Десетки цивилни все още в неизвестност след удара в град Днепър

Броят на загиналите достигна 29 души, включително едно дете
16 яну 2023 08:20, Елка Василева
66
Десетки цивилни все още в неизвестност след удара в град Днепър
Снимка: архив, БГНЕС

Десетки цивилни все още са в неизвестност ден след като руска ракета удари висока жилищна сграда в централния украински град Днепър, заяви президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, цитирано от ДПА.

Още по темата
Спасителите продължават да издирват повече от 30 души сред отломките, които са останали от жилищния блок, каза той. "Ние се борим за всеки човек", заяви Зеленски. "И спасителните работи ще продължат, докато има и най-малък шанс да се спаси живот", добави украинският президент. Той също така благодари на хората в чужбина за изпратените послания за съчувствие и подкрепа.

Броят на загиналите в резултат на удара достигна 29 души, включително едно дете, сочат официалните данни. Други 73 души са в неизвестност.

По време на обръщението си Зеленски се обърна и към руснаците на руски език. "Бих искал да се обърна към всички в Русия, които дори и сега не осъждат макар и с няколко думи този терор, въпреки че виждат и разбират всичко ясно. Вашето страхливо мълчание ще завърши само с това, че един ден тези терористи ще преследват и вас", предупреди той.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
7
 
2
 
! Отговори
do 49 Хахаха преди 1 година
Това ли е опорката, че ракетата била от ПВО?! Феновете на ра6истите се хващате за всяка сламка, която би онивила убийството на цивилни от любимците ви. Я ми обясни как ПВО ракета, може да срине жилищен блок? Това е ракета с много голямо тегло взривно вещество изстреляна на сляпо в града. Тея от блока са се оказали на пътя и
48
4
 
0
 
! Отговори
УЖАС преди 1 година
ПРОВежда се исключително нагъл военен терор срещу най руската република от СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ.Ползват се НЕЗАКОННО ПОДставени на власт в Кремъл през 1999 след окупацията на СССР 1991 .ЗА пореден път службите за сигурност и прокуратурата на МОсква Помагат на терористите на власт..
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как Украйна може да победи Русия? Колкото и да им се иска на украинците, не на бойното поле. Между другото,след проучване на редица големи канали в Telegram, може да се каже, че много от тях са сигурни, че ще спечелят войната на бойното поле, не само ще си върнат териториите, но и ще превземат част от Русия. Това е следствие от положителни когнитивни удари, които вместо паника предизвикаха нездравословна еуфория.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинизацията е въвеждането на обществото в състояние на истерия (поради когнитивни удари) и зависимост от предателство-победи, тоест от постоянно търсене на информация, която се дели на перемога (победи, успехи) и зраду (поражение, предателство) . Хората започват постоянно да прелистват каналите на Telegram и изпадат или в състояние на еуфория от успехи, или в депресия или стрес поради неуспехи.
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЦИПСО означава Център за информационни и психологически операции. ЦиПСО е център, създаден през 2004 г. от представители на Силите за специални операции на Украйна, насочен към разпалване на омраза към всичко руско. Казано по-просто, ЦИПСО са информационните войски на Украйна, които се занимават с насърчаване на русофобията в Украйна и в Европа, дискредитиране на ВС на РФ, демонизиране на Русия и влошаване на ситуацията вътре в Русия.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
промиват ви мозъците - пак изкарват Русия виновна за пред медийте а всъщност Урките се опитват да свалят ракета която признато от тях пада в жилищна сграда. И така Урките са виновни, но сега ореваха света.
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И накрая се появиха две екзотични версии: експлозия на газ, провокирана от отломки, навлезли в газоснабдителната система, и дори саботаж от СБУ. Нямаше прелитане на ракета. Къщата се срути, както при газовата експлозия преди 15 години на улица Мандриковская, тя е наблизо. Сега СБУ изгони всички жители. Мястото е отцепено, снимането е забранено, на мястото работят правилните фотографи и видеооператори , разказва гражданинът.
42
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сибирските варвари ще плащат с поколения напред за всички зверства.
41
14
 
7
 
! Отговори
хах преди 1 година
руската армия като види войници направо дизертира с цивилни им е някак си по-спокойно
40
9
 
27
 
! Отговори
Хахахаха!! преди 1 година
Ей, вие нормални ли сте? И Арестович призна, че ракетата е от украинско ПВО. Стига с тази дезинформация и величания на укронацистите. Що не напишете за хилядния митинг шествие в Берлин против наложените санкции срещу Русия от Брюкселската клика. Ама не ви стиска, но ние си знаем истината и не ви обръщаме внимание. Победа за Русия, за свободен Донбас от укронацисъм!!
39
8
 
9
 
! Отговори
кубанская столица преди 1 година
Няма никаква драма. Това е война. И те трябват да се съобразяват с възможни удари. Украинци испращват ракетни удари по Донецк.
38
2
 
5
 
! Отговори
Q преди 1 година
До 35Суворов и Напалеон са в две различни времена,оф ,колко "специалисти" тук има по Русия.
37
0
 
9
 
! Отговори
Q преди 1 година
До Гиб МесънА смеят ли да кажат друго,те знаят какво ги очаква ...в най-добрият случай завързване на стълба с една пръчказа за порицание и всякой може да дойде и да изрази свободното си право на свободен гражданин на Украйна и Вашингтон.
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите привърженици обичат това... да гледат убийства и разруха от "хуманната" операция.
35
9
 
4
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
В Украйна е проведено социологическо проучване по мобилни телефони от киевския международен институт по социология по поръчка на националния институт по социология НАН Украйна. От резултатите става ясно, че 95% от украинците вярват в победата над Русия, а 75% от украинците са напълно уверени, че ще победят Русия. 63% са заявили,че очакват Украйна да победи Русия още тази година 2023, а 26% от украинците смятат, че войната ще продължи и след 2023 година.Проучването е извършено в края на декември
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това зелено *** разоръжи НАТО-вските ЦиркаДжии.
33
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украйна да напусне всички руски райони и войната ще спре. хората гласуваха и точка
32
3
 
9
 
! Отговори
Кокошинкин преди 1 година
Операцията върви по план - оставяме украинците без жилища, ток и вода.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали уж нищо не ти разбрах. Напиши мнение. Ти на чия страна си ?
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали уж точката У,която все още липсва до Х и Z за изражение на координатните оси,като удари руска крилата или балистична ракета се разбиваше на части и падаше в района на удара където се сблъскала с руската за да предотврати взривяването и по зададен цел или просто преминаването и над градско населено място на път за някой инфраструктурен или военен местен обект,както примерно бе Донецк в центъра на площада където там падна на части точка У и невзривена,а руската ракета сякаш на някъде отпраши.