47% от украинците смятат, че родината им ще надвие Русия

74% пък одобряват преговори между Зеленски и Путин
21 мар 2022 09:18, Нели Христова
139
47% от украинците смятат, че родината им ще надвие Русия
Снимка: БГНЕС

Неотдавнашно проучване в Украйна показва, че вярата в победата над Русия е достигнала най-високото си ниво от началото на войната. Внушително мнозинство от анкетираните вярват, че Украйна ще успее да отблъсне нападението на Русия, а увереността в победата остава преобладаваща във всички региони на страната.

Проучване от 28 февруари показа, че 70% от украинците вярват, че украинските въоръжени сили ще надделеят над руските военни сили.

Ново проучване, проведено от социологическата група "Рейтинг" на 18 март, показва, че 77% от анкетираните смятат, че ситуацията в Украйна се развива в правилна посока. Само 14% не са съгласни с това, а 10% не могат да направят оценка. Мнението за положителен напредък преобладава във всички региони и сред всички възрастови групи.

Половината (47%) от анкетираните се надяват, че Украйна ще успее да спечели войната с Русия през следващите няколко седмици. Една четвърт (23%) смятат, че войната ще продължи няколко месеца.

Само 12% смятат, че войната ще приключи след шест или повече месеца. Почти няма хора, които изобщо да не вярват в победата, а 17% не могат да отговорят на този въпрос.

Около 74% от анкетираните подкрепят преките разговори на Зеленски с Путин за прекратяване на войната, докато една четвърт от анкетираните са против това предложение. В южната и източната част на Украйна поддръжниците на преките преговори са малко повече, но и в другите региони те съставляват мнозинство.

В същото време подписването на временно примирие с Русия, без тя да изтегли войските си от Украйна, се възприема като неприемливо от украинците (89%).

Полша, Литва, Обединеното кралство и Съединените щати са най-приятелски настроените към Украйна държави за анкетираните днес, сочи проучването.

Чешката република, Румъния, Молдова, Словакия, Турция, Франция и Словения също се смятат от украинците за приятелски настроени държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде сме ние... няма ни в приятелски настроените към Украйна. Нищо че приемаме бежанците. Само чувам по колко им давали на укранците на ден... а защо не и на нас. Жалко.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Русия не иска да граничи с НАТО" - Русия отдавна граничи с НАТО. На запад с Полша, Латвия, Литва и Естония. На юг с България, Румъния, Турция. На изток със САЩ.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не бяха Запада, САЩ до къде ли щяха да издържат украинците?
26
1
 
2
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Усеща се, как гербаджийските калинки-пyтинoфилистици лека-полека се осеферват по бюрцата на държавните си службици в началото на новата раб. седмица и започват активно да заработват в името на народа... :)
25
5
 
10
 
! Отговори
ВБЗ преди 2 години
Това заглавие е ала Зеленият човек току що станал от дълбок сън. Мисля ,че 95 % от трезво мислещите хора знаят ,че Русия не използва и половината от капацитета си в тази война.
24
3
 
7
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Добре, че дойдоха краварите, та и на теб да ти промият междуушното пространство, за да не си по-назад
23
2
 
8
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Малко се самозалъгват, но е важно да се поддържа бойният дух. Надеждата умира последна.
22
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само като погледна на нашите русофили как са им промили мозъка през тоталитаризма, че след 32 години демокрация още не знаят в кой век живеят, и веднага ми става ясно защо българите в Македония са с толкова промити мозъци от комунистите.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък 100% съм сигурен, че нефта, газта, цветните метали, и селскостопанската продукция отново ще счупят бардака и ще ли ядете дед овия след септември, а укрите и рашъните да се трепят по планграфик спуснат от давоските хиени. Щом микромекия се прехвърли в бизнеса със зърно и хранителни стоки и зае ба вирусологията си правете сами сметките, за инфлацията дето се задава.
20
3
 
8
 
! Отговори
Русия преди 2 години
То туй е прублема им дето западнало наркуманската и укро прупаганда им фтълпи чи са укро извънземно безсмъртни и ся ши мрът фъшкиити АМА ЯКУ ШИ МРЪТ.Тия херои що са са скрили мастиити ф градувети сред цивилнити!!!
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важно е колко мъжленца в България са си наточили зъбите за украинки,трябва да си изключително деградирал,задръстен и комплексиран индивид за да опреш до най големите п-рцали на стария континент!!
18
3
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ОТ 100 % ..... ОСТАВАТ 53 % !!! НАПИШЕТЕ И ТЯХ !!!
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Война не се води по симпатии. Никой няма да пръсне едни пари, ако няма изгода. Русия не иска да граничи с НАТО, както беше договорката от Минск. Америка иска да е хегемон и да продава оръжия - затова насъсква и моли да набута някой, за да започне Трета. Украйна иска в НАТО, защото знаеха, че след зверствата на Азовци, няма да им се размине и търсеха кой да ги пази.
16
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До TaнюТе по принцип им щрака нещо в мозъчетата, свикнали са на глад и мизерия, проблема ще бъде когато ги отреже целия свят :))) *** на ли са велики и могучий, би требвало да остискат на глада :))
15
2
 
18
 
! Отговори
Да дааая преди 2 години
След две седмици щяли язовци да маршируват на Червения площад, ама в черни чували....
14
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полша, Литва, Наглобритания и Пиндостан, Чешката република, Румъния, Молдова, Словакия, Турция, Франция и Словения са най-приятелски настроените към Украйна държави, защото даряват оръжия, наемници и $ млн за поддържане на войната до последния жив украинец. Укропската браво-фейк-пропаганда бие всички предишни рекорди.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че не пускаха мъжете на границата, че да видите тогава колко щяха да така категорични
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Защо русия не нападна полша." - Този въпрос го задай на държавите, които още не смеят да поискат членство в НАТО.
11
12
 
7
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Извоюваното досега си е чиста военна история в стил Давид и Голиат. Жалко за жертвите, жалко за разбитите животи и потрошени институции, Русия ще изплаща репарации десетилетия наред!
10
3
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ЗАЩО БЕШЕ НУЖНО ЗЕЛЕНДОЛСКИ ДА ЗАЛОЖИ ПОКРАЙНА ??? НАРКОТИЦИ И ХАЗАРТ !!! СНИМКАТА ПОКАЗВА ,, НАДВИВАНЕТО" !!!