Няколко украински области без ток след руски обстрел

Мишена са били украински инфраструктурни обекти
12 сеп 2022 07:41, Елка Василева
125
Няколко украински области без ток след руски обстрел
Снимка: архив, БГНЕС

След като изтегли част от войските си, Русия е обстрелвала някои от украинските инфраструктурни обекти с критично значение, предаде ДПА, като се позова на украински медии.

Още по темата
Снощи се появиха съобщения, че в няколко области е имало частично прекъсване на електричеството. Информацията за проблеми с тока и водоподаването бе потвърдена и от политици от източноукраинската Харковска област, от която руските части се изтеглиха през последните дни.

"Това е подло и цинично отмъщение на руския агресор за успехите на нашата армия", написа в "Телеграм“ кметът на град Харков Игор Терехов.

Сходни съобщения се появиха и от областите Суми, Днепропетровск, Полтава, Запорожие и Одеса.

Междувременно из цяла Украйна са били задействани сирените за въздушна тревога. Някои жители споделиха в социалните мрежи, че са чули експлозии.

В събота руското министерство на отбраната съобщи, че изтегля част от силите си от Харковска област след започналата контраофанзива на украинската армия. Като официална причина за изтеглянето на войските беше посочено тяхното прегрупиране, припомня БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
22
 
! Отговори
Нормално преди 1 година
Дрогираният рептил от Кремъл е опасен за Човечеството.
31
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСКОФАШИСТКАТА ЗЛОБНА СЕМКА В ПЪЛНИЯ СИ БЛЯСЪК! УДАРИ СРЕЩУ ГРАЖДАНСКИ ОБЕКТИ ОТ НАЧАЛОТО НА ВОЙНАТА-НАД 22 ХИЛЯДИ! УДАРИ СРЕЩУ ВОЕННИ ОБЕКТИ- 330.
30
16
 
10
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Много от пишещите тук укри правят това и си лайкват постовете с надеждата да бъдат похвалини на София прайд и да им масжират от вътре дебелото черво. Яхвайте си тротинетките и бегом към Наркомна!
29
4
 
18
 
! Отговори
Анатема преди 1 година
Антихристът Путин осми месец пали и граби православни земи!Да гори в Гейената ВоВеки!Анатема!
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е война, това е ОМРАЗА, което е тотална деградация на цяла една нация.
27
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше снощи и на Киев да спре тока, но нищо - и днес може.
26
7
 
13
 
! Отговори
До 25 сина преди 1 година
И като се събуди, краката отвити, а главата на течение. Абе русофилчетата, вярвате ли си наистина на тъпоотииите, дето пишете?
25
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко ще си платят руснаците, за тези мизерства... Няма да им се размине.
24
12
 
7
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Не само по инфраструктурата , да бият и по жилищните квартали. Там се крият пълшоците,а и ще спрат разнасянето на венерически болести към други страни. Да пържат с термобарични!
23
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До сина А сега малко реалност, специално за такива като теб: "няколко ливади" = 3 хиляди квадратни километра, "няколко села" = Купянск и Изюм - двата града логистични центрове на руската офанзива на североизток. РусНАЦИте са изстреляли ракетите с които са атакували гражданската електропреносна инфраструктура от Черно море, което означава, че започват да използват и последните им високоточни ракети от СТРАТЕГИЧЕСКИЯ резерв.
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добър момент да ги треснат, евала.
21
11
 
16
 
! Отговори
сина преди 1 година
Шмръкльо май ядоса руснаците, като се биеше в гърдите вчера и се хилеше от кеф, че бил си върнал няколко квадратни километра ливади и две - три села. От днес май ще му се стъжни - както каза Путин ние не сме започвали сериозни действия. А почнат ли, ще стигнат до Полша за 2-3 дни... с тежката артилерия и сериозни далечни установки! Не ток, не вода, а сграда няма да остане в някои градове в украйнините на Русия - за съжаление на ахората там, шмръкльо е продажен плъх!
20
11
 
17
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Ами нека укрите изпитат това,което причиняваха на ДНР и ЛНР години наред - оставиха ги без ток,вода,под непрекъснат обстрел!Руснаците явно вече разбраха на кои области могат да разчитат за нормални отношения,останалите да се оправят!
19
1
 
5
 
! Отговори
999 преди 1 година
Кои инфраструктурни обекти?Вчера имаше публикация за ЗАЕЦ,че е възстановено външното електроподаване към централата и че последният работещ реактор е спрян.
18
11
 
14
 
! Отговори
France 2 преди 1 година
Преди два дни Френската телевизия France 2 показа резултатите от контраофанзивата на ВСУ от болница в Краматорск там беше пълно и постоянно пристигаха ранени воъници. Според независими източници жертвите на ВСУ са около 4000 срещу 28 от Руска страна. И това се споменава от няколко независими Телеграм канала. А иначе от вчера и цяла вечер е било ад в Украйна поне това видях от предоставените материали в Телеграм каналите.
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шойгу къде е ?
16
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако това беше американска демократично- налагаща операция, цяла украйна щеше да е без ток от гледна точка на безопасността на американските граждани. Много правилен метод за демократизация - избиваш лошите до крак и после всичко е наред. Гад.ните руснаци нарочно оставят живи за да ги плашат с кървави сцени...терористи гадни!
15
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия вече играе позицията на слабия - само тероризъм и тормоз над цивилните. Нямат сила за военни действия.
14
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е открит руски тероризъм. Вече дори няма лъжи от сорта на "там имаше военни". Най-цинично бомбардиране на цивилна инфраструктура.
13
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А също така мизерията на руските бабки по деревните, както и мутро кича на путлерските дачи и лайфстайла на метресите и съпругите от обкръжението му.