Зеленски не е готов да даде нито една част от Украйна за да приключи войната

Той заяви, че е наясно, че Русия няма да напусне Крим
11 апр 2022 18:23, Нели Христова
444
Зеленски не е готов да даде нито една част от Украйна за да приключи войната
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че "не е готов да даде" никоя част от Украйна в замяна на мир в страната.

Говорейки пред Скот Пели от CBS, Зеленски каза, че никога няма да признае Крим за руска територия, въпреки че полуостровът беше анексиран от Русия през 2014 г.

"Като цяло не сме готови да дадем страната си. Мисля, че вече сме дали много животи. Затова трябва да държим на своето докато можем. Но това е животът - случват се различни неща", заяви президентът в предаването "60 минути".

Зеленски заяви, че е наясно, че въпросът за признаване от страна на Украйна на някои територии за руски, ще бъде повдигнат по време на преговорите.

"Разбираме руската страна. Разбираме, че една от целите им, за която постоянно се говори, е да признаем Крим за руска територия. Аз със сигурност няма да я призная. Те със сигурност ще искат южните части на страната ни. Разбираме, че въпроси, като тези, ще бъдат повдигнати по време на преговорите. Но ние, още от самото начало, не сме готови да дадем територията си. Ако бяхме готови да дадем територията си, нямаше да има война", обяснява Зеленски.

Запитан какво означава победата за него, президентът на Украйна заявява: "Нашият народ със сигурност ще почувства победата. Те ще се върнат - завръщането на бежанците ще е кръв за тялото на Украйна. Без тях нямаме нищо. Бомбардировките ще спрат, ще си върнем територията, няма да има руски войници на нашата територия. Да, разбирам, че те няма да напуснат Крим и, че ще има спорове и преговори и за друга наша територия - Донбас. Знам точно какво трябва да се случи, за да обявим победа, но ако ми позволите, не искам да говоря за това засега."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
2
 
6
 
! Отговори
Язе да кажа преди 2 години
Значи Косово се отделя от Сърбия без проблеми и след натовско бомбене само и единствено щото жителите там имали албанско самосъзнание. Но хората с руско самосъзнание в Донбас не могат да се отделят, щото това е пор-натовска украйна. Пълна ДЕМАГОГИЯ! Срам за нормалните хора, които искат еднако оптношение към всички!!
321
1
 
2
 
! Отговори
нострадамус преди 2 години
Това не е добра стратегия.
320
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Такива като 393 и зад**никът си дават ако го им го поискат. Най-вероятно нямаш нито деца, нито жена, нямаш нищо скъпо тук и изобщо защо не си биеш шута някъде далеч ами ръсиш тъпотии. Хората едно време са умирали за тези земи, освен да си някой м****л друго обяснение нямам.
319
7
 
0
 
! Отговори
395 преди 2 години
До: номер 397 Честно казано, не ми стана много ясно накъде биеш, но ето как стоят нещата: Първо, Турция няма да ни напада.Турция не е Русия.Това първо. Вече Турция ни е била съюзник през ПСВ един път. Сега пак сме съюзници в НАТО. Второ, Чехословакия се раздели мирно на Чехия и Словакия, без война. Във 21-ви век не може държави да вършат такива варварски безчинства! А Владимир Путин се държи като Чингис Хан! Това е негова кардинална грешка, която ще доведе до разпад на Русия.
318
0
 
0
 
! Отговори
До анонимен 395 преди 2 години
Те сигурно са чудесни хора, турците в Кърджали , но не виждам смисъл да се пролива българската кръв при един силно хипотетичен вариант какъвто опитах по- долу....
317
1
 
11
 
! Отговори
Teo преди 2 години
Зеленски, след като вашите хора започнаха умишлено да стрелят по струпани цивилни и да пишат на ракетите на руски "за децата" ... и на децата им е ясно, че нямате контрол над собствената си армия. За формирования като Азов да не говорим. Пич, не ме разбирай погрешно - похвално е, че не даваш и парченце от земята си. Така трябва! Ама айде вече си признай, че при вас бъка от националисти, които са готови да правят мизерии!
316
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 393 (стига) Навремето когато бях в казармата, имахме двама ефрейтори турци в ротата - Ахмедов и Реджебов.Единият ми беше началник караул по време на въоръжен наряд. Еми, момчето го приеха в университета да учи география. Беше много интелигентен.И от малкото стари войници, които не тормозеха новобранците, освен още двама трима българи.Имаше и един черен мустакат cигa. нин който ме караше да го наричам полковник и да се отнасям към него като с такъв. Но не и турците.
315
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Путин се вкара в големи филми с този Зеленски като се съгласи Русия да преговаря с Украйна! Да преговаряш с евреин е все едно сам да се простреляш в крака.Зеленски не само няма да отстъпи и сантиметър украинска земя, включително Крим и Донбас.Не бих се учудил ако поиска и части от Русия да присъедини към Украйна!
314
1
 
8
 
! Отговори
Стига преди 2 години
Ако нас ни нападне Турция, НАТО казва, че няма да се меси, защото и двете сме членове....Искат Кърджали или война....Даваме го! Никакъв шанс да се бия за Хасан, Елмаз и т.н.. и то при положение , че даже не говорят български. Ако Киро държи да се бием - линч и това е. Какъв му е проблема на Зеленски? Дай малко, спечели много!
313
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските попове вече погребват по 10 наведнъж. Опашки има в Русия. Трябваше поп да стана деева
312
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горкия Зеленски, хем ме е яд на глупостите,които прави.............хем ми е жал за него, западните лешояди сега го използват, но той в един момент ще стана излишен и тогава ще се отърват от него..............но той си е клоун, няма толкова акъл да ги разбере тия неща!!!
311
0
 
12
 
! Отговори
? преди 2 години
Колкото повече се инати Зеления тъ.пак.............толкова повече територии ще изгуби Украйна..............и накрая неговите хора ще го линчуват на Майдана.............като се усетят, че Украината се е смалила наполовина!!
310
0
 
10
 
! Отговори
? преди 2 години
Зеленски като че ли е инсталиран от враговете на Украйна да я съсипе докрай............накрая Украйна ще загуби не само Донбас-Донецк и Луганск (Киев отдавна е част от Русия).............но и други области...........Херсон, Одеса, Запорожието!!А една част от населението на Украйна...........не коментирам............или са глупави, или са толкова пропити с омраза към Русия..........не виждат вече очевидното...........че Украйна може да спре да съществува като държава!!
309
0
 
10
 
! Отговори
Обединение преди 2 години
Зеленски нищо няма да даде, Русия сама ще си го вземе!Хага за Укронацистите!
308
2
 
8
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
"Владимир Зеленски заяви, че "не е готов да даде" никоя част от Украйна в замяна на мир в страната."" Разбира се ,че не е готов,защото скоро няма да има какво да даде.Тогава този народ изкуствено разделен ще се обедини в един народ ,какъвто е бил.
307
5
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
според американски специалисти русия е изразходила едва 10% от военната си мощ.....на какво се надява тоя зелен евреин? сума ти народ ще загине заради ината му
306
2
 
10
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Имам усещане,че от Русия вече не вълнува при какви условия Украйна би сключила мир поради наложените им санкции,които пък вкараха света в нов свят на оформяне на регионални пазари,намаляне на плащането с долари и влиянието на САЩ и растеж на цените за ужас на ЕС.На фона на това Русия ще си прави каквото поиска,а всеки иска да гепи цяла баница.
305
0
 
13
 
! Отговори
Не се предавай! преди 2 години
Не се предавай жив индиански вожде! Големият бял вожд ще те затрупа с шарени маниста, лъскави огледала и ракия от царевица!
304
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе той не е готов, ама източна Украйна вече е в Русия
303
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западните лешояди така го нахендриха това момче.