Украинците трябва да се готвят за най-тежката зима в историята си

Зеленски: В Русия се засилва усещането за поражение
25 окт 2022 07:03, Елка Василева
164
 Украинците трябва да се готвят за най-тежката зима в историята си
Снимка: архив, БГНЕС

Русия се проваля с инвазията си на Украйна, заяви в традиционното си вечерно обръщение украинският президент Володимир Зеленски, предаде ДПА.

Още по темата
Зеленски направи това си изявление осем месеца след нахлуването на руските сили в Украйна на 24 февруари.

"В Русия усещането за поражение се засилва", каза украинският лидер, като изтъкна, че Русия, която някога беше важен политически играч, понастоящем е изолирана от международната общност.

Зеленски акцентира върху това, че украинските сили всеки ден си връщат територии, които по-рано бяха превзети от руските сили.

Цялата страна, включително и Кримският полуостров, ще бъде освободена, категоричен бе Зеленски, като в същото време предупреди сънародниците си, че трябва да се подготвят за "най-тежката зима в историята ни", като бъдат взети предвид щетите, нанесени на украинската енергийна инфраструктура от руските сили.   
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
20
 
! Отговори
100 гр Бургаз 63 преди 1 година
Щото при нас ще бъде една такава спокойна, евтина, весела, приказна зима. Леко ще вали снежец. Българите ще ходят да карат ски, който си е един напълно достъпен спорт, с карти от по само 100 лв на ден. Па ще си бухат евтини дървесни материалчета в печките, които със сигурност са изсечени в съответствие с всички закони и рагулации.Па ще си надуват на макс почти безплатното парно , докато проветряват, а чистият въздух отвън тихо гали белите дробовчета. Па ще цари спокойствие и щасие.
47
5
 
3
 
! Отговори
До Христов преди 1 година
Мошеник
46
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаете ли, че ЕС плаща по-малко от 1/3 от парите, похарчени за украинците. Останалото е от държавния бюджет, т.е. от нас!
45
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо млади украинци с Лексуси и Мерцедеси ги настаняват в 4 и 5 звездни хотели по морето, а за хората от наводнените села даже няма каравани???
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
47 надявам се да си го написал със сърказам. Щото на нас много помогнаха с мъдрите си савети. Да си унищожим икономиката и селското стопанство. Да не можем даже да се изхранваме. Да внасяме картофи лук домати ябълки круши чушки и каквото се сетиш и то от страни които не са в ЕС и нямат дотации и пак могат да предложат стока. А ние с дотациите не можем. За предприятията няма да говоря.
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Телеграм може да гледате как народа посреща своя президент с нескрита радост и вълнение. Няма как да изкривиш народната любов!
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахахаа колко е таз история 30 години хахахаа измислена държава
41
1
 
24
 
! Отговори
Към 44 преди 1 година
И в Германия нито една не плаче за мъж, син, брат и т.н. Тръгнаха из Европа такива който са чакали да избягат от Украйна още много преди това. Косите, маникюрите, обиколиха всички забележителности и развлекателни обекти. Всички врати отворени. Интеграционни курсове, но те не са тук да работят, а на олинклузив курорт за наша сметка. Ние и България и тук само работа и като дойде време да си позволяваме изляха парите в тези, а работата ни за хората който не са от ЕС.
40
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да е тежка защото САЩ, НАТО и ЕС ще помагат с каквото могат. Те така и помагат на нас и вижте вече колко сме добре зимата ходим на планина а лятото на море в Гърция.
39
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво си върнал последната седмица бе зеленчук. Заради теб оли ще страдат хората ти. Из род
38
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да ти благодарят за тази зима на тебе. Но ти ще си се вееш по къси ръкавки, защото твоето топло и светло няма кой да го спре. Пък и кой те знае къде си. Може да си на остров Бали. Никой не те е виждал да говориш пред хора. Всичко е постановка и режисура.
37
1
 
29
 
! Отговори
бедния българин преди 1 година
виждаме укрите как бяха на безплатна почивка тука в България лятото. Видяхме ги в хотелите по морето как не им пука за тяхната родина. Сега ще ги видим по планинските курорти отново да почиват и зимата.. докога така? Наще хора от наводненията мизерстват в фургони с единична помощ от 300 лв ли беше? Двоен стандарт ЗА НАС българите в собствената ни държава.. закакво да гласувам?
36
1
 
10
 
! Отговори
:) преди 1 година
Всеки ден си връщат земя...нищо, че нямат ток, нямат интернет, пожелавам Ви най-сърдечно да построите много паланки и сламени къщи на отвоюваните територии, може да поканите и Game of thrones, да снимат в Украйна, обстановката е наистина средновековна!!
35
1
 
14
 
! Отговори
Край преди 1 година
Вуйчо Грийнберг! Нищо няма да ти върнат руснаците. Дано поне американците ти се изплатят докрай за планът им, в който ти беше в главна роля!!!
34
0
 
8
 
! Отговори
Към 40 преди 1 година
Кажи го на майките раждали деца убити или осъкатени или разделени.Техният свят го няма вече. Цената за сметка на чужди животи може и да е нищо за някой. Така говорите защо не отиде да си връщате земята до три морета, а те да си връщат земята. Тогава може да разбереш и осъзнаеш много повече неща от действителността.
33
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски и украинския народ доказват патриотизма и саможертвата в борбата им за възвръщане на родната земя, откъсната от руския агресор! Всяко парче земя ще бъде върнато независимо от всичко.
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленягата, вчера кои територии си върна бе? Щото руснаците се разхождат из Бахмут.
31
1
 
11
 
! Отговори
Натурално тъпия преди 1 година
Да идват на ски у бегето, държавата плаща.
30
3
 
14
 
! Отговори
Поредна линийка преди 1 година
А ти линийка след линийка и не ти дреме, нали?
29
10
 
5
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Имало е и по тежко, Голодомора - масов глад в Съветска Украйна през 1932-1933 г., организиран от властите под ръководството на Йосиф Сталин който убива около 4 милиона украинци. Още са живи спомените на украинците и пак от "братята руси"!