Говорителят на Зеленски: Колеги, малко прекалихте с ядрената си истерия

Той обясни какво е имал предвид лидерът на Украйна под "превантивен удар"
Обновена: 7 окт 2022 14:12 | 7 окт 2022 14:12, Нели Христова
35
Говорителят на Зеленски: Колеги, малко прекалихте с ядрената си истерия
Снимка: БГНЕС

Предлагайки нанасянето на "превантивен удар" срещу Русия по време на дискусията си с представители на австралийския мозъчен тръст Институт "Лоуи", украинският президент Володимир Зеленски е имал предвид налагането на санкции, които да предотвратят всякакво използване на ядрени оръжия, заяви днес негов говорител, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Тази сутрин руският външен министър Сергей Лавров каза, че думите на Зеленски потвърждават необходимостта от провеждането на т. нар. "специална военна операция“ в Украйна

"Колеги, малко прекалихте с ядрената си истерия и сега навсякъде ви се привиждат ядрени удари, дори когато не става въпрос за такива“, написа Сергий Никифоров във Facebook, съобщи БТА.

"Президентът говори за периода до началото на руската инвазия на 24 февруари. Тогава трябваше да се наложат превантивни мерки, с които да се попречи на Русия да започне войната. Нека ви напомня, че единствените мерки, за които се говореше тогава, бяха превантивните санкции", обясни говорителят на Зеленски.

Никифоров допълни, че "единствено терористичната страна Русия си е позволявала" намеци за използването на ядрено оръжие. "Никога няма да чуете подобни призиви от нас", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
2
 
! Отговори
Дааа преди 1 година
Зеленски каза:" превантивен удар", а Не" превантивен Ядрен удар"!!!! Това е Факт!
27
5
 
8
 
! Отговори
$$$??? провалил се преди 1 година
Още ли ще слушаме този болен мозък Зеленски.Ясно показва че желае световна воина с ядрено оръжие.Това е човек който е за психиатрията , където трябва да се лекува до неговата смърт.Както и да се оправдава след това изказване вече е време в Европа политиците които го подкрепят да се събудят.ЕЗИК МОИ,ВРАГ МОИ.НЕГОВАТА ПРОСТОТИЯ НЯМА СКАЛА ПО КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ ИЗМЕРИ.АКО НЕ СПРЕ ПОМОЩТА ЗА УКРАЙНА СВЕТА ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕН ОТ ЕДИН ПСИХОПАТ НАРКОМАН САМОЗАБРАВИЛ СЕ ОТ ОМРАЗАТА КЪМ РУСИЯ И СВЕТА.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Bъpзвaнe...
25
2
 
10
 
! Отговори
ж преди 1 година
не знам, обаче това с "превантивната" ядрена война, която зеления си поръча срещу Русия, говори вече за някакви отклонения
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименСега пък близачи, не бе брат, гледаме си интереса, нали така правят всички
23
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Близачите на съвeцки зaдници си оплюха мониторите от зор!
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До късно е либе Когато руснаците започнат НАИСТИНА да воюват -------------- вече 8 месеца се канят бе пpъдльo :)
21
2
 
9
 
! Отговори
Както се казва: преди 1 година
тръгнеш ли да обясняваш шегата, то значи шегата ти не струва. Не мисля, че им се получи шегата този път. Терминът "превантивен удар" е измислен именно от САЩ и се използва в смисъл на пръв военен удар срещу потенциални врагове - други тълкувания няма в Уошингтън - военен удар и туй то. Можеше да каже "лош подбор на думи, нека обясня", но това не е в стила на Киев. Те не се извиняват за нищо, на никого - те не могат да сгрешат! Пикаенето срещу вятъра, обаче е точно в стила на кабинета "Зеленски".
20
6
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Единствената държава, която си позволява да използва ядрено оръжие срещу някого е дъ факин юнайтед стейтс оф Америка.. Така, че фак оф! Да не говорим, че целия тоя конфликт пак е тяхно дело.
19
4
 
27
 
! Отговори
СкапаNяци преди 1 година
Първо призовава за ядрен удар по Русия после не било така. Ще ни докара до масово унищожение този из род и всички, които са му на акъла. И тия дето са скочили да се пращат оръжия на Украйна и да задълбават конфликта те ще се покрият в бункерите, ама аз вас ще ви питам къде и в кой бункер ще идете! Вие знаете ли какво е ядрен конфликт! Когато Америка водеше войни в Азия, Африка, и Близкия изток защо никой не се намеси? А сега целия свят е срещу Русия?! Нима не виждате какво става??
18
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахааа, тоест като казал да се нанесе ядрен удар върху Русия, той ВСЪЩНОСТ имал предвид да се нанесат санкции. Да, разбирам, добре. Истината е, че това джудже е болен мозък и не работи за Украйна, или за ЕС, а единствено и само за САЩ, които при евентуален ядрен сблъсък в Европа, няма да усетят почти нищо, а ние ще изпоизмрем, като ***. Супееееер!
17
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
досега единственно рашистите са заплашвали с ядренно оръжие, дори новопроизведение женерал Кадиров лично отправи искане към разбойника *** да хвърля атомните бомби по асвабадените територии
16
3
 
26
 
! Отговори
Сусо преди 1 година
А още по-преди началото на войната, г-да, да бяхте спазвали Минските споразумения! А не сега да си избивате собствените деца и да тласкате света към трета световна война!
15
3
 
25
 
! Отговори
жорнализ преди 1 година
Има запис - Зеленски там говори за НАТО. НАТО не може да налага санкции. Могат ООН, СТО и други такива. Поредна *** изцепка и после кризисен ПР на Киев
14
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Героичният лидер Зеленски не успя да взриви атомната централа и сега измисли нова схема за въвличане на Европа във войната, която сам сътвори и която отказва да прекрати. Ама явно малко прекали с вдъхновението и сега трябва да ни обяснят, че това дето го е казал не сме го чули.
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте да му пратим риза и самобръсначка на Зеленски, че стана жалък с тоя вид на дезертирал фронтовак
12
4
 
28
 
! Отговори
Е да. преди 1 година
Как да обясниш иначе, че наркомана не е бил трезвен и е бръщолевил идиотени мечти?
11
6
 
32
 
! Отговори
Петко Бочаров преди 1 година
"единствено терористичната страна Русия си е позволявала" намеци за използването на ядрено оръжие."Да, ама не, дрогаре говедаре. Единствено варварската и дивашка терористична империя на злото САЩ е използвала ядрено оръжие и то не срещу войска, а срещу спящи мирни градове.
10
9
 
32
 
! Отговори
:) преди 1 година
спрете му дрогата
9
4
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Закриване