Порошенко: България е част от войната, защото действията на Путин са срещу Европа

Той поздрави ГЕРБ и Бойко Борисов
4 ное 2022 09:12, Нели Христова
352
Порошенко: България е част от войната, защото действията на Путин са срещу Европа
Снимка: БГНЕС

България е част от войната, защото това, което прави Путин, е срещу Европа и НАТО. Оръжията за Украйна са най-прекият път към мира в Европа. Това заяви пред bTV петият президент на Украйна Петро Порошенко.

"Стискаме палци, уважаваме депутатите, искаме да поздравим ГЕРБ и Бойко Борисов и разчитаме на президента да подпише подкрепата", каза Порошенко за вчерашното решение на Народното събрание страната ни да даде военна помощ за Украйна.

Още по темата

По думите на Порошенко най-краткият път към мира в Европа е даване на помощ за Украйна, това е инвестиция и за вашата държава, каза още той.

"Бъдещето, включително и на България, сега се решава в Украйна. Това е решение в името на единството, благодарим на всички българи от цялото си сърце.", каза още той.

Според бившия президент България вече е част от войната, защото действията на Путин са срещу Европа и НАТО.

Не вярвайте на Путин, не се страхувайте от Путин, обърна се към депутатите още Порошенко.

Той каза, че Украйна се нуждае от противовъздушни системи, антидрон системи и бойна авиация.

"Повече от 8 часа в Киeв нямаме електричество, в голяма част от държавата нямаме вода, но няма да отстъпим крачка назад. Нуждаем се от генератори и трансформатори, за да възстановим енергийната ни система", каза Порошенко и призова за още санкции срещу Русия.

Украинците искаме мир най-много на света, завърши бившият президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм европеец без да се подчинявам на еврогeй0BeTe от ЕС. Подчиняват се само слабите духом и нежните телом. Подчинява се робът, свободният човек не се вкарва в рамките на един джендърски съюз, прокламиращ извратени ценности зад които всъщност се крие фасадата на 4-тият райх, мечтата на нацисти, фашисти и глобалисти! Те затова и взеха решение да подкрепят фашистка Украйна!
194
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм европеец без да се подчинявам на еврогeй0BeTe от ЕС. Подчиняват се само слабите духом и нежните телом. Подчинява се робът, свободният човек не се вкарва в рамките на един джендърски съюз, прокламиращ извратени ценности зад които всъщност се крие фасадата на 4-тият райх, мечтата на нацисти, фашисти и глобалисти! Те затова и взеха решение да подкрепят Украйна!
193
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искаме да сме европейци трябва да се подчиняваме на общата воля. В случая тази обща европейска воля е да заемем страна в този военен конфликт. Аналогията е живота в жилищна кооперация. Не е редно един или двама жители на кооперацията да откажат да се подчинят на общата воля на своите съ-кооператори и да откажат да спазват правилата в кооперацията. То си е като една комуна, с много общи части и общи интереси. Това е. А иначе мнение може да изкаже всеки. Въпросът е в приемането и спазването...
192
8
 
19
 
! Отговори
пиян Порошенко преди 1 година
Малиии, тука много евроатлантици бе?!?Давайте всичко от складовете на армията, барабар с Ф16 и вас самите и за Украине!!!Ако ли не, закривайте държавата и да се свършват вече мъките.
191
8
 
24
 
! Отговори
Николов преди 1 година
Мир не се постига с оръжия. Продажниците които взеха решение да се даде оръжие на Украйна, подписаха смъртна присъда и на самите тях, и на България.
190
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо, да заличим онези, които дават заповеди да обстрелват нашите територии, за да усетят съдбата на цивилните, и едва след това да поемем обикновените войници, които, между другото, се предават на стотици и се оплакват от това как са хванати по улиците на украинските градове и насилствено изпратени в месомелачка" - каза Кадиров.
189
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Демократична Украйна мобилизираха мъжете насила, дрогираха ги и ги хвърляха на смърт срещу братята им руснаци. В тила на украинските войници действат бандеровски подразделения, които убиват всеки украински войник, който не изпълнява заповедите на хунтата от Киев, за назидание на другите украински войници!
188
2
 
0
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Анонимен 196. Ти да видиш. Ама си и вярваш.
187
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 183. Да. Точно поради това човешко чувство, Путин реши да защити населението в Донецка и Луганска. А сега укрите по-слабата страна ли са. Нали целия цивилизован свят тях подкрепя. Нали ЕС и САЩ поддържат украйна с пари и оръжие.
186
2
 
5
 
! Отговори
До 189 преди 1 година
До Анонимен189 Дали си вярваш сам или само си мислиш че е така. Ако наистина си убеден, че е така отивай бий се и спасявай България, Европа и светът дори, ако се опитваш да манипулираш и се мислиш за много умен, да ти кажа не ти се удава изобщо и Maл0yMHициTe вече не вярвата на такава и.ди0тия!
185
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласуването в съвета на Европа става само от европейци, страни членки на ЕС. Там американски представители няма. Решенията които се вземат са плод на волята на представителите в този съвет...които са европейци. САЩ не могат да влияят на решенията на съвета, защото не участват в него. ЕС има свободната воля да решава. И ако е решила война, така да бъде. Това е демокрацията.
184
3
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
В момента пишат 6 *** трола или един от 6 адреса.
183
0
 
8
 
! Отговори
Иво преди 1 година
До 187,ти ако искаш,върви се бий.Аз ще съм първият дезертьор,ако ме мобилизират
182
1
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Анонимен 189. Ние сме, то е ясно, но не заради Русия, а заради САЩ и ЕС. Тепърва предстои нашият конфликт с македонците.
181
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като фашизмът в Украйна беше ударен и унищожен в зародиш,на Зеленски и хунтата не им остава нищо друго освен да играят ролята на невинни жертви пред световната общност,които нямат нищо общо с Айдар,Азов,Десен сектор,които не са провъзгласили един фащист убиец на хиляди руснаци и поляци,като Бандера за национален герой и да извършват престъпления след престъпления против човечеството, като прехвърлят вината на руснаците-Буча,Юзум,Запорожката АЕЦ,теракта с/у Дугина и кримският мост.
180
8
 
7
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Анонимен 185. А защо не споменеш ЗАЩО. Кой прави цветни революции в страните и създава конфликти. Русия ли бомбардира Сърбия и отцепи Косово. Значи Косово може, Донбас не може. А сега какво правят в Северна Македония, защо не спомене или не виждаш намесата на демократичните сили там.
179
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На режима в Киев нищо друго не му остава освен да играе вабанк. Тази контраофанзива вече е отнела живота на над 35 хиляди украински войника, а общо досега те са над 150 хиляди и Зеленски заедно с военно престъпниците от Киевската хунта или ще трябва да дава отговор пред народа за загубените човешки животи и територии, или пред военен трибунал за престъпления срещу човечеството, или да бягат в САЩ,Израел,Англия, Австралия, Нова Зеландия или Канада. Това са им вариантите, т.е. Украйна губи войнатa
178
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само пpocтите русофили не разбраха, че ако Украйна загуби, следващите може да сме ние... Реално Украйна се бие с фашистка Русия заради нас и всички около нея. Кремълското, плешиво джyдже е извepг, който вече погуби десетки хиляди руски войници и украинци.
177
7
 
8
 
! Отговори
Jose преди 1 година
До 183,а къде бяхте,защитници на правдата,когато американците безчинстваха в Близкия и Далечния изток,и къде ли не още.там също живеят хора с права,равни на нашите
176
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България винаги е била лоялен член на ЕС и така трябва да продължи. Сега сме в друг "лагер" и трябва да се съобразяваме с изискванията към нас от западните ни съюзници. И да, включително ако това означава да водим войни, не може да се делим от групата. Колективното начало е в основата на договорите на ЕС. Не случайно има позицията на "Върховен представител на ЕС по външна политика и СИГУРНОСТ". Външната политика на ЕС е единна, военната политика също. Няма как да не се подчиняваме.