Киев: Русия е загубила до 40% от силите, с които е започнала инвазията

Те или са напълно унищожени, или са изгубили бойния си капацитет
16 мар 2022 07:44, Елка Василева
101
Киев: Русия е загубила до 40% от силите, с които е започнала инвазията
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е загубила до 40 процента от силите, с които е започнала инвазията в Украйна, предаде ДПА, като се позова на главния щаб на украинските въоръжени сили.

Още по темата
По информация от ежедневния бюлетин на щаба военните части са били или напълно унищожени, или са изгубили бойния си капацитет. Информацията не е потвърдена от независими източници, отбелязва ДПА.

Ситуацията продължава да е най-сериозна в района на обсадения град Мариупол, се посочва в бюлетина. Руската армия се опитва да блокира достъпа до града от запад и от изток, но "търпи значителни загуби".

В региона на Одеса руски кораби обстрелват украинския бряг, но няма опити за десант, съобщи служител от министерството на вътрешните работи.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
2
 
! Отговори
Русофилска медия преди 2 години
Dnes.bg е русофилска медия дава трибуна на русофилски тролова за да пръскат гнусна съветска пропаганда. ДС да се размърда
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***, вие имате ли армия или само на наемници разчитате? Вече не остана кой да се бие за вас.
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вайната варви па план. Планат на Патин и Лаврав. Патин и Лаврав плануват молене за руски мир.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 80 - Това е като да кажеш, че защото САЩ дължи пари на Китай и Япония (повече на Япония, отколкото на Китай) ктаийчетата ще пратят мутри биячи, да им "ги земат". Ем - не, не работи така.
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата отечествена война за Просия ще настигне загубите от първата отечествена война. Отново Просия ще е в руини! Добре, че украинците знаят отлично какво е руски ботуш и се борят със зъби и нокти да не позволяват на ордата азиатски хуни да беснее в Европа! Дано да издържат и просещите да си останат във великата си Просия и хунски ботуш да не стъпва в цивилизованите страни!
69
5
 
9
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 2 години
Айде стига вече западна пропаганда! Пожелавам на всичката толерастка *** Русия да им сложи прът в колелото и да разпадне целия корумпиран и облъчващ ЕС, конто трови държавите с помощта на САЩ!
68
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според Киев след още две седмици Русия ще е загубила вече 80 процента и зеления ревльо ще влезе в Москва.
67
7
 
13
 
! Отговори
НИМРОД преди 2 години
Излиза, че на руснаците са им останали няколко танка и самолета. ИНТЕРСНО КЪДЕ СА ВАШИТЕ САМОЛЕТИТЕ СЛЕД КАТО СТЕ ТРЪГНАЛИ ДА ИСКАТЕ НАШИТЕ И ПОЛСКИТЕ?!!! Да не говорим за ракетите защото и тях ги нямате и иската нашите!!!!! Радев вече е уредил разполагането на НАШИ ракети на УКРАИНО - РОМЪНСКАТА граница!!! По този въпрос пълно мълчание!!! ЩЕ НИ ВКАРА ВЪВ ВОЙНА !!
66
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжливото овчарче Зеленски няма да се предадеЩе го убият като куче публично за назидание на Запада.Путин има 100% подкрепа на народа си. Четете руски сайтове. Путин няма да бъде свален. С тази инвазия си спечели любовта на руснаците.
65
13
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
В Украйна няма нацисти. Нацистите са в Просията и това го знае всеки, който следи руската официална пропаганда. Просията е фашистка държава като по учебник.
64
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 2 години
40% от колко? 500?
63
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин търси наемници, защото армията му стана за смях. Фермерите си събират изоставени танкове. Веселба голяма. Русия не може да отлепи на повече от 20км от границата. За Киев може само да си мечтае.
62
10
 
9
 
! Отговори
Зеленски преди 2 години
Точно за това, че ги размазахме, търса Господаря Путин за разговор и евентуална милостиня под дърво и камък. Нека да поговорим моля. Макроне моля те помагай, че не мога повече от зор... след такова размазване бухахахахахаха
61
14
 
17
 
! Отговори
До СЛЕДВАЩАТА преди 2 години
А пък Путин търси подкрепа от чеченци, араби и др. смугли субекти, че русначетата бегат!
60
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 77.Мисля, че могат да изравнят целия свят, но тогава какви ще са отговорите, дали и най-върлите путинофили ще продължат да се кефят на руснаците? Много повече губят отколкото печелят руснаците. Чисто физически мога да смачкам от бой 50 килограмовия ми колега, който ми е и роднина, но после: ще ме изгонят от работа и цялата рода няма да иска да се занимава с мен. Разбираш ли в какво положение е Русия?
59
2
 
21
 
! Отговори
!!! преди 2 години
Статията е като намаление в Дънков магазин !!! НАМАЛЕНИЕ ДО 40% ... вътре разбираш, че намалението е !! "ДО" !!
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Така е .. Руснаците загубват във ВСВ 27 000 000!
57
6
 
16
 
! Отговори
Realist преди 2 години
Браво ! Повярвахме на демократичната пропаганда.
56
19
 
12
 
! Отговори
Состин преди 2 години
Ей, рубладжиите, нема кво да се пенявите. В днешно време войните се гледат на живо. В нета се качват постоянно видеа, на които се вижда прекрасно пораженията на ушанките. Та колко и да плюнчите с упорките си , света вижда онлайн в какво се накисна полуръста.
55
5
 
5
 
! Отговори
До Я ПА ТИ преди 2 години
Въпросът дали Путин ще е актуален след тази война е хипотетичен!