Северна Корея иска да помага на Русия във войната с Украйна

КНДР е готова да изпрати 100 хил. "доброволци", които да се бият на хронта
6 авг 2022 16:58, Нели Христова
109
Северна Корея иска да помага на Русия във войната с Украйна
Снимка: БГНЕС

Северна Корея предлага на Русия 100 000 „доброволци“ във войната срещу Украйна, твърди руската държавна телевизия.

„Има съобщения, че 100 000 севернокорейски доброволци са готови да дойдат и да участват в конфликта“, каза водещият на токшоу по руска телевизия Игор Коротченко, цитиран от New York Post.

Съобщението идва в момент, когато военната сила на Русия е изчерпана след неуспешния й опит да превземе ключови части от Украйна, включително столицата Киев.

Според някои данни убитите руски войници са между 15 000 и 25 000 души. Това прави руските загуби около 100 войници на ден, предаде БГВойс.

Коротченко също се позова на съобщения, че Русия е поканила севернокорейски „строители“ да възстановят окупирания от Русия Донбас.

Александър Мацегора, руският посланик в Северна Корея, каза в интервю през юли, че „корейските строители, които са висококвалифицирани, трудолюбиви и готови да работят в най-трудните условия, ще участват много сериозно“ в изграждането на разрушената инфраструктура в Донбас.

Северна Корея беше една от малкото страни в света, които признаха за независими Донецката народна република (ДНР) и Луганската народна република (ЛНР).

Мацегора твърди в интервюто, че Северна Корея не получава нищо за сътрудничество с Русия и просто действа според „съвестта си“.

„Северна Корея е една от малкото страни, които могат да си позволят да следват напълно независима външна политика. Никой – нито Русия с Китай, да не говорим за САЩ – не може да принуди КНДР да направят нещо или да не направят нещо“, добавя посланикът, обещавайки да помогне на Северна Корея да се бори Срещу наложените й санкции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
11
 
9
 
! Отговори
Наемниците в Украйна преди 1 година
В Украйна отдавна има доброволци или по-точно наемници (плащат им в долари), нео все на страната на укронацистите. Руската армия редовно им обстрелва лагерите, а когото пленят, не го считат за военнопленник а за криминален престъпник.
77
0
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Да си припомним //// Анонимен 76 е дал точен отговор на вашите съмнения, а що се отнася до Даниел Лорер, то на този елемент, който декларира 5 негови компании - фейк ъв корс - зарубежом може да му се вярва като на прогнозите за времето по БГ телевизията.
76
7
 
10
 
! Отговори
Станчо преди 1 година
Браво,на Кимчо който в труден момент се реши да се отблагодари на Русия,която помогна с оръжие провизии и военни съветници на Северна Корея,през периода от 1950 до 1953 г. по време на Гражданската война междуСевера и Юга !
75
4
 
5
 
! Отговори
И се почва преди 1 година
На 15.08.пристигат в Русия с влак първите доброволци.
74
5
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Това ше е краят на нато и фашиска Украйна.
73
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До там ли стигна мощната руска армия???:)):))
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Да си припомним --- Да бе, участвахме с тиловаци, бакари и артелчици, и толкоз. Напиши в Гуугл джамлъка "Виетнамска война" и ще разбереш ЗАЩО е имало и други нации, като ***, новозеландци, кхмери, китайци и прочее пушечно месо.
71
5
 
6
 
! Отговори
Рубладжийче преди 1 година
Диктатори от всички страни, съединява те се! Кич Чен ще помогне на Пу Тин с пушечно месо!
70
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възможност за северно корейците да избягат извън Северна Корея
69
2
 
4
 
! Отговори
Да си припомним преди 1 година
До НАТО говори: "Бъркате "Пустинна буря" с настоящата ситуация"? Нищо не бъркаме. Просто сравняваме участието на "доброволци" или "съюзници" (както ви харесва) във войната на САЩ във Виетнам и Ирак. Факт е, че ние участвахме в Ирак, и даже им опростихме дълг от милиони долари и нищо не спечелихме от това. А Соломончо Паси ни обещаваше участие в следвоенното възстановяване на Ирак - също както сега Даниел Лорер обещава участие във възстановяването на Украйна. Да му верваме ли?
68
2
 
6
 
! Отговори
Домовата книга преди 1 година
Явно северните корейци ще ги настаняват из онези територии, като пушечно месо и с лъжата, че ще ги устроят там за вечни времена. Хм, на лъжата краката са винаги къси, но като начало звучи добре за малооумните нещастници.
67
2
 
10
 
! Отговори
/// преди 1 година
Предстааш ли си, втората по сила армия в света получава помощ от жълтите.
66
2
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Сата НАТО ---- Естествено, колега. Те това не могат да го схванат, но когато си купуват долари подразбират, че доларът беше, е, и ще бъде световната валута. В БРИКС вси постъпления и дотации са в долари, а не в юани, карбаванци и други тоалетни хартийки.
65
1
 
6
 
! Отговори
999 преди 1 година
До до 59___ Вие се безпокоите за посолството,а аз се безпокоя,че се оформя подкрепа за Русия от ядрени държави( Китай,Иран,Северна Корея).Няма нормален човек,който да иска ядрен конфликт.
64
2
 
6
 
! Отговори
НАТО говори преди 1 година
До САЩ и доброволците --- Бъркате "Пустинна буря" с настоящата ситуация. Там САЩ и НАТО освободиха мирен Кувейт от диктатора с мустаците, после спец.частите отстреляха синовете ми, а Него провесиха на дълго въже и клуп около шията. Кейс клоузд.
63
2
 
4
 
! Отговори
Кьорфишек преди 1 година
Ако го е казало това дебелото кимче - само ежба е! Как ще пусне 100х. орверели от глад корейци извън собствения си затвор?!? Знаете ли какво е там? Всеки върнал се от чужбина е положен на "карантина" с различен срок - да не помни какво е чул и видял.
62
3
 
8
 
! Отговори
Погребален Агент преди 1 година
А дали ще имат достатъчно крематориуми и екарисажи да изгорят 100 000 северокУрейски трупа. То и без това ония дали ще са живи или умрели е все им е тая.
61
2
 
8
 
! Отговори
До 59 преди 1 година
Все повече на всички им става ясно, че рашистите само блъфират. Те едно посолство не можаха да закрият, какво остава да се заиграват с атомни бомби. Намесят ли 3та държава и нато ще се намеси. И това ще им бъде много ясно казано. И ако е необходимо, показано.
60
2
 
4
 
! Отговори
САЩ и доброволците преди 1 година
До Анонимен 57: "Нормално, диктаторските режими да се подкрепят с "доброволци"? Така е. Международният жандарм САЩ използва във войната във Виетнам южнокорейци, австралийци и новозеландци. А във войната в Ирак - дори наша военна част. И всичко това доброволно. Е, накрая във Виетнам загубиха, а в Ирак нищо не спечелиха.
59
3
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 година
Рапърът иска да тренира войските си -понеже не са участвали във военен конфликт! А лично мога да кажа че азиатците са жестоки- в пъти по жестоки ще бъдат от другите! Нацистите ще бягат с 100