Русия предложила спиране на огъня в Мариупол за евакуация

Трябва и Украйна да обяви прекратяване на бойните действия
31 мар 2022 08:20, Елка Василева
15
Русия предложила спиране на огъня в Мариупол за евакуация
Снимка: архив, БГНЕС

Русия заявява, че е предложила прекратяване на огъня в размирния украински град Мариупол, за да позволи на цивилните да се евакуират, и поставя краен срок на Киев да обяви собствено прекратяване на бойните действия, съобщи ДПА.

Още по темата
Руската армия обявява хуманитарно прекратяване на огъня за днес сутринта от 10 ч. с цел да се даде възможност на цивилното население да избяга първо в Бердянск, а след това в Запорожие, заяви вчера руският генерал-майор Михаил Мизинцев, цитиран от агенция "Интерфакс".

За да влезе в сила мярката, Украйна трябва да обяви собствено прекратяване на огъня и да информира писмено Русия, ООН и Международния Червен кръст до 6 ч. сутринта.

Киев и Москва неведнъж са се обвинявали взаимно, че саботират бягството на жителите от Мариупол, който от седмици е обкръжен от руски войски.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че тя Русия прави това от началото. Жертвите са тези, които не са се възползвали или тези, които биват спрени от собствената си украинска армия, защото за нея колкото повече пострадали, толкова повече могат да припишат на руснаците. Всичко е цирк.
11
1
 
1
 
! Отговори
Кой вярва преди 2 години
на руските
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега укрите пак ще смесят военни и цивилни, в опит да спасят нацистчетата и пак ще стане мазало. Аз не разбирам - ако си цивилен: вдигаш високо ръцете и вървиш към руснаците, няма да има проблем, никой няма да те застреля. Ако обаче си нацист, няма да ти помогне особено, щото ще те арестуват и ще те съдят...
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали го бяха завладяли... информационната мъгла е пълна.
8
2
 
4
 
! Отговори
На юг преди 2 години
Да се готви Одеса.
7
11
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Русия не дава воля на цивилните в Мариополис,да се изтеглят където искат. Насила ги отвеждат в Сибир,в концлагери.
6
3
 
7
 
! Отговори
Защото тук няма преди 2 години
Да видите подобни новини - - Украйна отбеляза прогреса на преговорите в Истанбул с ракетен удар по Донецк. В сряда украински войски обстрелваха микрорайон Текстилщик в Донецк. Има директно попадение от ракета на украинска установка на РСЗО Ураган в жилищна сграда. По оперативна информация в резултат на срутването на покрива един човек е загинал, още шестима са тежко ранени.
5
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Русия не може да се вярва. Руснаците "спират" огъня за да си поиграят на любимата им руска рулетка!!! Като видят цивилни и ги почват сватбарски - Дум! Дум! И ако уцелят!Както Амон Гьот - комендантът на концлагера във филма "Списъкът на Шиндлер" гърмеше по концлагеристи от балкона си!
4
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да предлага, да спре и прибере момчетата си у дома!
3
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха. Условието било да отидат към Берянск, където са руснаците. За да стане като с хората от Мариупол, които уж ги спасяват, а ги отвеждат в Русия в Робство. Все едно Хитлер да беше дал на евреите "хуманитарни коридори" към концлагерите. Украинците вече знаят какво ги чака ако тръгнат. От 20 хиляди души "евакуирани" от Мариупол от руснаците няма нито вест нито кост!
2
8
 
28
 
! Отговори
факт преди 2 години
Нацистите знаят че в плен няма да ги вземат и се крият в болници,училища и използват мирните граждани като жив щит.
1
3
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
УСЛОВИЕТО Е ДА НАПУСКАТ БЕЗ ОРЪЖИЕ !!!