Русия: Отменете санкциите, за да няма продоволствена криза

Западът обвини Кремъл, че използва глада като оръжие
25 май 2022 13:50, Александър Попов
98
Русия: Отменете санкциите, за да няма продоволствена криза

Международните санкции, наложени на Москва заради военната ѝ кампания в Украйна, трябва да бъдат отменени, за да се избегне световна продоволствена криза, заяви руски заместник-министър на външните работи.

"Решаването на продоволствения проблем изисква цялостен подход, включително премахване на санкциите, наложени върху руския износ и финансови транзакции", заяви Андрей Руденко в коментар, предаден от руските информационни агенции.

"То изисква също така Украйна да разминира всички пристанища, където акостират кораби, а Русия е готова да осигури необходимия хуманитарен дотсъп", добави Руденко.

Военната кампания на Русия в Украйна и вълната от санкции срещу Москва заради офанзивата нарушиха доставките на торове, пшеница и други стоки, които двете страни изнасят.

Западът обвини Кремъл, че използва глада като оръжие по време на офанзивата си в Украйна.

Само Русия и Украйна произвеждат 30 % от световните доставки на пшеница.

Организацията на обединените нации призова руските власти да освободят зърното, заседнало в украинските пристанища заради военната кампания на Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западът обвини Кремъл, че използва глада като оръжие = Русия обвини запача, че използва санкциите като оръжие
67
10
 
12
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Руденко , вие какво искате? Да си водите войно , да си завладявате каквото си искате и нищо да не се прави срещу вас , все едно че сте света вода ненапита! И Господ не позволява това , с вие нали сте много вярващи?
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"използва глада като оръжие" ... аха, сега вече се оказа, че ще има глад, така ли? Нали бяхме осигурени и пр.? Или под "ние" се имаше пред вид "ние, 1%-ърите, сме ок, вие останалите, се оправяйте!"
65
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат да вземат зърното на украинците и да ги оставят да *** от глад другата зима. Тогава ще кажат, че руснаците са виновни за глада.
64
7
 
14
 
! Отговори
До 64 преди 2 години
Не мисля че работи в тяхна вреда. Всеки един американец дължи 150 000$ на кредитори. На запада им трябват суровини, а суровините са в Русия, тя реши да прави като САЩ, която за да си купиш нефт трябва да си купиш първо долари. Е този път Русия казва ако искате нефт и газ плащате в рубли. Колко е цената на рубла-долар виж сам.
63
4
 
7
 
! Отговори
Тока преди 2 години
Аз предлагам на желаещите да усетят как влияят санкциите на Русия. Престават да плащат за електрическа енергия защото ЕРП -то им начислява много такси, без да са си подсигурили друг източник на енергия. Същото е сега с Европа и България.
62
11
 
9
 
! Отговори
... преди 2 години
епа то вече има клипчета в интермет от сателитно наблюдение където показват как руски кораби се товарят със ъкрайнско зърно, разбирай откраднали са го руснаците от новозавладените територии и се опитват това зърно да го изнасят от украйна! Така, че санкциите няма да се отменят!ощеповече че вие неможете да си го позволите това! Та така!
61
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 56/57 "Едно време в СССР нямаше кредитни институции, които да ти дават без покритие пари както в САЩ. В Русия вече има....мисли малко в коя година живееш." Това работи в посока обратна на това, което си мислиш .... Но то трябва и акъл де, не става само с русофилство :)
60
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значите руснаците си признават, че те предизвикват тази криза. Поне за нещо да признаят накрая
59
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия може да продава на цял свят с 6 000 000 000 души , освен на европата и америката , 700 000 000 души.
58
6
 
18
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ОЩЕ НЕЩО ОТ ВЧЕРА : ЗАПОРОЖКАТА АЕЦ ЩЕ ПРЕНАСОЧИ ПРОИЗВЕЖДАНАТА ЕЛ ЕНЕРГИЯ КЪМ РУСИЯ , А УКРАЙНА ЩЕ ЗАПЛАЩА С ДОГОВОР !!! СЛЕД ХЕРСОНСКА , СЕГА И ЗАПОРОЖКА ОБЛАСТ ИЗЛИЗАТ ОТ УКРАЙНА !!!
57
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Резултат от санкциите за сега не се вижда.Магазините им са пълни със стоки от враждебни страни,които *** необяснимо защо много харесват,но мразят запада настървено.По добре е флота на НАТО да влезе в Черно море и да оправи доставките.
56
2
 
9
 
! Отговори
до 56 преди 2 години
Едно време в СССР нямаше кредитни институции, които да ти дават без покритие пари както в САЩ. В Русия вече има....мисли малко в коя година живееш.
55
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До54/55 Войната е без пари. Нищо де, така едно време доста народ беше "изненадан" от разпадането на СССР. :))))
54
1
 
17
 
! Отговори
До54 преди 2 години
За какво да пищат, прочети в ройтерс до края на годината имат да плащат 2 милярда само до април са постъпили по технисметки 23 милярда долара от повишените цени на горивата.
53
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Санкции "Санкциите работят срещу Африка и Европа." Затова руснаците пищят. мхм. :))))
52
5
 
24
 
! Отговори
Санкции преди 2 години
Санкциите работят срещу Африка и Европа. Хуманитарна криза в Африка ако не се доставят завените количества с соигурено плащане от ЕС на зърно от Укрйна и Русия. Украинците нямат възможност да изнесат нищо по море, Руснаците не могат да изнесат също щото има санкции и няма да им се плати за зърното. Цайт-Нот или падат санкциите или хуманитарна криза в Африка. Ама на САЩ и е през оная работа за Африка....
51
3
 
28
 
! Отговори
Шиби Риби преди 2 години
Значи кво се оказва , че руснаците нямат нищо против да се товари зърно от Украйна, ама фашистите минирали пристанищата и това е невъзможно
50
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкциите скоро няма да паднат. :)
49
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Защо Украйна се забави с изнасянето на зърното ? .......... защото opките са блокирали украинските пристанища. Пиша го бавно, за да можеш да го проумееш.