Китай сочи САЩ като "реална заплаха за света"

Посолството им в Русия сподели списък с американски бомбардировки
Обновена: 27 фев 2022 14:10 | 27 фев 2022 14:05, Александър Попов
219
Китай сочи САЩ като "реална заплаха за света"
Снимка: БГНЕС

Китайски дипломати публикуваха списък с военни действия на САЩ през последните десетилетия, като твърдят, че Вашингтон е „реалната заплаха“ за света. Това се случва, след като ЕС, САЩ, Обединеното кралство, НАТО и шефът на ООН обвиняват Москва в "непредизвикана" атака срещу Украйна.

Китайското посолство в Русия повтори информацията, първоначално споделена от говорителя на китайското външно министерство Лиджиан Жао по-рано тази седмица, показващо „Демократичния световен тур" на САЩ. Изброявайки много от инцидентите, при които САЩ са бомбардирали или нахлуват в други страни след края на Втората световна война, картинката показва, че тези нации представляват „приблизително една трета от хората на земята“.

„Никога не забравяйте кой е истинската заплаха за света“, написа под снимката Жао.

Посолството посочи, че 81% от войните между 1945 и 2001 г. са започнати от САЩ, обвинявайки Вашингтон, че „налива бензин“ върху конфликта в Украйна.


Ключов въпрос тук е каква роля изиграха САЩ, виновникът за сегашното напрежение около Украйна. Ако някой продължава да налива масло в огъня, докато обвинява другите, че не са направили всичко по силите си, за да загасят този огън, такова поведение е очевидно безотговорно.

В събота Джао показа изображение, изброяващо „бомбени атаки, саботаж, опит за смяна на режими“ от Вашингтон. Дипломатът придружи публикацията с хаштаг #NeverForget.

 


Китай беше една от трите нации, които се въздържаха от гласуването на резолюция на ООН, осъждаща „агресията“ на Русия срещу Украйна, след като тя беше наложена с вето от Русия. Резолюцията изисква незабавно изтегляне на войските, участващи в „специалната военна операция“ на Кремъл в Украйна.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5 , Украйна можеше да запази териториалната си цялост само ако беше станала пълноправен член на НАТО . Това го знаеха още първите президенти на Украйна - Кравчук и Кучма , които макар и продукт на комунистическата система , направиха много това да се сбъдне ...!!! Нищо , сега вече само хора с обременено мислене виждат "месиансдката" роля на психопата Путин ... Всъщност - той вкара Русия в преизподнята и се оказа единствения враг на нормална Русия ...
175
1
 
0
 
! Отговори
Демократ ...! преди 2 години
До Петров , напротив , Путин има последна възможност да шантажира нормалния Свят с ядрени оръжия . Защото за времето на Путин Русия официално е бракувала поради морална и физическа остарялост над 7000 стратегически ядрени оръжия , а е произвел само около 70 , повечето - опуитни образци , които са "използвани" в тестовете . Сега Русия има 1 600 стратегически ядрени заряда , които също подлежат на бракуване ... Е , тогава Светът ще си отдъхне от руския шантаж и световният мир ще настане ...
174
0
 
7
 
! Отговори
Спиро преди 2 години
Ами има и то много. Нали не вярваш че Путин се е събудил сутринта в лошо настроение и е решил да проведе военни действия в Украйна.
173
4
 
11
 
! Отговори
5 преди 2 години
До Анонимен Общото е очевидно!Приемаме Украйна в НАТО и я въоръжаваме до зъби и с атомно оръжие срещу Русия!Избиваме етнически руснаци в Донбас и Луганск за етническа чистота-геноцид,който Русия не може и не трябва да понесе!Това е общото-ние управляваме света:днес Русия,утре Китай!Да, ама НЕ!Картаген ще умре!А с това и илюзорните ви надежди за световно господство!
172
68
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво общо имат войните на САЩ с това че побърканият Путин иска да рита всички наоколо. На всички които му ръкопляскат желая да ги ощастливи със същото.
171
1
 
1
 
! Отговори
пепо преди 2 години
До FMCемигрирах за да съм надалеч от такива като тебе.
170
1
 
8
 
! Отговори
бай хОй преди 2 години
До Анонименбаче хвани чети преди изстрелваш цифри от нищото :)https://investopedia/articles/investing/080615/china-owns-us-debt-how-much.asp#:~:text=Breaking%20Down%20Ownership%20of%20US%20Debt&text=China%20owns%20about%20%241.1%20trillion,tied%20to%20the%20U.S.%20dollar.1.1. трл.долара е дълга на щатите към Китай, не че е малко.
169
6
 
54
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Много им се иска на САЩ една хубава, малка, ядрена война в Европа, а те ще оказват хуманитарна помощ... Този път обаче ще ядат дървото, за съжаление светът ще свърши!Издевателствата над Русия, за съжаление са опънали нервите докрай. По време на Караибската криза въпроса за мира и войната, живота и смъртта на човечеството се е решавало от основно от двама истински лидери, а сега от куп комплексари мислещи за рейтинга си.
168
5
 
51
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Вярно е ....а и САЩ дължат на Китай 20 трилиона долара,които няма как да върнат!
167
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много съмнително гласуване тук 43:0 ????
166
4
 
46
 
! Отговори
ВАМ преди 2 години
Някои наи-сетне да го каже. Ааа *** Китаи е свободна и силна страна. А ЕВропа-колония на САЩ.
165
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четейки коментарите ви стигнах до заключението, че, защото преди повече от 200-300 години Старият Свят откривайки континента Америка започва да го завладява, са избили много от местното население. Времето на конквистадорите, Англия, Испания, Португалия ... (САЩ още не е съществувал), така е, историята на човечеството минава през много периоди. Та, затова сега, Путин е сграбчил ядреното копче да накаже .... света!? Благодаря за изключително интелигентното обяснение на ситуацията!
164
3
 
25
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Ядосват Поднебесната, сега вече ще почне кючека.
163
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно дойде времето и Китай да си върне Тайван!
162
4
 
49
 
! Отговори
мда преди 2 години
Накрая войната се връща при източника си.Само не трябва да бомбардират Вашингтон,че няма да има къде да закачат байряка.
161
3
 
91
 
! Отговори
браво преди 2 години
Одеве гледах новината по една руска ТВ (последните дни гледам и тях, за да видя др гледна точка) и споменаха за това. Поздравления, че публикувате позицията на Китай. А новината си е самата истина. Затова не мога да разбера тази истерия около Украйна. Израел почти всеки ден удря Палестина и Сирия... Никаква реакция.
160
3
 
51
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
- Не се лъжете, бре, хора! Зад САЩ стоят юдеите! Някога масоните са искали САЩ да е Новата обетована земя на евреите - Цион...
159
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се задълбочите, ще разберете, защо - псевдо - краварската империя има нужда от размирици, войни и извращения чрез лгтб и педота.
158
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това и толко изтрещяха като Путин си позволи да прави това, което те правят повече от 30г.
157
2
 
49
 
! Отговори
българина преди 2 години
Когато децата учат в учат в учиище думата ТЕРОРИЗЪМ, трябва да им се покаже точно тази картинка и да я научат наизуст! липсва само един ред, първия 150 млн индианци от цели два континента, които по днешните стандарти са 2 млрд души!!!!!