Зеленски: Следващите 24 часа ще са критично важни за Украйна

Преговорите между Киев и Москва се очаква да започнат рано тази сутрин
170
Зеленски: Следващите 24 часа ще са критично важни за Украйна
Снимка: БГНЕС

Следващите 24 часа ще са критично важни за Украйна, заяви украинският президент Володимир Зеленски в телефонен разговор с британския премиер Борис Джонсън, съобщи говорител на Даунинг стрийт, цитиран от световните агенции.

Още по темата

Президентът Зеленски смята, че следващите 24 часа ще са ключово важни за Украйна. Премиерът Джонсън посочи, че ще направи всичко възможно, за да гарантира, че доставките на отбранителна помощ ще достигнат Украйна, посочи говорителят.

Двамата са се договорили да продължат да поддържат тесни контакти и Джонсън за пореден път е обявил за твърдата подкрепа от страна на Великобритания за суверенитета на Украйна.

Преговорите между Киев и Москва се очаква да започнат рано тази сутрин, сочат данни на "Украинска правда" и руската агенция ТАСС, предаде ДПА.

Планираше се преговорите да започнат в неделя.

Агенция ТАСС цитира източник, пожелал да запази анонимност, който казва, че срещата ще се състои сутринта, а причината за това е свързана с логистиката на украинската делегация.

ДПА посочва, че руската делегация вече е потеглила от беларуската столица Минск и пътува към украинско-беларуската граница, близо до р. Припят., където се очаква да се състоят преговорите.

Украйна се съгласи да започне преговори за мир с Русия в неделя.

Не вярвам в резултат от тази среща, но нека да опитаме, каза украинският президент Володимир Зеленски./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: УкрайнаРусияЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
3
 
! Отговори
хааахахахахахаха преди 2 години
За близо 6 дни великата руска армия успя ли да мине оттатък изоставения град Припят, или още него превзема?
126
0
 
7
 
! Отговори
А дано... преди 2 години
...се разберат най-накрая и им уври главата на всички участници в тази война, че зад тях стоят живи мирни и беззащитни граждани!!! Всички страни в конфликта за мен са абсолютно равно виновни, щом не го спряха това безумие, когато можеха. Сядайте си на трибуквията, правете отстъпки и до утре да сте се омели всички, които носите оръжия от там - за всички страни говоря, и хората, и техниката. Неможе да се избиват в 21ви век ПРАВОСЛАВНИ СЛАВЯНИ. Стига вече.
125
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как украинците да предадат фашиста на русия като той се крие в Кремъл под дългата бяла маса.
124
4
 
16
 
! Отговори
1 преди 2 години
пане зеленски,гледай документалния филм "Дети Донбаса"и ще разбереш,товарищ Путин,защо тръгна срещу Украйна.
123
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
предай се това не е филм хора умират
122
0
 
16
 
! Отговори
fact преди 2 години
мен ме интересува с брендо кво стана? на фронта ли е, кокаин на елита ли доставя, се пак, украинец се писа, за да избегне секво правосъдие.
121
5
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
хората дето верваха на притчата за грузински десантчици, "ако турците дойдат" сега верват у вездесъщия пупим и пишат глупости. ора, гледайте си по паниците щото държавите дето подкрепят открито това което става се броят на пръстите на двете ръце на стругар с 30 години стаж.
120
3
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До SS до [#139]КПСС БКПчеченците се молят на свети байрактар, мюсулмански покровител на хората дето си бутат носа в чужда къща. само у днесбеге и по руските ресурси плашат с изгорелия чеченски спецназ, воглаве с десната ръка на кадиров
119
4
 
7
 
! Отговори
SS до [#40]Анонимен преди 2 години
SS до [#40]АнонименДраги Анонимен, след като "реално знаеш какво означава фашисти", какви организации са според теб теа като Азов, Десен Сектор,и пр.?Уважаеми,необразован русофобе, твърдиш,че някой си бил казал,че украинците са фашисти. Да де,ама всички ние знаем, че става дума за укро-фашстките/неонацистките им организации, нали така ... Има информации за тях колкото щеш в интернет... самите те са се хвалили... е, за щастие едва ли ще го правят пак, освен ако Мъск им осигури и в ада интернет
118
4
 
3
 
! Отговори
SS до [#139]КПСС БКП преди 2 години
[#139]КПСС БКП: "Русия да се изтегли от Украйна, при положение, че Украинците предадът доброволно всички фашистки организаций като Азов на Руснаците !" Така е добре, но не само Азов, ами и другите 50 такива организации... А доката се "изтеглят" Руснаците, ще влезне Беларус... чеченците вече са там, като никой не знае къде вършеят
117
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хора тук пишат за фашисти, без реално да знаят какво означава това. Повтарят мантрите на КГБ, обвзело властта в Русия. Украинците не са фашисти уважаеми, необразовани русофили. Това е народ, който е загубил 8 млн души по време на ВСВ, после още толкова от политиката на Сталин и сега иска да живее, както намери за добре.
116
6
 
13
 
! Отговори
КПСС БКП преди 2 години
Русия да се изтегли от Украйна, при положение, че Украинците предадът доброволно всички фашистки организаций като Азов на Руснаците !
115
4
 
6
 
! Отговори
някой преди 2 години
До До 97тавариш, в сряда украйна напада луганск и донец, в четвартък путин напада украйна................панимаеш?
114
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да оди да преговаря.
113
9
 
27
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 2 години
Много го е страх този клоун-марионетка,особено с 1 миллиард в куфара..Откраднат от любимия народ.Сега му се живее на някой остров..с много бял прашец и кръшни моми.Еех..докога е с тази работа? *** и опасна.
112
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изборът беше между военна операция на Русия в Украйна или трета световна воина заради разполагането на американско ядрено оръжие в Украйна. Тук гледам, че има и привърженици на трета световна война.
111
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен провал с "операцията", щеше за 5 часа да окупира Украйна!!!
110
3
 
6
 
! Отговори
някой преди 2 години
До До 97товариш в сряда украйна нападнала донбас и луганск, в четвъртък путин напада украйна.............капиш?
109
17
 
19
 
! Отговори
... преди 2 години
Путин такъв автогол си вкара, че сигурно сам не може да повярва. Украйна ще излезе от този кошмар много по-единна. Путин постигна точно обратното да това, което искаше!
108
2
 
6
 
! Отговори
някой преди 2 години
До До 122 само че такна се оказал не руски, а украински