Петима убити при руски удар срещу жилищен блок в град Николаев

Украйна вчера обяви, че си е върнала контрола над дузина села
11 ное 2022 13:38, Елка Василева
48
Петима убити при руски удар срещу жилищен блок в град Николаев
Кадър: YouTube

Най-малко петима души бяха убити и няколко ранени през изминалата нощ при руски ракетен удар по жилищна сграда в южния украински град Николаев, съобщиха местните власти, цитирани от Франс прес.

Още по темата
„Като циничен отговор на държавата терорист на нашите успехи на фронта, тя удари пететажна сграда, която беше напълно унищожена“, написа в Телеграм ръководителят на областната администрация Виталий Ким, цитирайки предварителни данни за жертви, които по-късно бяха коригирани до петима убити и двама ранени.

На първите разпространени видеокадри на украинските спасителни служби се вижда сграда, разцепена на две, и спасители, които оглеждат отломките.

Вчера Украйна обяви, че си е върнала контрола над дузина села в района на Херсон, откъдето Москва потвърди, че е започнала да изтегля силите си. Украинският президент Володимир Зеленски каза, че са освободени 41 села в Херсонска област, където украинските сили започнаха контраофанзива през октомври.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
3
 
! Отговори
Еххххх преди 1 година
Защо само 5 *** са сдали багажа?
12
6
 
5
 
! Отговори
Попът преди 1 година
Во имя отца и сина - засадете дръвче, погребете руснак, скопете русофил, разчекнете русофилка! Господ ще ви благослови.
11
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 година
До анонимен11. Сердика (София) е остована от Рим, повечето градове по черноморието от гърците, значи ли че не са български. Толкова плоски опорки ползвате, че предизвиквате смях. Санкт Петербург е основан от шведи , населението е от финландци. Целия изток на Русия е бил китайски или монголски много повече време отколкото руски. Е сега кажи кое на кой е по твойта логика.
10
5
 
8
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Скоро мъката на украйна приключва....Путин да ги действа по-бързо само !
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпросния Виталий Ким говори за етническо прочистване на териториите които украйна предстои да си върне. Знаете как се наричат хора като него и каква съдба ги застига.
8
6
 
7
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Е-еее, това вече ми идва в повече. Тази *** случайно да е чула, че само днес от обстрелването на Донецк от любимите й укронацисти са загинали мирни граждани, в т.ч. и ДЕЦА! А Донецк, Ясиноватия, Маринка, Горловка се обстрелват от укронацистите всеки ден вече девета година. Но ще си го получат.
7
6
 
7
 
! Отговори
123 преди 1 година
Това е което руските "високоточкови и безаналоговни" оружия могат да отцелят. Блок - по малки и движещи се мишени са им трудни. Тъй като ВСУ ги плющи по целия фронт им остана само да целят блокове. За копейките дето се радват, според Женевската конвенция това престъпление ,в началото на войната поне ги беше срам и отричаха като избиват цивилни, сега когато видяха, че губят вече даже и не отричат, а напротив радват се че удрят по цивилни обекти. Възмездието идва, жалко за загубените животи.
6
8
 
6
 
! Отговори
РУСИЯ УБИВА ДЕЦА преди 1 година
УКРАЙНА УБИВА УБИЙЦИТЕ НА ДЕЦА......... ИМА, ИМА РАЗЛИКА.....
5
4
 
1
 
! Отговори
Митака преди 1 година
Ей такива новини ми оправят деня.
4
5
 
9
 
! Отговори
Един с Една преди 1 година
Пожелавам на украинците всичките им сгради да последват примера на тази :)
3
7
 
9
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Слава на Русия ! И не са си върнали нишо зеленските...просто руснаците вече не са там...стига пропаганда никой не ви вярва !
2
7
 
3
 
! Отговори
Жана преди 1 година
Хе хе...върнали си контрола...хахахахаххахаха....Но защо само 1 блок???
1
13
 
11
 
! Отговори
Лл преди 1 година
Тия рашистанци нещо друго направиха ли в тая война, освен терористични атентати? Аз друго за тия 7 месец не видях.