Германският канцлер: Необходимо е да се говори с Путин

Русия да изтегли войските си и да постигне споразумение с Украйна
18 юни 2022 08:11, Елка Василева
189
Германският канцлер: Необходимо е да се говори с Путин
Снимка: архив, БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц каза, че поддържането на комуникацията с руския президент Владимир Путин е от жизнено важно значение и в същото време напомни на Москва, че наложените от Запада санкции заради войната в Украйна няма да бъдат отменени, освен ако няма "справедлив мир", предаде ДПА.

Още по темата
"Изключително важно е да се говори с Путин и аз ще продължа да правя това, както и ще продължи да го прави президентът на Франция", каза Шолц в ексклузивно интервю за ДПА. Коментарите на германския канцлер дойдоха часове след като той се завърна от посещение в Киев, на което беше заедно с френския президент Еманюел Макрон, италианския премиер Марио Драги и румънския президент Клаус Йоханис.

"Когато говоря с Путин, аз му казвам например същите неща, които ви казах на вас", заяви Шолц. Той добави, че е важно да се разбере, че Русия не може да диктува условията на мира с Украйна.

Шолц каза, че ще каже на Путин, че греши, ако наистина си мисли, че ще "открадне малко земя и после ще се надява, че времената ще се променят и всичко ще се върне по старо му".

"Трябва да изтеглите войските си и трябва да постигнете споразумение с Украйна, което да е приемливо и справедливо за народа на Украйна", обърна се Шолц директно към Кремъл.

Той отбеляза, че всички санкции, наложени срещу Русия от 2014 г., "са все още в сила". "Санкциите, които сега наложихме срещу Русия по време на (тази) война няма да бъдат премахнати, ако няма справедлив мир, тоест мир, който е добър за народа на Украйна, за парламента ѝ и е приет от президента на Украйна", заключи Шолц.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за лаиците е ясно че путин вече владее ситуацията
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иначе сте големи е бачи ама бързо ви омеква
6
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво полша , какви глупости. Тя получава руски газ от Германия, както ние получавем руски газ през Гърция , ама с комисионни. Трудните дни тепърва предстоят. Да , може да е тегаво на руснаците, че ще карат лади и москвичи и китайски , ама ще продължат да карат нещо, докато европейците в следващите години с тази Зелена сделка ги чакат само репресии. Русия и Китай ще продължат да си ползват въглища, ще продължат да си карат коли на газ, дизел и бензин, а европейците ще ги ....
5
7
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 година
А какво ни интересува това нас нормалните гейове???
4
5
 
34
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Сбирайте се коч компанията и заминавайте да се мятате по корем пред Императора... ===))) че иде Генерал Зима...
3
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Немците като най-големият потребител на руски газ, взеха да дават назаден :)) Май само ние с Полша се излъгахме да ги отрежем рашките :))
2
4
 
27
 
! Отговори
хахахааа...... преди 1 година
шолц-мечтател....
1
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добро утро Германия. Виждаме, че след като добре се напихте със шнапс, все пак сте успели да се наспите. Да знаете обаче, че изтрезняването е тежичко за тялото и духа. Но все пак, добро утро Германия!