Украйна си върна още територии, плени много руски войници

Руските войски масово се предават, съобщи Киев
13 сеп 2022 08:19, Елка Василева
468
Украйна си върна още територии, плени много руски войници
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските войски вчера разшириха превзетата от тях територия, като на места стигнаха до североизточната граница на страната и заявиха, че са пленили множество руски войници в рамките на светкавичното си настъпление, което принуди Москва бързо да изтегли силите си, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Говорител на украинското военно разузнаване заяви, че руските войски масово се предават, тъй като "разбират безнадеждността на положението си". Съветник на украинския президент заяви, че военнопленниците са толкова много, че започват да свършват местата, където могат да бъдат настанени.

Украинските военни заявиха, че за 24 часа са освободили повече от 20 населени места. Според британското министерство на отбраната през последните дни силите на Киев са завзели територия, която е поне два пъти по-голяма от тази на Лондон.

След месеци на слабо забележим напредък новата динамика повдигна украинския морал и провокира в Русия редки публични критики към войната на президента Владимир Путин, отбелязва АП.

"В някои райони на фронта нашите защитници достигнаха държавната граница с Руската федерация", заяви Олег Синегубов, губернатор на Харковска област. Руското министерство на отбраната призна за неуспеха, като през уикенда заяви, че войските му ще бъдат изтеглени от два района в тази област, за да се прегрупират в източната Донецка област.

Във вечерното си обръщение към нацията украинският президент Володимир Зеленски заяви, че от началото на септември силите му са освободили повече от 6000 квадратни километра в източната и южната част на страната.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
3
 
4
 
! Отговори
Българщина преди 1 година
Внимание! Бабин Яр 2.0 предстои. Украинците имат и опита, и желанието, и оправданието...
357
5
 
4
 
! Отговори
До 398 преди 1 година
Не се споменават въпросните "събития" тъй като не са верни. За това тук не си говорим и за Дядо Коледа , Великденското зайче , Феята на зъбките и други подобни.
356
11
 
6
 
! Отговори
До 392 преди 1 година
Готин, много ти знае устата ама едностранчиво. Като си загрижен толкова за обикновените хора защо така недовиждаш съдбата на населението в Донбас, което 8 години живее в агония и без ток и вода. Защо така едностранчиво пропускаш обстрела от укрите на Запорожката АЕЦ??? Не смяташ ли, че си просто един надувко, по течението на тълпата.
355
8
 
6
 
! Отговори
ХАХАХА преди 1 година
Освободили още територии - 30 на 30 километра, 5 процента от територията, завзета от руснаците. Бравооо - голямо постижение. И още нещо - не виждам колоните пленени руснаци, защо ли. При тази супер активност в информационното поле Украйна не публикува такива кадри. Нещо пак мирише работата. От имиджова гледна точка взеха предимство, от военна - никакво.
354
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В руската армия трябва да въведат уроци по бягане на средни и дълги разстояния.
353
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин скоро ке падне и Русия ке капитулира. После ще изплащат 20 години репарации за 1 трилион!
352
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Русия до сега 383; Това, което описваш, си е военно престъпление и геноцит - да унищожаваш цивилни цели, от които зависи оцеляването на мирното население, ама вие путинофилите не сте хора така или иначе и такива дребни нещица не ви интересуват.
351
12
 
11
 
! Отговори
Язе преди 1 година
няма друга държава, където 3 от 5 статии да са за укрите, и то написани в стил "комунистическа пропаганда".
350
7
 
9
 
! Отговори
идиоти сър преди 1 година
Трябваше вернага да сключат мир ,а не да пращат агнета на заколение .И като цяло що всички са се вперили в очевадното ,а полските и румънските териториални претенции към Укрите? Слаба държава -чорбаджии много ,а и дълговете които трупа това оръжие да не е без пари .До пролетта някои ще пее -Пролет пукна -ние не
349
8
 
10
 
! Отговори
идиоти сър преди 1 година
Много бързо вадите картофите ,всяка офанзива се плаща с трупове.Дотук само партенки за безброини пленници , преломи и тн.Идва дълга и студена зима ,то напрактика и за нас така .Украинците ще трябва 4-5 месеца да свиват перките ,а ние да се погрижим хората от Карловско да устискат
348
9
 
6
 
! Отговори
А репарациите ??? преди 1 година
След войната които ще плати Русия на Украйна за унищожението ??? Гледам ,че тука някой се радват на разрушената Украйна ?
347
3
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
До АзАми...добре,почвай да ни свършваш,че не сме малко.
346
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това е факт чекърска работа , по времето на социализма им викаха цензори да пускат неверни новини и да спират верни такива
345
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Tъкмо са се събрали Урките канибали,ще са още по лесна цел за руските ракети..
344
20
 
31
 
! Отговори
Аз преди 1 година
С русия е свършено , трябва да свършим и русофилите в България !
343
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано видим снимка на Зеленски с пленниците.
342
14
 
12
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Край няма Укро пропагандата !
341
6
 
10
 
! Отговори
почнаха преди 1 година
да бягат като изоглавени на студено в европа, що не си седят на топло при утин? питай ги не могат ти каза.
340
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЯХА ПО 100тина на ден, сега почнаха да стават по 800. Честито.
339
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от 372 - колко ли са" П, ун е изпапкала кака .лка за да се пени толкова.