Руските сили стигнаха Киев, на 9 км от парламента са

Властите съветват местните да подготвят коктейли Молотов
Обновена: 25 фев 2022 10:59 | 25 фев 2022 10:55, Нели Христова
410
Руските сили стигнаха Киев, на 9 км от парламента са
Снимка: Getty

Руските военни вече са в Киев, потвърдиха украински власти в Twitter.

Министерството на отбраната на Украйна заяви, че "врагът" е в квартал Оболон, на около 9 километра северно от парламента на Киев в центъра на града.

Властите насърчиха местните да приготвят коктейли Молотов, за да се борят, като същевременно съветват другите да потърсят подслон.

"Мирни жители - внимавайте. Не излизайте от дома си!"

 

Кореспондентите на BBC в Киев по-рано съобщиха, че са чули стрелба, въпреки че добавят, че е невъзможно да се разбере какво означава на този етап. Казват, че вече могат да чуят и по-силни експлозии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
23
 
! Отговори
Геополитик преди 2 години
Прави впечатление, че бежанците са все млади хора, а доброволците 45+
245
15
 
7
 
! Отговори
У бре преди 2 години
За 24 часа приятелския милиардерски кръг на Путин - ОПГ "ОЗЕРО",загуби 38(!!!) млрд долара.Честито на всички печеливши! Още ден-два и може да се поздравим с най-бързо обеднелите сиромаси на планетата! Айде, че не остана война за печелене :-))
244
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСУ преди около час нанесе ракетен и въздушни удари върху авиобаза на руският окупатор в Ростовска област( Рф), унищожени са Су30 и друга екипировка! КиIв е под пълен контрол на ВСУ и Нац.гвардията на УкраIни ЛИКВИДИРАНИ са всички ДРГ на противника в крайните квартали! По 12 часа местно време ситуацията в КиIв е спокойна, Централната ЖП гара е под охрана на нац.полиция и работи! СЛАВА УкраIни пробуда буден за нами!
243
3
 
21
 
! Отговори
nikonik преди 2 години
Зеленски е в Полша. Всичко записва оттам.
242
21
 
9
 
! Отговори
Тц,тц преди 2 години
Най-голямата военна авантюра на Русия ще е нейния кръст.Да,тя може и вероятно ще превземе Украйна, при липса на реална помощ към нея.Последствията ще са страшни. Кой ще управлява след това? Кой ще прежали живота си, за да стане колаборационист с руснаците? Очаква ги партизанска война,която няма да е само тук,а ще се прехвърли и в Русия.Афганистан,Чечня и Грузия ще са приказка в сравнение с това, което ще последва. А Путин ще разбере, как Русия ще даде повече жертви, отколкото в Украйна.
241
1
 
21
 
! Отговори
Последни новини преди 2 години
Марио Драги прибра Зеленски в Рим . Страхливец ! Повече няма да стъпи в Украйна която ще падне още днес защото тази му постъпка ще демотивира армията !
240
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До277 Ами и да ти обяснявам нищо няма да разбереш. Зора беше да турят санкциите на Русия, от там нататък тя ще ерозира до пълен разпад. Путин настъпи същата мотика която настъпи СССР. по времето на Брежнев с нахлуването в Афганистан.
239
4
 
27
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Украинците ще страдат заради глупостта си. Вчера Байдън беше в настроение, щастлив, че славяните сами се избиват. Шанс за фалиралата икономика на САЩ.
238
3
 
20
 
! Отговори
До277 преди 2 години
И в какъв капан е влязъл Путин?За два дни си върна Украйна в своята сфера на влияние с минимални загуби,отсреща какво виждаме половинчати мерки на западните лидери и суровини чиито основен износител в света е Русия отидоха в небесата!Та къде виждаш тук заложеният "капан" от дементиралата кукла на конци Байдън??
237
4
 
9
 
! Отговори
антилибералист преди 2 години
До анонименПърва Депресия в САЩ след 3 години първа световна война в Европа - същ произвеждат оръжие и ресурси за Европа и се възстановява. Голямата депресия 1936 година веднага 2 световна война. Сега трилионен дълг в САЩ - милиониНегроподобни, които не работят но взимат помощи - изхода за баЙдън е само война в Европа! И ЕврогейциПолитици и Мекикитки+купени малоумнициВокрайна става супер лесно. Борсите в Европа в колапс в САЩ летят на горе - ще има поръчки за всички!
236
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само една държава в света имаШЕ право да определя кое е редно и кое не, е свърши се с това право.
235
11
 
18
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Преди време паднаха две кули, близо 4000 жертви. Ужасно е, след това САЩ и НАТО нападнаха 4 държави. Жертви над 1500000. Последните 8 години Украйнската армия убива над 15000 деца жени стари хора за удоволствие. Русия влиза в Украйна за да изчисти всички виновни за това! Лицемерите от запада веднага реват Русия е агресор!!! Аз до сега не съм виждал по толерантна война, а за съжаление съм присъствал в войни! Русия иска виновните и всеки който и попречи е жертва!!!
234
6
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Снощи гледах CNN. Американците умират от радост, че има война в Украйна. Фондовата борса в Ню Йорк скочи на горе. *** се радват, когато има война и мъка по света. Налагат санкции, дават съвети, проповядват морал....
233
3
 
9
 
! Отговори
модерни технологии преди 2 години
Толкова години бомбиха пустинята у Сирия и една камила не пострада.Сега Путин се излага,нацелили са некво летище!Целта на Окупатора е ясна!Путин иска да влезне в парламента и да отмени карантината за COVID19 и премахне зелевия сертификат!Щот е кално вместо с камиони като в Канада влиза с танкове.Да здраствует мировая социалистическая ревалюция!Алах Акбар!
232
10
 
10
 
! Отговори
... преди 2 години
От цялата работа печели само САЩ. Това е истината. Русия ще е изолирана, украинците ще ги намразят тотално, Германия и Ко. ще плащат газ и нефт на тройни цени... купен от щатските фирми. Американците си връщат базите в Европа. Много добре изиграно. Който в службите им е измислил Майдана е отличен ***.
231
6
 
31
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Чашата преля,когато клоуна Зеленски заяви,че ще прави ядрено оръжие.Както Израел не позволява на съседните си държави да произвеждат ядрени ракети,така и Русия не позволява.
230
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В инцидента с блъснатата от бронетранспортьор кола - не е бронетранспортьор а украинска ПВО система "Стрела" карана от украински военен. Войничето не успяло да овладее машината и налетяко на цивилните. Жертви няма. От колата нищо не става повече.
229
3
 
13
 
! Отговори
S преди 2 години
Нали са големи смелчаги украинците...Защо всичките им мъже се качиха по колите и избягаха в западна посока? По изказвания иначе са много смели :)
228
11
 
3
 
! Отговори
Зрител преди 2 години
Целта на операцията не е денацификация и демилитаризация на Украйна. Целта е налагането на волята на по-силния върху по-слабия чрез сила. Това не трябва да се забравя.
227
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пениуайз се казва клоунът.