Русия с удар по електропреносната мрежа в Централна Украйна

Възможни са допълнителни ограничения в доставките на ток
27 окт 2022 16:05, Елка Василева
126
Русия с удар по електропреносната мрежа в Централна Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

През нощта руските сили нанесоха удар по електропреносната мрежа в централните области на Украйна и е възможно да се стигне до допълнителни ограничения в доставките на електроенергия, съобщи днес операторът на украинската система за електроснабдяване "Укренерго", цитиран от Ройтерс.

Още по темата
"Повредено е оборудването на основната мрежа на украинската енергийна система в централните области", се казва в изявление в "Телеграм".

През последните седмици Русия засили ударите си по ключова украинска инфраструктура, включително по електропреносната мрежа, оставяйки милиони хора без електричество и отопление за дълги периоди от време с наближаването на зимата.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвсем нормално. Това е чисто англосаксонска стратегия за водене на война. Руснаците явно са оценили ефективността и копи-пейст. Сега запада да не се сърди. Няма ток, нама вода, няма хляб, няма транспорт, няма болници - хайде ходи и се бий, ако имаш сили.
91
2
 
18
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
Ха колко иронично през 2015 г в Киев пуснаха крафт бира "Вечерен Крим" естествено беше тъмна бира, така киевчани се подиграха на Крим, защото им спряха и тока и водата, а са уж един народ, фашисти сър.
90
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спират тока на самозабравилите се хохли. А дано се опомнят. За Запада всичко е ясно. За да има демокрация, трябва робство. Бели роби.
89
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това доказва генетичната свързаност между комунисти и фашизъм.Путин и обкръжението му се разкриха пред света..Няма оправдание за безчинствата и убийствата.Няма оправдание за нахлуването.Това е фашизъм и ненавист с нечовешки елемент.Убийствата не са оправдание за целите които преследват.А те са ясни.Премахвамето на една държава от картата на света.Как би реагирала България ако това я заплашва.Нали сме мафиотска държава нека Путин ни премахне.. Нешка Робева да отговори.Как би реагирала тя тогава..
88
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ползва "нацепин" от Украйна за храна на олигаристе си!
87
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин знае че когато имаш проблем в Русия създаваш проблем в друга държава и така си решаваш проблема в Русия . Но се увлече. И сега ще си пати.
86
2
 
11
 
! Отговори
С преди 1 година
За да си принципен, трябва да знаеш истината за това, което се случва. Ако знам истината, ще взема нейна страна и от русофоб ставам русофил, и обратно.
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До С винаги става въпрос за пари но това не значи че човек не трябва да следва принципите си. Да се има човек за безпринципен това само по себе си е принцип.
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До С винаги става въпрос за пари но това не значи че човек не трябва да следва принципите си. Да се има човек за безпринципен това само по себе си е принцип.
83
3
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До къса памет: да е вода да ти налее човек,ама акъл нема как...Па за другото времето ще покаже,истината е като въшка,рано или късно се показва на челото,до тогава дерзай :)
82
2
 
13
 
! Отговори
С преди 1 година
Стига сте отивали в с крайности русофили и русофоби. Имате глави на раменете не се водете сляпо по медиите. Кога ще разберем истината за всичко? Не вярвам на нищо и не взимам страна, нито на укри нито на ватенки. Хората са казали каквото и да ви говорят, знайте че става дума за пари.
81
21
 
5
 
! Отговори
Късата памет преди 1 година
До Реалист. Виж още като почнаха тия глупости от руската пропаганда за изгорени българи и *** руснаци съм търсил информация.Истината е че това се разпространяваше от няколко проруски сайта и никъде нямаше и един ред доказателство. Граждаснската война в Украйна започна след като Русия анексира Крим и в Донбас се появиха едни зелени войничета без отличителни знаци които я предизвикаха. Самия Гиркин призна че е запалил войната в Украйна. Сигурно и за руската окупация в Грузия е виновен Азов
80
5
 
33
 
! Отговори
До фириат преди 1 година
Братленце,99.9% от близките ми и приятелите ми са русофили,ако не си забелязал цяла европа ври и кипи от протести щот хората се усетиха от къде духа вятъра.Ама тва много слабо се отразява по родните телевизии.Силно препоръчвам на евроатлантиците,извадете си главите от дупетата ,огледайте се и започнете да мислите :)
79
21
 
5
 
! Отговори
Фариарт преди 1 година
Кое има повече значение в момента, кои е крив и кои е пров ли, или това че ние сме европа и нато? Русофили вие сте прави винаги, така че обединяваите се, имате си дори 4ри прятелски държави. Държави с дистатори терористи и религиозни фанатици. Какво по голямо доверие от това искате още?
78
10
 
37
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До къса памет:Майдана доведе до държавен преврат,с него дойде Порошенко а той доведе до гражданска война.Именно Порошенко прати азовци срещу протестиращите да стрелят от покривите.относно клиповете всичко беше изтрито или цензурирано от ютюб,странно е че имаше и една друга платформа със същото съдържание,но днес вече я няма .това че не си ги видял аз вина нямам. И да,ще съжалявам цял живот че не запазих нито едно видео за да ви ги покажа сега,та да си отворите очите.
77
38
 
9
 
! Отговори
Късата памет преди 1 година
До Анонимен85,86. Бандеровците руската пропаганда ги измисли години след Майдана. Майдана в Украйна го направиха гражданите на Украйна. Никой не иска да живее в блато контролирано от Русия. Ако не беше руската окупация, още преди години и Грузия и Молдова щяха да са отхвърлили руския ботуш. И това ще стане но пак с невинни жертви , защото Руснаците не могат да преглътнат разпадането на СССР и си искат колониите.
76
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С по 5 милиона долара на ден, САЩ направиха Майдана в Украйна. Сега украинците му берат плодовете
75
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бъркаш бандеровците с всички украинци.
74
25
 
6
 
! Отговори
Късата памет преди 1 година
До Реалист. Дай да ги видим тия клипове с обесени граждани и изгорени българи. Щото бая търсих и няма такова нещо. А иначе и ние помним. Помним как руснаците опитаха да убият Юшченко, помним и Майдана където спец частите на Янукович избиваха най брутално протестиращите граждани. Помним и как Янукович избяга с маса пари в чужда държава(Русия) за която явно е работил. Украинците платиха с хиляди жертви откъсването си от Русия. Не разчитай на къса памет щото и ние помним
73
30
 
9
 
! Отговори
Виктория преди 1 година
До реалиста. През 1932-33та сталин налага гладомор на украинците заради съпротивата която оказват на земеделската колективизация. От глад измират няколко милиона укранци. Официално е признато като геноцид срущу човечеството. В следствие на това през 1941г немските войски в украйна са посрещнати с цветя, хляб и сол като освободители от руската окупация. Затова днес украинците се бият за земята и свободата си, за каква пропаганда говориш. Те просто се мразят и се избиват. Нещо реалноста ти убягва.