Киев: Можем и сами да деблокираме Черно море, трябват оръжия

"Трябват ни реактивни системи за залпов огън и други тежки оръжия"
22 май 2022 15:24, Александър Попов
161
Киев: Можем и сами да деблокираме Черно море, трябват оръжия
Снимка: БГНЕС/ЕПА

С помощта на реактивни системи за залпов огън (MLRS) и други тежки оръжия ще деблокираме сами Черно море, заяви в "Телеграм" Михайло Подоляк, съветник на украинския президент, цитиран днес от Укринформ.

По думите му заради повишаването на цените 1,6 милиард хора по света може да изпитат недостиг на храни и стотици милиони ще попаднат под чертата на бедността. Подоляк се позова на прогноза на "Икономист" за последиците от Руската агресия и на предложението на списанието да бъдат организирани в Черно море международни конвои с кораби, натоварени с храни.

Той обаче изрази съмнение дали е уместно да се правят опити за "пазарене със страна, взела за заложници стотици милиони хора".

Руските сили са блокирали в Черно море около 300 товарни кораба, които не могат да изнесат от Украйна зърнени и други хранителни продукти./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: Войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 5 Аз като гледам е обратното май? Ти май не си гледал наскоро руска телевизия? Руснаците са тези, които вече започнаха да пищят. По руската телевизия вече говорят за капитулация (все още не и безусловна), и обвиняват САЩ и Запада че пращат на Украйна много скъпи и модерни оръжия с които не могат да се борят...
9
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите ще изнасят хлебна пшеница за САЩ в замяна ще получават мухлясала царевица.
8
10
 
33
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"Киев: Можем и сами да деблокираме Черно море, трябват оръжия"...Оле мале!...Че то така и баба може бе!...И що стана ся с "непобедимите" ВСУ ?...Реват за ОЩЕ ОРЪЖИЯ,та са кинат!...А чичо Сам потрива доволно ръчички,зер да съществува му е жизнено необходимо да подклажда войни навсякъде,където може..
7
7
 
23
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
трябва преговори и мир с тези оръжия не се решава въпроса с воинатасами си съсипахте държавата и народа сега идва глада и липсата за зърнои защо си го причинявате
6
7
 
20
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен --- Има и по-опасни имена, като Грибоедов, Винокуров и ... Какалов (Наш касманавт Ванко със сменената фамилия по технически причини.)
5
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Трябват ни реактивни системи за залпов огън и други тежки оръжия" Само после не хленчете, когато руснцаите ви изплющят с нещо.
4
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подоляк да каже защо обединеният запад иска да изнесе зърнените запаси на Украина- 20-25 милиона тона зърно.Със зърното ли ще плащате за оръжията?А украинците какво ще ядат и какво ще сеят?
3
18
 
25
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
E, след като потопихте "Масква" с "нептун", какъв ви е проблемът да повишите в звание "подводни лодки" останалите съветски корита.
2
17
 
29
 
! Отговори
УЛМ преди 1 година
Ммм, "можем сами", обаче "ни трябват оръжия" - явно не могат сами. Най-опасното е, че се спекулира с някаква измислена продоволствена криза, с която се плаши населението. А спекулата по време на бедствие трябва да се наказва с въже и *** ...
1
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подляк. И тоя си е дошъл с името на тоя свят. Внимавайте как си кръщавате децата.