Херсонска област с референдум за влизане в Руската федерация

Днес беше създадена избирателната комисия
Обновена: 23 юли 2022 21:46 | 23 юли 2022 21:45, Александър Попов
150
Херсонска област с референдум за влизане в Руската федерация
Снимка: БГНЕС/ЕПА

С указ на военно-гражданската администрация на Херсонска област днес беше създадена избирателна комисия за провеждане на референдум относно влизането на областта в състава на Руската федерация. Тя ще има седем членове, съобщи пресслужбата на администрацията.

Мандатът на членовете е три години и с указа се обявява и прием на кандидатури, се казва в съобщението. Уточнява се, че комисията се сформира включително и за провеждането на референдум за влизане на Харсонска област в състава на Руската федерация.

Обществени сдружения, организации и други форми на граждански организации могат да изпращат кандидатури за членове на избирателната комисия.

Днес ръководителят на администрацията на Запорожка област Евгений Балицки също подписа указ за създаване на избирателна комисия за провеждане на референдум за присъединяване към Руската федерация.

Херсонска област е разположена в южната част на Украйна и граничи с Крим. В средата на март руското министерство на отбраната заяви, че регионът е под пълния контрол на руските войски. В края на април в региона е създадена гражданско-военна администрация. Властите на региона заявиха, че искат да станат част от Руската федерация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: Херсон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
4
 
! Отговори
Путин преди 1 година
В обръщението си към Русия преди началото на операцията, перефразирано," Седете си спокойно на зад... защото в противен случай ще ви се случи това, което никога не ви се е случвало през вашата история, кратка пауза и добави, прав цитат, "Надявам се, че ме чухте добре."След няколко дена имаше слушане в сената на шефа на американските стратегически сили. Въпрос, какво може да противопоставим в момента? Зададен въпрос три пъти. След няколко шикалкавения, отговор. " Ами нищо "
31
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нармално че искат и те, ненормалното е да ни убеждават че Русия е тоталитарна страна, водена от диктатора Путин. Толкова е просто и животът щеше да е по- лек и хубав за всички, ако не се пишат и насаждат мръсни лъжи.
30
10
 
7
 
! Отговори
до 29 преди 1 година
още говори така и после се сърдете, че ви сменят имената.. пали към германия
29
6
 
6
 
! Отговори
33 преди 1 година
Кравата, като е толко демократична, защо не блъсне стената
28
8
 
8
 
! Отговори
Украинец в България преди 1 година
Ужас, е мбем и наглите руснаци
27
16
 
14
 
! Отговори
До банко преди 1 година
Не е било при нас така. Тате се пенсионира на 40 като военен, а майка на 38, защото работеше пак при военните. Не си спомням някой през социализма да е работил над 48 годишна възраст. Лекарите на 45 се пенсионираха, а учителите на 46. Летците на 32 години, а миньорите на 30. Хубави времена бяха. Дано се върнат.
26
14
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ХЕРСОН НЯМА ДА БЪДЕ ОТДЕЛНА РЕПУБЛИКА , КАКТО ДРУГИТЕ ДВЕ !!! СТАВА ЧАСТ ОТ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ , КАКТО ПО РАНО !!! ВЕЧЕ ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ ПОЛУЧАВАТ И СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ , БЕЗПЛАТНИ ЛЕКАРСТВА И ПЕНСИИ ЗА ЖЕНИТЕ НАД 55 ГОДИНИ И МЪЖЕТЕ НАД 60 !!! ПУТИН СПРЯ УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ И Я ВЪРНА КАКТО Е БИЛА И ПРИ НАС ДО ВРЪХЛИТА ЕТО НА ,, ДЕМОКРАЦИЯТА " !!!
25
26
 
13
 
! Отговори
До гиб мелсън преди 1 година
И ще. Половината България е турскоговоряща. Със сигурност ще се присъединим към Турция. А вие бълхарчетата, почвайте да учите турски, защото това са наши земи и преди 100 години дори не сте съществували, *** грозни.
24
11
 
10
 
! Отговори
Бай Лазар преди 1 година
До Крим не е рускиНе зная какво ще яде Русия, но като гледам Европа какъв го яде на 2 ката ... А като гледам май е само началото.
23
12
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Такъв референдум може да се случи и с някоя друга черноморска държава или поне в части от нея. На някои народи им писна от евро атлантизъм и мизерия и корупция и пътища заляти от дрогирани шофъори.
22
9
 
13
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
Путин се крие в бункера и не смее да нападне държава от НАТО че ще яде рук..ха.ха
21
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки девет от познатите подкрепя Путин
20
5
 
1
 
! Отговори
Украинците преди 1 година
Обичат режима в киев затова 10 милиона издухаха при първа възможност. Слава Ухания от Нанси П.
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е НАТО. Ха ха.
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вовката скъса зелето от бой пред целия НАТО. Да грешат приятелят ти и ти да мълчиш, Велико е
17
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелето го стяга шията. Да не се коси с имена ще видят като Дучето и петачи.
16
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз искам референдум Възраждане да е извън закона.
15
7
 
22
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
тъй като избиха и прогониха местните украинци Путин ще докара руснаци за референдума.. то тази работа без хора не става..ха.ха
14
13
 
3
 
! Отговори
Белата Златка преди 1 година
Херсон НАШ!
13
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно. Под душата на калашниците.