Бежанка от Украйна разпозна чаршафи на Disney и бойлера си върху танк

Руската армия многократно е обвинявана в грабежи
1 юни 2022 10:53, Нели Христова
444
Бежанка от Украйна разпозна чаршафи на Disney и бойлера си върху танк
Снимка: БГНЕС

Украинска бежанка в Обединеното кралство твърди, че е разпознала предмети, очевидно ограбени от къщата й, разположени върху руски танк на скорошна снимка.

Алина Коренюк казва, че на снимката се вижда новият бойлер, който е планирала да инсталира преди началото на войната.

Тя и децата й напуснаха Украйна на 8 април и остават с британска двойка в Нотингамшир.

На снимката, направена в края на май, се вижда как танкът преминава покрай бомбардирани жилищни сгради в град Попасна. Руските сили контролират града в района на Луганск от 8 май.

Коренюк казва, че снимката е направена на улица, само на пет минути от къщата й.

Първоначално бойлерът е забелязан от съпруга й.

"Той попита: "Забелязваш ли нещо странно в тази снимка" и дали виждам това, което той вижда на нея", споделя тя пред BBC. Освен бойлера, други елементи върху танка включват покривка от лятната къща на семейството, нови чаршафи на Disney за децата й и червено одеяло, казва тя.

Спалното бельо е било използвано за покриване на нещо, добавя Коренюк, вероятно телевизор или друго електронно оборудване, оставени в къщата, когато са били принудени да напуснат.

Но семейството не било изненадано от случилото се.

"Знаехме, че каквото не са унищожили, ще откраднат", казва тя. "Очаквахме къщи в Попасна да бъдат разграбени, много пъти ни е казвано за това."

Коренюк остава в Саутуел, Нотингамшир, с дъщерите си Кристина, на 12 г., и Олха, на осем, по схемата на правителството на Обединеното кралство Домове за Украйна, след като напусна страната. Смята се, че техните домакини са сред първите в страната, които се регистрират за схемата.

Полицайка и бивш детски психолог, Коренюк и семейството й напуснаха Попасна на 24 февруари, когато започна инвазията. В района вече е започнал обстрел. Семейството взима много малко от имуществото си, когато напуска Украйна. Майка й е принудена да остави домашно си куче, което е убито или от шрапнели, или от окупационните сили.

Коренюк описа трудното пътуване, което тя и двете й дъщери извървяха от Украйна пред местните медии в Обединеното кралство. Майка й, баба и съпругът й все още са в Украйна, но в относителна безопасност.

Много жители на окупирани райони на Украйна се оплакват от грабежи от страна на руските войски.

Миналата седмица независимият руски новинарски сайт Mediazona публикува доклад, според който руските войски са изпратили у дома 58 тона ограбени стоки от райони близо до украинските граници с Русия и Беларус от началото на инвазията.

Твърди се, че пакетите съдържат артикули като маратонки, консерви, телевизори, автомобилни гуми и палатки.

Русия не отговори на обвиненията в грабежи, но официални лица обвиниха Украйна, че е заснела фалшиви видеоклипове, за да обвини Русия в грабеж.

Те също така обвиниха Украйна, че наблюдава банди грабители в райони под неин контрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
4
 
20
 
! Отговори
mery преди 1 година
Тази украинка да каже защо съпругът и се е спасил от мобилизация и не е в Украйна да се бие за Родината, да пази семейния бойлер и детските чаршафи от Дисни колекцията.
248
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До не вярвах Щото и тук продават същите неща. ............. и от кой точно магазин според теб си ги е купил тези неща руския мародеp?
247
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бикините дали си е разпознала върху танка?
246
5
 
34
 
! Отговори
не вярвах преди 1 година
че е възможно да се публикува такава глупост.Ще си измисля наказание,че я прочетох.Трябва да проверя и дали пък тази украинка не е взела моя бойлер и чаршаф и да ги езанесла у тях,а после от нея са ги взели?Щото и тук продават същите неща.
245
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клошари
244
3
 
13
 
! Отговори
с.т. преди 1 година
Леле, Боже, каква простотия, каква омраза, каква неграмотност прозира от всички коментари, които прочетох.
243
2
 
32
 
! Отговори
хм преди 1 година
А пък аз видях вчера Путин с моята фланелка на Берое. Бях я простря на терасата преди 3 дена, въпреки, че съм на 3 тия етаж. Смятате до къде са стигнали. Дано ми я върне, че зеленото не му ходи, но не храня големи надежди.
242
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма снимки нито на украинката,нито на мъжа и,нито на спалното им бельо,т.е "новинка''тип:Една жена в трамвая каза.
241
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма човек на този свят, който да е имал вземане даване с руснаци и да не се е оплакал, че му липсва нещо. Страшно крадливо племе са руснаците, дори ромите са на светлинни години по-добре от тях.
240
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешни сте с такива нелепи новини..жалка работа
239
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А не си ли разпозна вибратора?
238
7
 
21
 
! Отговори
До ху ху преди 1 година
Твърдиш че руснаците са превзели само 60 км. ?! Я пак се пробвай. До момента Русия освен че си върна Луганска област, освободи почти Донбаска област и превзе Запорожка и Херсонска области и половин Харковска...а още нищо не е приключило. В тези части вече е въведена рублата и хората си получават заплатите и пенсиите в рубли. Мобилните оператори са руски и граждани със задължения към украински банки са амнистирани. Има опашки за руско гражданство. Който има желание ще намери тази информация.
237
5
 
25
 
! Отговори
ДаКастрирамеСулюПаси преди 1 година
А дамските си превръзки не е ли разпознала укроспията, защото чух,че руските войници крадели и дамски превръзки ,като подаръци за жените си ?То бива простотия,ама пък чак такава!Мислех,че само кeн.eф-медията Факти може да стигне дъното на простотията и манипулирането,ама и вие не падате по-долу.
236
4
 
9
 
! Отговори
ДаКастрирамеСулюПаси преди 1 година
А дамските си превръзки не е ли разпознала укроспията, защото чух,че руските войници крадели и дамски превръзки ,като подаръци за жените си ?То бива простотия,ама пък чак такава!Мислех,че само к?н?ф-медията Факти може да стигне дъното на простотията и манипулирането,ама и вие не падате по-долу.
235
6
 
4
 
! Отговори
Будапеща преди 1 година
След всичко което се пише по форумите, си мисля следното, Русия чрез Сърбия или директно може да нападне България, Турция с нейните амбиции не е за подценяване, къде аджеба, ще се скрие Българския Народ? В Украйна? Турция? РСМакед? Гърция? Румъния? Кой ще даде убежище на продажен към, най-вече Русия народ. Народ бълващ омраза към всичко и всички? Да се бием? С какво? Майка ни е жална ако се стигне до там. Грижете се за бежанците това е най-важното в момента. Независимо кой какъв е, семейства са.
234
5
 
12
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисара преди 1 година
Е, дотам се е стигнало щото само една укра да има едни чаршафи с някакво си лого и бяла техника която тя веднага ги е разпознала. Евала им праим на урките.А бе, нищо не прочетох кой открадна и една маркова тоалетна чиния и да се я познае.Така, де, може да е и българска от Видима. Все пак санитарна техника -Видима е с 8 сертификата за качество.
233
3
 
23
 
! Отговори
Украйнката твърди !? преди 1 година
Евтина пропаганда. Една съседка каза че един неин познат и казал че бил видял нещо незнам какво си....А всъщност Украйна губи територия бавно но сигурно всеки ден. Украинските части масово се предават. Нацистите от наказателния батальон Донбас ще бъдат вкарани в поредния котел и тяхната съдба ще бъде като на техните сестри от полка Азов които се предадоха безславно в плен в Мариупол ! И тези безмозъчни статии оплюващи Русия няма с нищо да им помогнат.
232
12
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До В този квартал...... Няма руско зверство или военно престъпление, което петата колона на Москва от национални предатели и българофоби да не обоснове, омаловажи и оправдае. Дори техни близки роднини и приятели да станат жертви на руските садисти петоколонниците ще ги обвинител, че сами са провокирали руснаците!
231
1
 
17
 
! Отговори
бг преди 1 година
Слава на великата Руска армия освободилка на народите от всякакви непотребни буржоазни вещи.
230
7
 
6
 
! Отговори
Радой Ралин преди 1 година
Грабихте и жито, папироси Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше свята, чиста. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята. .