столичния квартал "Лозенец". Пред NOVA Тервел Пулев заяви, че става дума за своеволие от страна на инвеститор, който възнамерява в района да бъде издигната 19-етажна сграда с подземни паркинги.

"Вижда се откъде са влезли с тежка техника в сградата, после запушиха с гипсокартон", обясни Тервел Пулев.

"Ако колоните бъдат бутнати с багер, ще падне цялата сграда", коментира Диана Ненова, жена на Пулев.

Според Тервел в случая става въпрос за незаконни действия.

"Така нареченото ПБЗ за събаряне на част от сгради не е вярно, защото това е една постройка. Вижда се от кадастъра. Тук има затваряне на очите на държавните органи", смята Пулев.

Инвеститорът отказа да застане пред камера. Но обясни, че събореното е 100% собственост на фирмата, която представлява. И че частно-правните въпроси ще защитава по съдебен ред.

От район "Лозенец" обясниха, че според приетия подробен устройствен план се предвижда да има подземен гараж с две сгради, като се запазва и спортният център. Категорични са, че всички изисквания са били спазени.

"Ние сме спазили Буквата на закона. Нищо повече не може да направим. Предстои да се предприемат действия от администрацията на СО. Със заповед на кмета ще се реши какво трябва да се направи за укрепването на сградата", коментира Витан Влахов, зам.-кмет на район "Лозенец".

А, докато съдът отреди в чия ползва ще наклонят везните, скоро от спортния център ще посрещат с протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от Видео прогноза
Слънцето се показва утре, в планините ще превали
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Патън Майк преди 5 дни
А това лошо ли е ?
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ooo
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Правилно е написано.Залата на Пупеви/взета незнайно как/е идна барака,но се намира в Район Лозенец,което вкл. кв.Лозенец, кв.Хладилника,НПЗ Хладилника,Кръстова вада-Изток,кв.Витоша .А Кръстова вада-Запад е в район Триадица....Кво знайте Вий.А кмет на района е безхаберника и неграмотника Комитета,той и демократ.. Счупени плочки,кал,мръсотия,презастрояване,но демократично...
44
2
 
4
 
! Отговори
Елементарно! преди 1 седмица
Защото са измамници и престъпници!
43
1
 
8
 
! Отговори
до 51 преди 1 седмица
Така е, селяните като чуят Лозенец и си мислят, че са хванали Бога за шлифера. Аз като роден и израснал във въпросния квартал, мога да кажа, че от 20 години се превърна в една от най-големите ко чи ни в София. Стана място абсурдно за живеене. И аз бих се махнал, но нямам къде да отида за съжаление.
42
1
 
10
 
! Отговори
до 49 преди 1 седмица
Истинският Лозенец е от Канала до Джеймс Баучер. Това нагоре, за което си написал го измислиха инвеститорите, строителната мафия и брокерите за да могат да лъжат селяните, че са им продали апаратаменти в Лозенец. Скоро прочетох, че и Кръстова вада и Малинова долина ги водят Лозенец.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо са го бутнали ли. Ами защото е незаконен. Новият кмет ще сложи край на Фандково-Борисовото беззаконие.
40
1
 
5
 
! Отговори
Гражданин на света преди 1 седмица
До Анонименпоправка за да сме малко по-точни не е трудно също да се провери че квартал Лозенец е от ул. Никола Вапцаров надолу, а не от бул. Джеймз Баучер.
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ОБЩИНСКИЯТ КОМИТЕТ ЗА ЗАЩИТА НА НЕПОЧТЕНИТЕ ИНВЕСТИТОРИ ЗАЯВАВА ЧЕ ЩЕ ЗАЩИТИ ВСЕКИ НЕПОЧТЕН ИНВЕСТИТОР СРЕЩУ БРАТЯТА ПУЛЕВИ!!... КАКВО ТУК ЗНАЧАТ НЯКАКВИ СИ БРАТЯ ПУЛЕВИ, КАТО НИ ПАДАТ ТЛЪСТИ ПАЧКИ...
38
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гербавите мутряги Пулеви не спряха да плачат. Същите са като Вожда им. Все някой друг им е виновен.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 40 В мутренските години Кубрат ако беше станал мутра щеше да е един от първите които чяха да очистят.
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хахаха то беше ясно че в резервата ще почне така да става, едните мутрите да пречат на другите мутри, то нормални хора вече почти няма и без това. Ама така е, кофти когато те застигнат негативите на собствените ти действия, всеки строи незаконно.
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Точно Пулевите да се оплакват от незаконни дейности е меко казано нелепо.
34
7
 
4
 
! Отговори
възмутен преди 1 седмица
Българи, не сте ли забелязяли, че Печенегите винаги са против, ако изпъкне някой Българин. Те са против минитър, премиер, президент, депутат, защото произлиза от България, а не от Печенегия. Но самите Пеенеги нямат качества за такива. Но да плюят, еша им няма. Те могат само да рушат. Не чакайте държавата да се оправи, щом те управлявят.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В цялата страна на всички нива е кошмар, навсякъде се имитира дейност, а всъщност институциите ги няма.
32
4
 
10
 
! Отговори
да ама не преди 1 седмица
Има толкова много места за спортен център и в ловния парк и към комплекса на левски спартак но гаражите в Лозенец са от жизнено важно значение .Стига са ривали братя пулеви ще се вклъчат в някой нов строеж с партер за спортен център.
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пулеви щяха да паснат идеално в годините на бруталните мутри. Особено Кубрат е доста сърдит и троснат. В едни други времена на абсолютно безвластие съм убеден, че много хора щяха да плачат от него.
30
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И кои са тези, които БУТНАХА залата на Пулеви ? Да не би да са Общинската администрация, спазвайки закона за частната собственост. Или тези Пулеви са над Закона, като шефът им от Банкя и могат да правят каквото си искат в София ?
29
1
 
28
 
! Отговори
до Мисирките преди 1 седмица
Не е толкова трудно да се провери, че залата на Пулеви се намира в кв.Хладилника, а не в кв.Лозенец. Ама на вас, придошлите от паланкните, естествено че Лозенец ви звучи по-така и повече хора ще ви прочетат безсмислените писаници.
28
4
 
12
 
! Отговори
Алов преди 1 седмица
Пеевски намеси ли се на пазара на имоти в Лозенец става страшно за хората.