Русия доближи Бахмут след ожесточени боеве

Установила е контрол над Андреевка
140
Русия доближи Бахмут след ожесточени боеве
Снимка: GettyImages

След ожесточени боеве в Донбас, Русия обяви днес, че войските ѝ са превзели село близо до Бахмут и са напреднали допълнително близо до Донецк, предаде ДПА.

Руските въоръжени сили са установили контрол над Андреевка, на около 9 километра южно от Бахмут, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС и БТА.

Руската армия се опитва от месеци да превземе Бахмут, който блокира пътя ѝ към Краматорск и Славянск - най-големите градове, които остават под украински контрол в Донецка област, Източна Украйна.

В района са разположени сили на проруските сепаратисти от самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР), наемници от частната военна компания "Вагнер" и редовни руски войски.

Руски военни блогъри обаче казват, че украинските сили все още обстрелват Андреевка.

Руската армия съобщи също за успешно настъпление срещу Водяное - едно от селата на фронтовата линия, контролирано от украинската армия. То се намира между Андреевка и Донецк.

В този район се водят боеве още от 2014 г., което означава, че позициите на двете страни в конфликта там са по-добре укрепени, отбелязва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долна лъжа и измама, Зеленски освобождава всеки ден по 5000-6000 кв. км.
89
5
 
5
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
Когато ти пречат паметниците, езика, как се казват улиците и градовете, когато не харесваш празниците, това е сигурен знак, че си безродно куче, което иска на чужда земя да прави своя държава. Е забранихте руския, разрушихте паметниците на Александър Невски и Екатерина II, сега ще си сърбате попарата. Продадохте се за два сребърника на щатите. Нагледен пример какво се случва, когато забравиш откъде си тръгнал. Да покажат украинска монета от 19, 18, 17, 16 век да покажат знаме преди 1917
88
0
 
0
 
! Отговори
че те преди 1 година
До Анонимен 103 досега да са се свършили с такива темпове...
87
13
 
3
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Нерде Бахмут, нерде Берлин. Като не става Киев, поне един Бахмут да вземат.
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като напишете фамилията на Урсула ви слагат звездички;);););)
85
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би тези които помпат Украинските националисти да се бият, правят добро на човечеството......
84
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За доближаването ще се използват Джавелини. Забравиха Джавелините и пак идват да ги срещнат.
83
16
 
14
 
! Отговори
Боби преди 1 година
След ФИАСКОТО в началото РФ си промени начина на водене на бойните действия. Имаше 3 огромни дупки в руския арсенал 1. Дронове с голям обсег(по-големи от Байрактар) 2. Въоръжени дронове с които да изчовърква техниката на ВСУ от градовете 3. Камикадзете като Геран беше определено изненада а основно това са Ланцет. Освен това се приложи с наличните стредства "Безконтактна Война" или с други думи докараха артилерия от ВСВ до сега 10:1 превъзходство 20-50000 изстрела дневно. ВСУ умират в окопите.
82
5
 
6
 
! Отговори
Мъка преди 1 година
До Анонимен 88 От това Путин се страхува най много. Да е мислил , преди да започне войната.
81
16
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Путин ще спечели войната , но Русия загуби. Това което е била Русия преди войната , никога няма да се върне.Амин !
80
6
 
7
 
! Отговори
Иван преди 1 година
До Боби,Прегрупирания и организирани отстъпления. Явно искат да повтоят пак превземането на Киев за "3 дена" :)
79
11
 
15
 
! Отговори
Войн преди 1 година
Сармати, сардели, пърдели и накрая заден въздух под налягане е неосъветската овенна доктрина. Само изхвърляния, теории, сплашвания и нескопосани филмчета за овенното могучество.
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Връщаме се към Джавелините.
77
9
 
8
 
! Отговори
Боби, преди 1 година
ти си майтапчия. Ние, от НАТО, чакаме вече цели Девет Месеца и кусур, Рашковцете да превземат цяла Украйна, а ставаме свидетели на постоянни прегрупирания. Що тъй?
76
7
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До АК-47 В момента си умиргат Рф да правят модернизации. Т-90М които сега отиват на фронта не са нови а стари Т-90А/С доведени до стандарт Т-90М, Т-72Б3 всякакви години производство са като цяло задоволителни. И Т-72 и Т-80 и Т-90 всички модификции е решено да се оборудват с КАЗ защото от НЛОУ и Джавелин са понесли неоправдани загуби. И последно Т-62 ще се извадят от склада и ще се модернизират по подобие на Т-72Б3 почти модерни тоест пасивна броня, радиостанция и топловизиор.
75
6
 
13
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Ти да видиш!! С чипове от перални и хладилници, хахаха (думи на оная смотана брюкселска лелка) руснаците изобретиха Танк Т-90М, и влезна в серийно производство в началото на 2021г. Та с тези танкове ще се превземе Артьомовск.
74
6
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Иван Статистиката за РФ е още по-трагична 140000 умират в ПТП... а 400000 са ранени
73
4
 
7
 
! Отговори
Иван преди 1 година
До По същество"Това, че руснаците отстъпват тук таме показва, че водят умна война""Умната" война на Русия ми прилича на имаше едно време една игра Warcraft 1, в която просто си строяхме една ограда с 7-8 стрелци зад нея и *** "умно" настъпваха ли настъпваха вървейки бавно покрай оградата. Стрелците кротко си стреляха и накрая изнасяхме компютъра ...Кой не цени човешкия живот се видя добре, то джуджето само каза преди седмица "та то в русия 30000 на година умират само от алкохол"
72
11
 
8
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До 87 До Психиатър Понеже повечето хора не си правят труда да гледат картата нито на СПЕЦ КАРТ. След Бахмут/Артемеск в дълбочина на Украинска територия няма повече такива фортифицирани зони. Стига РФ да успява с Логистиката просто не ми се мисли колко и за какво време може да превземе с нови хора, оръжия и тактика.
71
12
 
18
 
! Отговори
БГ пословица: преди 1 година
Който ходи полеко - стига далеко! .. Руснаците не бързат - имат ресурси, а запада?