Този път Русия може и да не лъже - ракетата, паднала в Полша, е украинска

Целият инцидент изглежда като трагично недоразумение
Обновена: 16 ное 2022 12:25 | 16 ное 2022 12:25, Нели Христова
199
Този път Русия може и да не лъже  - ракетата, паднала в Полша, е украинска

Ракетата, паднала в Полша и убила двама души, е украинска. До това заключение стигат анализаторите от страницата  Ukraine Weapons Tracker в Twitter. Нейната цел е "развенчаване и проследяване на използвани/улаовени материали в Украйна".

Още по темата
И така, какво катастрофира в село Пжеводов, Полша, питат от Ukraine Weapons Tracker и разглеждат няколко изображения на изстреляната ракета.

"Анализирахме наличните снимки на фрагменти и стигнахме до ясното заключение, че те принадлежат на двигателя 48D6 на ракетата от серията 5V55 на системата S-300 AD - украинската", пишат анализаторите.

Тяхното заключение е, че "целият инцидент изглежда като трагично недоразумение".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бачкай, ГаNьо, дебелите украински тьотки трябва да ядат, да не пропускат масаж и джакузи, пък и тия коли искат подръжка, иначе няма да могат да правят екскурзии по черноморското крайбрежие. Е няма по-пр ост народ, няма.
135
1
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Предположение Руснаците са се добрали до Украинска ракета и са я дарили на Полша но е била дефекта и убила Поляци.
134
0
 
12
 
! Отговори
Бачо Киро преди 1 година
"Русия може и да не лъже".Каква глупост.Отново се поставя под съмнение очевидното.
133
1
 
6
 
! Отговори
Зеленият преди 1 година
нарочно е заповядал да се бомби Полша.
132
10
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Какво значи Просия да не лъже? Просия обстрелва Лвов, за всякакви последствия от това, тя е виновна.
131
0
 
19
 
! Отговори
Само да попитам преди 1 година
Добре де, ракетата не е руска, а украинска. не трябва ли да се задейства член 5 и НАТО да нападнат Украйна? Полша задействала ли е поне чл.4 срещу Украйна?
130
1
 
32
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Психопатите от лгДБ много бързо се подмокриха от кеф, че света е пред ядрена война, нормално те са хомосексуалисти, нямат деца, загубеняци за които на никого не му пука, ние нормалните обаче имаме и затова подобна конфронтация с Русия е безсмислена !!!
129
0
 
28
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Този път пропагандата не проработи.
128
0
 
35
 
! Отговори
Мистър Елтън Джон преди 1 година
Трябваше да видите сутришната преса в Англия - Руска ракета уби поляци на полска територия, Русия напада Полша и др. истерии. Както е казал моят приятел Гьоринг - един англичанин е иgиот, двама англичани са клуб от иgиоти и т.н.
127
0
 
18
 
! Отговори
Зеления Шут преди 1 година
Тю, не се получи конспирацията, не успяхме да вкараме НАТО в конфликта. Нищо, ще пробваме друго, няма да е трудно, щом се връзват само на приказките ми.
126
2
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Има един тънък момент и някой може да го използва. Руснаците бяха казали, че ще пригаждат С300 за въздух -земя ако не греша. Нищо чудно да ги обвинят, че това е пригодена зенитна ракета, макар че ще е интересно как са я изстреляли и от какво разстояние. А западните зомбирани вярват на всичко, не е нужно да се показват доказателства. Всичко отива в графата секретно и точка.
125
3
 
24
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Доказателствата наистина трябва да са твърде неудобни, че западняците да не могат да ги нагласят така че да изкарат Русия виновна. А между другото, като правило руснаците гледат да казват истината по време на тоя конфликт, за разлика от прес.титутките на запад и у нас (включая и *** сайтове). Да се каже че прес.титутките лъжат като *** ще е обида за ***.
124
2
 
26
 
! Отговори
ПокрайнЕ УепонТракер преди 1 година
Укро- ракетата е демократична и не убива поляци... нарочно! Краварските бомби в Сърбия също бяха демократични,нищо че част от тях паднаха в България! ДемокраДци,сър!
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 140.ще се съглася с теб ако докажеш,че лично си участвал в преработката на украинските ракети.
122
19
 
3
 
! Отговори
Но за останалото преди 1 година
Руснаците лъжат като луди! Няма еквивалент след Хитлер може би
121
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е ба ти сайта. Този път Русия можело и да не лъже. Да, ама щото Байдън каза тъй. Иначе се пише само квото боса нареди за верно. Истината няма значение.
120
1
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
До 140Сега остава да обясниш и как ракета с обсег 400 км е изстреляна от Русия и е ударила в Полша. Или Путин и за това я е преработил?
119
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е вярно това, че ракетата е украинска!!! Техните ракети са преработени да се самовзривяват във въздуха ако не поразят целта си!Т.е. това са ПВО ракети земя-въздух!Руските ракети С-300 обаче са преработени да поразяват наземни цели, както се доказа много пъти в последните 9 месеца, за да могат да разрушават с тях цели квартали!!Така че, ясно е за всички-путлерасите са ВИНОВНИ!А Запада замъгляват случая за да не се наложи да ударят *** Путлерска-сега предупредиха Ботокса, после ще е боя!!!
118
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да си направим Балкански алианс България, Гърция, Сърбия и Румъния с близък партньор Турция, като регионалната сила в региона.
117
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някоя атовска страна е нападната другите не са длъжни да пращат оръжия и армия, това го пише в договора. Мисля, че е най-добре да излезем от НАТО през 2024 година и без това НАТО запада и ще се развива AUKUS, краварите вече не са хегемон и не могат да поддържат два алианса, а Китай вече им е най-голямата заплаха въпреки лицемерните прегръдки между Си и Джо.