Г-7: Няма да признаем границите, които Русия се опитва да наложи силово

Седемте най-развити икономики призоваха Москва да прекрати войната
14 май 2022 15:17, Красимир Ангелов
122
Г-7: Няма да признаем границите, които Русия се опитва да наложи силово
Снимка: БГНЕС

Г-7 няма „никога да признае“ границите, които Русия се стреми да наложи силово с водената от нея война в Украйна, заявиха външните министри от групата на седемте най-развити икономики, предаде Франс прес.

"Няма да признаем никога границите, които Русия се опитва да промени чрез военната си намеса“, посочват първите дипломати на страните членки в декларация, разпространена след тридневна среща в германския замък "Вайсенхаус". В документа те отново призовават Беларус "да спре действията, улесняващи намесата на Русия, и да спазва международните си ангажименти".

"Поддържаме ангажимента си да подкрепяме суверенитета и териториалната цялост на Украйна, включваща Крим, уточняват те.

"Ще подкрепим мерките, които ще вземе Украйна, за да осигури свобода и мир в страната", заяви на заключителна пресконференция външната министърка на Германия Аналена Бербок, чиято страна председателства тази година Г-7, съобщава БТА.

Участниците в срещата подновиха искането си към Русия "да сложи край на войната. Те осъдиха "безотговорните заплахи да се използват химически, биологически или ядрени" оръжия, отправени от руския президент Владимир Путин.

Седемте най-развити икономики смятат "да ускорят усилията", целящи „да сложат край на зависимостта от руската енергия". Министрите увериха, че „ще разширят“ икономическите санкции срещу Москва заради нашествието ѝ в Украйна в „сектори, от които Русия е особено зависима“, и приканиха Китай "да не подкопава" тези мерки.

Те отправиха "призив към Китай да не подкрепя Русия в нападението“ ѝ срещу Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гарантирани доставки на цялата Менделеева таблица, включително газ, петрол, пшеница и др. има само на територията на Русия. Та, да питаме пак умните и красиви 7-ци, не искат ли да влязат в границите или искат да са далеч.
81
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Русия дали и пука какво ще признаят тия. Те каквото са намислили ще си го вземат, а Зеленски нека чете чуждите сценарии.
80
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как се е изпотила уроспията.Доста зор вижда . Границите ще са там където каже Русия.Може да не си ги признавате , но няма да ви стисне да ги прекрачите.
79
0
 
15
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
То Путин разправяше че щял да пита Г7 дали ще му признаят границите и се чудел дали изобщо да се поти да си взима руските земи дето СССР ските пи до ра си раздадоха на фа ш и с тките укри!
78
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Топ секрет за Санстефанска България не е чувал. Той трябва да мрази, да мрази и това е. А че Англия изобщо не е била съгласна да излезем от Осм. империя случайно да е чул? Русия имала интереси, че кой няма.....
77
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До TOP SECRET. Каква карта на българия преди 1878 година бе, приятел? Ти адекватен ли си? България се появява на картата на света, както и самата тя, на 3 март 1878 година с територия, от която две трети великите западни сили върнаха на Турция. Тях не искаш ли да съдиш?
76
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога Путин не е отправял подобни заплахи. За това, кой се е канил да използва и май вече е използвал биологично оръжие, говорят 30-те лаборатории, открити в Украйна. Откъде изведнъж се взеха смъртоносните болести по всички видове домашни животни и ковид-19? А мистериозният хепатит?
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гъто-7 да не се окажат в Русия съвсем скоро.
74
19
 
4
 
! Отговори
TOP SECRET преди 1 година
А границите които Русия наложи силово след 1878 г в България тоест части от Държавата но бяха дадени на Румъния , Сърбия , Македония , Гърция. Вижте старите карти на България в google преди 1878 г колко голяма по площ е. И на това разграбване моля ти се казват (освобождение). България трябва да съди и то незабавно Русия за това разграбване пред Международния Съд.
73
7
 
19
 
! Отговори
рибока преди 1 година
какви са пък тия с развитите икономики,а Китай да не е сред тях,че да го призовават?сами ли се номинират,че били най-развитите?
72
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някак изненадващо се оказа, че всички структуро-определящи производства са или в Украйна или в Русия. Цветни и черни метали, зърно, торове, суровини и енергия за промишлеността, без които нито една държава не може. Вече започвам да се питам, дали наистина Западът е толкова напреднал икономически, след като не може да функционира без "изостаналите" икономически региони.
71
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ние не признаваме Фолклендските острови, ама кво от туй!
70
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ж ги признайти, и хуро шъ играйти!
69
3
 
27
 
! Отговори
Cubibiviviv преди 1 година
Тая от напрежение се е изпотила като Веско на концерт!
68
3
 
29
 
! Отговори
Статистик преди 1 година
Е тя Украйна нали печели, не се притеснявайте.
67
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази вуйна на снимката не е ли чувала за дезодоранти?
66
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоалетна хартия не могат да си правят , тръгнали да завладяват територии .Много нови республики ще се появят.
65
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доколкото знам границите ги чертаят победителите така, че не е лошо това нещо да си трае.
64
5
 
21
 
! Отговори
Bobi преди 1 година
Някой пък ви пита дали ще признавате нещо !!!!!!!!!!
63
3
 
15
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Тая се е подмокрила чак под мишниците! Голям сърбеж бе,маце!