Британски журналист е ранен в Украйна

Бенджамин Хол е събирал информация извън Киев
15 мар 2022 09:38, Елка Василева
18
Британски журналист е ранен в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Британски журналист, отразяващ войната в Украйна за телевизия "Фокс нюз", бе ранен и приет в болница вчера, съобщи американската телевизия. Инцидентът е станал в района на Киев. Не се съобщава колко сериозно е ранен журналистът.

"Бенджамин Хол е  бил ранен, докато е събирал информация извън Киев", се казва в кратко съобщение на медията. "Ние разполагаме с малко детайли за момента, но Бен е в болница и нашите екипи на терен се опитват да съберат допълнителни информации в момент, в който ситуацията се развива бързо", допълва телевизията.

Още по темата
В страницата си във Фейсбук украинската главна прокурорка Ирина Венедиктова също съобщи, че британски журналист е бил ранен. Тя поясни, че той е пострадал от осколки от снаряд, поразили краката му и е в интензивно отделение. Прокурорката постна и снимка от прескартата на журналиста, но същевременно името на журналиста бе скрито в поста й.

През уикенда в Украйна бе убит американският журналист Брент Рено, отразяващ военните действия от Ирпин, северозападно предградие на Киев. Друг журналист беше ранен по същото време. Рено бе прострелян в тила, докато се движел с кола, според украински лекар. Украинските власти обвиниха бързо руските си противници, че са стреляли по колата, но засега е трудно да се установи произходът на изстрелите. Рено бе първият чужд журналист, убит в Украйна от началото на руската офанзива.

По повод новината за ранения британски журналист от Асоциацията на кореспондентите към Държавния департамент казаха, че са ужасени от случилото се с него. Бенджамин Хол обикновено отразяваше новини, свързани с Държавния департамент, преди да се озове в Украйна. Преди това е работил в като журналист в Лондон.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
10
 
! Отговори
От хората преди 2 години
Какво прави там.Голям герой.Така или иначе новините му щяха да са такива,каквито ги поръчват и искат господарите.Да си стои на топло и само да пита какво трябва да напише.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леко се е отървал. Да си припомни колегата дето филмираше как "борците за свободо и демокрация" празнуват ислямистка сватба и срещата му с джихади джон.
10
0
 
12
 
! Отговори
Цензура преди 2 години
Цензурата е навсякъде!
9
1
 
18
 
! Отговори
Като истината излезе преди 2 години
И грам новина няма да се появи - знае се кои са престъпниците фашисти! И запада не му изнася правдата!
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още една добра новина след американския журналист.
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Друг ли или този е вчерашния?
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да попитам все пак.. Този чий го държи там?
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кравари прошка няма .Двете най крадливи държави Великобритания и САЩ
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи докато е жив не се споменава от чий снаряд е ранен. Вчера един журналист укрите хем го похарчиха с изстрел в челото, хем го писаха на сметката на Путин.
3
0
 
21
 
! Отговори
В. преди 2 години
Вчера писахте, че това всъщност е резидента на ЦРУ, бе.
2
0
 
21
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
от кой нещо много почнаха да окапват западните журналисти ?бандеровците да не би да целят провокации за да намесят запада!
1
1
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Звездите ми го казаха още миналата седмица :)))