Кристиян Шкварек: Русия се разкачва от Запада

Путин мисли за себе си в исторически аспект, смята анализаторът
22 мар 2022 22:00, Красимир Ангелов
62

"Това, което се случва в Русия, руски анализатор го беше определил много интересно - тотално разкачване на руската държава и руската икономика от Запада. Това не значи директно колапс, но може да мине през него. Това е нещо, което се е случвало няколко пъти в историята на Русия. Икономическото разкачване в момента ги връзва жестоко с Китай до степен, до която санкциите, които бяха наложени по SWIFT, вече принудиха няколко техни банки да влязат в китайския вариант на SWIFT". Това обяви политическият анализатор Кристиян Шкварек в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според него Путин си дава сметка за всичко това.

"Той е готов да плати тази цена, много хора го определят като побъркал се диктатор, човек, който е ненормален, но той е много наясно с това, което прави. А това, което прави, е да нареди своето наследство. За Източна Европа и украинците то е пагубно. Но какво направи Путин? Първо оправи Чечня и Дагестан, после затвърди Абхазия, после дръпна Беларус, която беше тръгнала към Запада, после войната в Грузия, след това Крим и Донбас, и му остана един - това е Украйна", допълни Шкварек в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му Путин мисли за себе си в исторически аспект.

"Той е от хората, които имат пълна власт и са императори. В историята те мислят по-различно от нас - не за цената, която ще платят хората, не за наследството си, а наследството в историята. Руското общество е "друга бира" от обществата, с които сме свикнали да боравим и да говорим. Те могат да си позволят понякога да стигнат и до просешка тояга, ако това засяга въпросите за сигурност на руската държава. Проблемът е, че по времето на Путин се отгледа ново поколение хора в Русия. Малко или много те са зависими от западните икономически и социални придобивки", подчерта политическият анализатор.

"В момента 130-хиляндната армия на Украйна е почти обградена и в момента Путин казва: "Третата ни фаза е унищожаването на тази армия и включването на артилерия в обсадата на Харков и Киев". Но ако стигнем дотам - това ще е клане, каквото не е имало в Европа от Втората световна война насам. Целта на Путин не е просто да вземе Донецк, Луганск и Крим", коментира експертът.

Кристиян Шкварек смята, че ако Зеленски и Путин не седнат на масата за преговори, няма как да се приключи с този конфликт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този,, анализагор" е русофил в мозъка на костите си.Реди, лъжа, след, лъжа!Измисли някакъв сепаратизъм в Дагестан който неговият Путин оправил.А, направо изби рибата с твърдението, че и Беларус, някога били тръгнали къмЗапада, но Путин набързо ги прибрал.Лукашенко е повече време на власт в Беларус от Путин и никога не е ориентирал държавата си към Запада,напротив постоянно търсеше сближаване с Русия.
29
17
 
16
 
! Отговори
До Мими преди 2 години
Каква Америка, какви ваксини бе?! Какво общо имат тези две неща с Берлинския конгрес и войните за национално обединение?! Американците ли ти създадоха македонизма, те ли ти докараха 45 комунизъм, те ли създадоха олигархията??? За твое сведение в Русия също ги ваксинират яко...
28
27
 
17
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 2 години
Колкото по-близо до Русия, толкова по-близо до просия.
27
19
 
25
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Добре ти какво искаш Америка да ни управлява и да ни заличи това и е целта и да ни съсипят със ваксини и какво ли още ? Русия какво ни е виновна като Америка ни тъпче ?
26
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия няма интерес от тази търговия с ЕС . Вижте какви компании затвориха . Зара , Долче и габана ,айфоните . Това са луксозни продукти с голяма добавена стойност. Тръмп обложи европейските луксозни стоки със 100 % мито. А Русия им дава евтина газ по дългосрочни контракти. Трябва да забранят износа на торове . И да продават по малко газ на по високи цени . Защото при износа на торове парите отиват в олигарси като Риболовлев - Уралкалии .А ако забранят износа парите ще отиват в руските земеделци
25
7
 
4
 
! Отговори
До Мими преди 2 години
Не минус, а нещо друго ще ти дам, че си много нервна нещо.
24
11
 
16
 
! Отговори
До Мими преди 2 години
Както ни помогнаха на Берлинския конгрес ли? Или през Сръбско-Българската война? Или през Балканските войни? Или през Първата Световна?
23
8
 
8
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Давайте минуси американски *** !!
22
18
 
22
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
2007г е имало голям пожар край Стара Загора искали сме помощ от НАТО и РусияНАТО са ни отказали а само Русия ни е помогнала и пращат 40 тонен самолет за потушаване на пожара ! Може да прочетете които не знае но пак е скрита цялата информация!! Истината е че само Русия ще ни помогне и никой друг и това ще го напиша ако ще и 1000 пъти.
21
6
 
22
 
! Отговори
СВОБОДНИЯ преди 2 години
ЗАПАДЕН СВЯТ скоро няма да бъде свободен-него го чака ТЕХНО КОНЦЛАГЕР!
20
19
 
13
 
! Отговори
25 преди 2 години
Една "бивша" империя, Русия търси исторически реванш за минали събития, като извършва агресии срешу съседни независими държави, отказва им право на суверенитет, налага свои доста странни виждания за Световният ред, буферни зони, ограничени суверенитети, бръщолеви врели -некипели за денацификация и пр. И вместо това да се осъди еднозначно от всички, особено от България, на която е отредена ролята на подпорка на лявото мъдо на Империята, шайка Шкварековци преливат от пусто в празно
19
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай няма да помогне на Русия, а на себе си. Китайците знаят, че ако Русия падне следващите наред са те самите. Само че без съюзник. Една китайска журналистка много добре обясни ситуацията с американските призиви към Китай - "помогнете ми да унищожа вашия приятел, за да мога да концентрирам всичките си усилия във вашето унищожение".
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този поляк ли е,?! :)
17
0
 
17
 
! Отговори
До Анонимен 21 преди 2 години
Обвързаностите на този свят са взаимни. Китай има реална икономика, която произвежда стоки, а тези стоки са необходими и на САЩ, и на Европа. Икономиките на Европа и особено на САЩ в голямата си част функционират на базата на финансови и валутни инструменти и печатане на пари, които са търсени като световни валути, но в по-малка степен от китайската са базирани на реално производство. Това работи до един момент, но не вечно. Произведените стоки са нещо реално, другото е виртуално и може да изчез
16
10
 
2
 
! Отговори
Qui Bono? преди 2 години
Всичко случващо се дирижира от големия печеливш - Китай. Цялата американска федерална власт, а също и на щатите по западното крайбрежие са марионетки на Китай. Китай се готви за настъпление и само чака да си попълни още флота за да достигне американския по сила. За да победи САЩ на Китай му е нужно Европа да е заета срещу Русия. Мисията на Байдън е да отслаби Щатите, да ваксинира армията им и да изчерпи стратегическия нефтен резерв.
15
3
 
22
 
! Отговори
До Анонимен 18 преди 2 години
От 8-млрд население на земята, половината живее в Азия. Ако Русия успее да промени структурата на пазарите си и се насочи към Азия, това разкачване може да се окаже златно. А САЩ вървят към програмиран фалит. Някога долара стана световна валута за търговия и имаше златно покритие за всеки отпечатан долар. После САЩ обявиха, че това е невъзможно, но долара има петролно покритие, защото е валутата на петролната търговия. Вече и този механизъм се изчерпва, а нов не се вижда. Плюс 30 трилиона дълг.
14
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един руски анализатор каза "Ако искате да разберете дали Китай ще помогне на Русия, проследете парите." 2% от китайския БВП е от търговия с Русия. 1/3 е с търговия с ЕС и САЩ, без другите прикачени по веригата. Та толкоз за Путин и мисловната му дейност. Спасявайки (уж) русия от запада , той я предлага на тепсия на Китай. Въпроса е сега, колко точно Китай ще отхапе от Русия и кога.
13
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай 26 милиона автомобила. Германия 4 милиона. Айфон три пъти по скъп от Хуавей и Ксеоми . Ако си на Путин СУИФТ ли избираш или китайците ? Очевидна е че СУИФТ е фалирал не конкурентен и нечестен в търговията .Очевидно е че евроатлантизма трябва да отстъпи територии на Русия.Тука трябва да се разреши и въпроса с териториите с унищожени от ЕС народи.След 30 - 40 години няма да има български народ и Русия ще трябва да получи правото да възстанови живота върху територията. Важно е да се разберат
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Третата световна война се оказа не война на бойното поле, а е финансова и икономическа война. И тя вече върви в пълен ход. И може да се окаже, че загубите и жертвите на третата финансова световна война може да са повече от жертвите на световните войни с оръжия, самолети, танкове и артилерия.
11
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, вече pублaджия е цензурирани