Турция е готова да евакуира ранените и загиналите от Мариупол

Това можело да стане от Бердянск с кораб
6 апр 2022 08:20, Елка Василева
50
Турция е готова да евакуира ранените и загиналите от Мариупол
Снимка: архив, БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и украинският му колега Владимир Зеленски са се договорили Турция да извози с кораб ранените и загиналите вследствие ударите на руската армия в Мариупол, съобщава сайтът Т24, който се позовава на изявление на украинския президент.

Още по темата
"Турция е готова да транспортира ранените и мъртвите от Бердянск с кораби, понеже е невъзможно  да се приближат до Мариупол от съображения за сигурност. Така че ранените и мъртвите трябва първо да бъдат откарани в Бердянск. Ситуацията в Мариупол е една от най-трудните. Турция е посредник в тази специална мисия. Разговарях с Ердоган, Ердоган говори с Путин. Сега това зависи от неговото (на Путин) одобрение", е заявил Зеленски.

Тези дни турският министър на отбраната Хулуси Акар бе заявил, че Анкара е готови да предостави кораб за транспортиране на ранените украински граждани и загиналите в Мариупол. Той подчерта, че по въпроса се водят преговори с руските и украинските власти.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски се опитва да се вклини между Русия и Турция. Украйна е новия господар и на Турция която почва да разочарова. Мирните преговори няма да продължат. Ще има победител. Сами си го просят.
25
3
 
1
 
! Отговори
Ss преди 2 години
Защо си мислиш, че дпс представлява турците в България. Всички основатели с изключение на Касим Дал са агенти на ДС.Много от турците не гласуват за дпс, има повече българи, които гласуват за дпс в смесените райони.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще живеят добре още малко. Те живеят на чужд гръб. Източиха и източват богатствата на колониите си. По време на пЛандемията се видя кой какъв е. Оказаха се гола вода. Ама играта вече за тях почти приключи.
23
1
 
2
 
! Отговори
Бай Х преди 2 години
Западните държави са колонизатори и живеят изцяло на кредити.
22
1
 
2
 
! Отговори
Сс преди 2 години
Богатството на Европа е изградено върху кръв и сълзи. И другото, което е, вижте външния държавен дълг на тези страни колко процента е от бвп.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Илхан Мансъз Очаква се до 2-3 години Турция да започнат производството на своя изтребител от 5 поколение и ми говориш за високотехнологична икономика. И в момента се произвеждат много части за Ф -35.Само за пример.
20
3
 
3
 
! Отговори
Злите езици преди 2 години
Говори се че там в подземните етажи на завода се намира най-голямата биолаборатория със западно участие, правила експерименти върху хора която отчаяно се отбранява да не стане Нурмберг-2. Евакуацията е за материалите, не за урките.
19
0
 
1
 
! Отговори
chakal преди 2 години
До Анонименто зависи коя категориаси ? като гледам 20.000 германци живе в турция .. има що е това ..
18
4
 
3
 
! Отговори
STOP TERROR преди 2 години
ПУТИН /PUTIN начал самая нагла диверсия /военно терористическая против Русия в том числе против самая руская республика Украйна. Уже пострадали десятки милиони наши братя и сестри . Цел на наглой военной терор - максималние санкции против народи Русия и Беларусия..ПУТИН И ШОЙГУ НАРУШИЛИ НАГЛО ВОЕННАЯ ПРИСЯГА ЗА ОХРАНА СОВЕТСКОЙ СОЮЗ И НАРОД ..Военная прокуратура МОСКВа НУЖНО СРОЧНО АРЕСТОВАТ ЕТИ ТЕРОРИСТИ и УБИИЦИ !!!
17
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не ги изучи в Европа? До преди кризата идвахте в България и нямаше като вас. Тогава хвалехте Турция, че там има това, онова и на близките си тука ги гледахте надмено и ги питахте как живеят тука. Просто с една дума сте неблагодарници. 89 година не трябваше да отворят границите за хора като вас. 90% от изселниците сте такива.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още ли има капацитети дето вярват на кремълската "истина"?
15
3
 
5
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Тогава недей да седиш в Турция. Изнасяй се. Хем се оплакваш, хем си живееш в Турция. Заминавай за богатата Европа. Имаш двойно гражданство, имаш червен паспорт. Имаш 5 етажна сграда предполагам ама си алчен и неблагодарен като повечето изселници там. Айде бегай у лево.
14
2
 
4
 
! Отговори
Мислеща преди 2 години
Явно искат да изнесат телата и да спасят останалите от западните спец части. затова контактуват не директно с Путин, а чрез Ердоган. Там има много чуждестранни наемници, включително и западни спецове като инструктори, и искат да ги евакуират /или вземат телата им/ след мелето. Ясно е, че се договарят, ама ще видим...
13
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен турците в сътрудничество с руските фашаги ще изнасят нещо незаконно и скрито или покриват някакви следи. Ама ще видим и разберем тая работа след години.
12
2
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
Ами аланкоолу не слуша преди време как Лавров каза че война няма и никой не е нападнал Украйна. Шефа му всеки ден ни обяснява как прочистват страната и укрите сами се трепят помежду си.
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичове, масово показват зелени баретки на френския легион. Бая интернационал се пече в Мариупол. Никакви трупове няма да им дадат да евакуират, докато не установят какви са ги вършели в заводите на Мариупол.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4 Ми естествено, че Турция си гледа интереса. Само ние изпълняваме безропотно кой каквото и от където ни каже.
9
0
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
Ето още един читател на би ти ви. Не превключвайте телевизията, че след рекламите става интересно.
8
3
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
А България с УЖ стабилната си икономика и валута да не би да е станала Швейцария. Турция строи мостове, летища, дронове, кораби и.т.н. Даже и с фалирала икономика ще са по добре от вас. Това е държава с традиции и корени, а не държава с 1300 годишна история и вечно робство.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе - и аз се питам - кво аджеба ще ги праи тия трупове Турция, за къде ще ги евакуира и те поискали ли са евакуация - демек има ли тяхно съгласие