Кремъл: Украйна е извършила над 100 нападения срещу Русия за 10 дни

Това твърдят руските тайни служби
10 окт 2022 07:08, Александър Попов
163
Кремъл: Украйна е извършила над 100 нападения срещу Русия за 10 дни
Снимка: БГНЕС/EPA

Федералната служба за сигурност (ФСС) на Русия обвини Украйна, че е атакувала руската територия над 100 пъти от началото на месеца, предаде ДПА.

Общо 32 села в граничещите с Украйна Брянска, Курска и Белгородска област са били обстрелвани през изминалите няколко дни. Според ФСС атаките от територията на Украйна са се увеличили драстично.

Няма как да се проверят от независим източник тези твърдения, отбелязва ДПА. По данни на Москва един човек е загинал и петима са били ранени при атаките.

Русия предприе настъпление в Украйна на 24 февруари и оттогава многократно е твърдяла, че нейните гранични региони са подлагани на обстрел.

Запорожката АЕЦ беше отново свързана с електрическата мрежа

Външната електроснабдителна линия на Запорожката атомна електроцентрала в Украйна беше поправена, след като в резултат на обстрел ядреният обект беше откъснат от енергийната мрежа и се наложи да бъде захранван с аварийни дизелови генератори, заяви Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), цитирана от Асошиейтед прес.

Според МААЕ 750-киловолтовата линия е била отново свързана с АЕЦ-а снощи, след като украински инженери са извършили ремонтни дейности. Това е позволило на централата да започне да изключва генераторите, които бяха включени, за да я захранват с електричество, след като последната й връзка с електрическата мрежа беше прекъсната вчера.

Централата е под контрола на руските сили от месеци, но е поддържана от украински персонал. Шестте реактора на АЕЦ-а са спрени, но имат нужда от електричество за охлаждане и други функции, свързани с безопасността./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
3
 
! Отговори
Урк преди 1 година
До Анонимен Добре е да отвориш украинските телеграми и ще разбереш дали са 10-15. Ударите само в Киев са толкова, а взривовете продължават
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 100 На руснаците ракетките им вече не стигат за нищо. Даже и за тероризъм не стигат. Затова "бомбят" с по 2 ракети на 3 милионен град :)))) Жалки са :)))))
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами мога да заявя, че войната за Украйна започна масирани обстрели по цялата територия, Киев е най потърпевш.
87
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия може с бодра крачка да върви на майната си. Този път зимата няма да ги спаси.
86
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И?
85
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста дълго ги изтрайваха. Украйна приключва.
84
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 96 "Масирана" атака с 10-15 ракети по цяла Украйна. СмЕх.
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е в правото си да унищожава руски военни обекти на територията на агресора Русия. Това право е гарантирано от ООН, че в случай на нападение нападнатата страна има право на военна отбрана срещу нападателя. Кримския мост е военен обект, по него става снабдяването на руските агресори в Украйна.
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 95 И след 2 часа пак ще си на рИване, и ще обянсяваш, как русНАЦИте нямало да "изравняват със земята" щото били "много меки". А истината е, че нямат военни възможности за нещо повече освен такива жалки тактики с една две ракети по цивилните квартали и след това пропаганда яко. Няма я "великата" руска военна мощ. :)))))
81
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Не е само Киев. Одеса, Льов, Житомир, Днепропетровск. Атаката е изкбючително масирана. Хохлите имаха май Nasmas, Iris -T. Ами да си имат, могат селфита да си правят с тях
80
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сутринта Киев осъмна със заря повече няма да има аванта за Укрофашистите. Разгледах Телеграм каналите целия град е под обстрел сега ще видят от къде изгрява слънцето. Мнооооого ги бави Путин ще има печено бандеровско.
79
4
 
3
 
! Отговори
Пацифист преди 1 година
Явно сме решили всичките си вътрешни проблеми и остава да уредим международните с оглед броя на статиите за войната на първа страница!
78
3
 
10
 
! Отговори
Шотландски боец преди 1 година
Вижда му се края на ватника, скоро в Европа ще появят 25-30 нови Държави, последните народи които Русия, експлоатира ще имат бленуват си свобода, която изпуснаха или не можаха да постигнат след 1990г. Европейските държави, трябва да са готови, за да ги приветстваме и подготвим за пътя им към Европейското семейство, и няма да се очудя, ако Ингушетия или Коми, влезат в ЕС , преди Македония
77
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предните лъжи от Кремъл, вече омръзват. Днес.бг пишете някакви реални новини
76
1
 
6
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 година
да би мирно седяло не би чудо видяло...
75
2
 
12
 
! Отговори
ватния мужик преди 1 година
Народ, който блуждае из Европа и търси какво може да се разруши, унищожи, ей така, само за развлечение. (Достоевски)
74
14
 
2
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Тези украински фашисти, се смляха да гърмят по руска територия, не беше по запорожката област, по Луганската Республика, удрят и Херсонското предградие, време е за по-силен удар на Русия, в отговор на провокациите от Киев!
73
1
 
9
 
! Отговори
Костя Копейкин преди 1 година
Докторите по *** здраве ме посъветваха да ползвам руски анални свещички срещу спазмите които получавам в задния двор заради загубите които търпи моя ментор и спонсор другаря Вова ,по-познат като кремълското джудже.
72
3
 
11
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 1 година
16 HIMARS'a е б аха маамата на руските фашаги, а ако бяха 160 или 500?
71
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За добро утро Киев получи огромна порция ракети, цяла нощ в Украйна е имало заря. А за Укрите ще става още по лошо.