Нова тактика на фронта в Украйна: Мамят с фалшиви войници и бойна техника

Те се използват и от двете страни
14 апр 2022 14:30, Нели Христова
152
Нова тактика на фронта в Украйна: Мамят с фалшиви войници и бойна техника

"Войници-плашила", които изглежда са въоръжени с преносими ракетни установки, се използват, за да объркат руските самолети, казват военните стратези, цитирани от The Times.

Войски-примамки, екипирани с каски, армейски униформи и бронежилетки, са забелязани прикрепени към дървета и в градини. Освен това обикновени коли са маскирани като бронирани превозни средства, както от руска, така и от украинска страна.

Снимки, публикувани онлайн, показват, че свалената зенитна ракетна установка Stinger е била прикрепена към един бутафорен войник в район, за който се смята, че е в покрайнините на Киев.  Той е поставен така, че да изглежда така, сякаш се цели към небето.

На друго място призрачен костюм за Хелоуин, притежаващ противотанкова система NLAW, е намерен от руски сили, монтиран на стълб в градина. Един войник позира за снимка с него.

Има все повече доказателства за фалшива пехота и хардуер, използвани за измама на вражеските сили от двете страни на конфликта.

Изобретателни украински части летят със стари дронове над руски позиции, за да ги примамят да излязат от прикритието си, да привлекат огън и да ги принудят да разкрият местоположението на своите системи за противовъздушна отбрана.

Вчера бяха широко разпространени снимки на "остарял" украински безпилотен разузнавателен дрон Ту-143, който беше свален от руски сили над Харков.

Но руснаците също използват измама срещу отбраняващите военни части. Снимки, направени в освободен украински град, показват, че семеен хечбек е трансформиран така, че да изглежда като бронирано превозно средство, носещо ракетна система земя-въздух.

Дървените дъски са привързани към вратите и капака му, а две по-големи греди са приковани към покрива, за да имитират ракети.

Войските дори използват тиксо, за да изпишат символа "V", който да убеди украинските дронове, че фалшивата машина е руска.

Джъстин Кръмп, военен стратег, каза, че плашилата са "най-ефективни срещу хеликоптери и самолети".

"Визуалните примамки могат да бъдат приведени в съответствие с устройства", добава той. "Ние ги използваме в обучението, за да симулираме заплахи. Във въздушното бойно поле те могат да се използват за създаване на несигурност и за да накарате врага да се придвижи в зоната на реална заплаха."

"Използването на фалшификати води до загуби на усилия и боеприпаси. Така Сърбия използва ефективно примамките през 1999 г. Те също така могат да заблудят усилията за разузнаване", обяснява Кръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
11
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Как може да защитавате Россия на Групировката Путин, това не е Русия на руския народ която ние българите никога няма да предадем, Жириновски преди *** тази *** Ви казваше,ще завладеем запада за да ползваме благата му, Москва потъна, сега е рад на Путин, няма да доживе 9 май,за парада.
122
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще им връща оръжия. Шута да разполага с тях ?!
121
34
 
22
 
! Отговори
Вуйчо преди 2 години
И Русия да върне на Украйна ядрените оръжия които тя и предаде 1994 съгласно договора от Будапеща
120
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До долното. Не си разбрало смисъла на израза пирова победа. Пирова победа в момента има Запада спрямо Русия.
119
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да правят руснаците, Русия вече няма да е същата. Пирова победа ще е, ако я имат.
118
11
 
22
 
! Отговори
Делфийският оракул преди 2 години
Каквото и да правят хохлите ще ядат бой
117
6
 
20
 
! Отговори
Далновиден преди 2 години
До хухуАбе Смехурко, не схващаш ли, че се бият две армии с еднакъв манталитет, които гледат да не се избиват взаимно? Това да не ти е Берлин през 1945, когато се е хвърляло поне по тон снаряди на кв. метър? Ми зацепвай и не се прави на интересен.
116
37
 
25
 
! Отговори
хуху преди 2 години
и какво излезе сега,Някви наркомани друсани нацисти и деградета разказаха играта на самая червеная :):) Втората в света не може да превземе 1 повтарям 1 град на 20ста в светаа армия дето е съседна. Иначе щяла да изтрива америка да изравнява европа малеееее те мародери перални крадът .Ми то ако се разсърди Македония и пратят армия да помага на украина за 2 дена са в москва
115
18
 
17
 
! Отговори
хуху преди 2 години
До Въъъййй,ми те доста руски генерали дадоха фира хахахаха .Или не ти викаш те когато си поискат ще превземат Киев за 2 дена хахахахахахахахахахахахахахахахаха *** !!!!!
114
13
 
27
 
! Отговори
Въъъййй, преди 2 години
Кви хитри украинци!!! Ами на руските генерали като им писне, на какво ще маскират киев, много интересно!
113
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето къде са каските и бронежилетките, който Радев реши да изпрати на Украйна. Да плашат гаргите.
112
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците да предупредят хората да напуснат големите градове и да слагат край на циркаджилъците и цирка.
111
19
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щеше да е смешно ако не беше тъжно. Украинските мурафети и лъжи нямат граници и нямат свършване. Бадеава отидоха русначетата язък за тях. Тез нацисти не струват и пукната пара...
110
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приличат на швабите горките плашила досущ като през световната война.
109
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези плашила са като нашите русофоби. Плашат гаргите. Те това да нашите каски и бронежилетки бе.
108
5
 
20
 
! Отговори
Андол преди 2 години
Не им трябват карти на рускинките да теглят пари от банкоматите като кацнат в Турция. Не ги мислете. Ще се уредят в анадола някак си. Трябва им само повече.... смазка
107
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ай де стига с тия руснаци. Не са високи а и с дръпнати очи. Такива ли станаха руснаците.
106
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей тия рускини пак са се уредили. Много са пробивани и на запад и на изток.
105
13
 
27
 
! Отговори
Хуманизъм преди 2 години
Млади рускини пробват да изтеглят пари от банкоматите, веднага щом слязат от самолета в Турция. Картите не работят, но от организацията на любезните турски мъже са обещали, че няма да ги оставят гладни.
104
21
 
35
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 2 години
ЕТО ВИ ВИДЕО НА ПРЕДАВАЩИТЕ СЕ УКРОНАЦИСТИ https://***/RVvoenkor/7778 . Ето още едно https://***/RVvoenkor/7774. И още едно https://***/RVvoenkor/7577 Ето ви видео и какво се е случило с тея които не са се предали https://***/RVvoenkor/7578 . Малко ли са ви!!! Ви не сте хора . Вие сте мъртви души Американски подлогиииии!!!