Борис Джонсън сравни Путин с "дебелото момченце" на Дикенс

Той е убеден, че Кремъл няма да използва ядрено оръжие
19 яну 2023 20:39, Нели Христова
127
Борис Джонсън сравни Путин с "дебелото момченце" на Дикенс
Снимка: БГНЕС

Борис Джонсън сравни Владимир Путин с "дебелото момче от Дикенс", което иска да накара хората да настръхнат и настоя, че руският лидер няма да изпълни заплахата си да използва ядрено оръжие.

Говорейки на Световния икономически форум в Давос, бившият премиер каза, че всяко използване на ядрени оръжия от Русия ще я остави в "пълна икономическа парализа", тъй като останалите нации, включително Китай и Индия, ще се обърнат срещу нея.

Той призова западните съюзници да дадат на Украйна танкове, за да й помогнат да се бори с руските сили. Когато Кристия Фрийланд, вицепремиер на Канада, използва метафора за хокей на лед, за да призове за повече подкрепа, Джонсън каза, че Путин трябва да "измъкне шайбата от Украйна".

Запитан какво мисли, че минава през ума на Путин, Джонсън предупреди да не прекарваме твърде много време в обсебване около руския лидер или в безпокойство от ескалацията на конфликта.

"Путин иска да го представи като ядрено противопоставяне между НАТО и Русия", категоричен бе той. "Глупости. Той няма да използва ядрени оръжия, добре. Той е като дебелото момче от Дикенс, иска да накара плътта ни да пълзи. Той иска да помислим за това. Той никога няма да го направи.

Коментарът е препратка към първия роман на Чарлз Дикенс, The Pickwick Papers, в който момче казва на възрастна дама, че възнамерява да "я накара да настръхне".

Джонсън каза, че използването на ядрени оръжия ще постави руския президент в "пълна икономическа криогенна парализа", ще настрои държави като Китай и Индия срещу него и ще "ужаси руснаците".

"Той няма да го направи. Не влизайте в тази заешка дупка, спрете", повтори бившият британски премиер.

Той каза на публиката да "спре да се тревожи за кремлинологията", иронизирайки: "Трудно е да се разбере какво ще се случи в политиката на Обединеното кралство, да не говорим за Кремъл".

"Това, върху което трябва да се съсредоточим, е да подкрепим Украйна и да дадем на Володимир Зеленски необходимите инструменти, за да завърши работата. И те могат да спечелят и ще спечелят. . . Дайте им танковете", призова Джонсън.

Към Джонсън в дискусионния панел се присъединиха Марк Рюте, холандският министър-председател, и Юлия Свириденко, вицепремиер на Украйна и министър на търговията и икономиката.

Зеленски повтори призива си към страните да действат по-бързо в доставянето на оръжия в обръщение към събитието чрез видеовръзка. "Ваксината срещу руската тирания е налична", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
5
 
! Отговори
Борис Джонсън преди 1 година
е изключително ерудирана личност с опит в политиката, човек, който не си поплюва да охсрактеризира, който и да е и много пъти бие точно в целта.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм сигурен чу утре ще им дадат танкове. На запад тече дискусия за закриване на тежките танковите войски. Затова съм на мнение че ще опитат дали може без тежки танкови войски да се спечели война срещу противник въоръжен с много танкове. За целта на Украйна ще им дадат неуправляеми ракети тип хаймарс носещи умни управляеми бомби GBU39 с радиус на действие 160 километра. Ако с тях успеят да унищожат руските танкове в дълбокия тил то да знаете че няма да има повече танкови войски.
46
1
 
4
 
! Отговори
ОНЗИ преди 1 година
Този непрекъснато показва своя ПЪРВИЧЕН МАНТАЛИТЕТ - ами вижте му погледа на "специалист" от хоремага !?!?! ЩО ЗА ДЪРЖАВНИК Е ТОВА ПРИМИТИВНО ЧУДО !?!?!
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бopka, cpeши ce, yeee! У rлaвaтa cи kaт' нa agжaмия щъpkeл rнeзgoтo...
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без съгласието на англосаксите Русия не може да спечели никаква война. Единственото което ще спечели са откраднатите хладилници, перални и тоалетни чинии. Путин се прави на голям историк но нищо не е разбрал от руската история и затова сега му плющи 3aдника от бой.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рошавия шашавляк!? Боже... глупав е!
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя е мнооооого тъъъъъп!
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гиб Мелсън Знаеш ли колко щеше да е неутрална Швейцария ако беше в Източна Европа и беше изяла руската попара?
40
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тттт След 24 февруари за Минск никой не говори, само такива като теб които предчустват катастрофата надвиснала над Русия започнаха да си спомнят за Минск. Споразуменията от Минск включваше едно условие което руснаците не го изпълниха, руските войски да напуснат украинската територия, вместо да я напуснат руснаците през цялото време пищяха че Украйна не спазвала споразуменията.
39
6
 
2
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
До 47. Правилната страна е когато запазиш неутралитет. Швейцария например през втората пази неутралитет и става богата държава. Югославия балансираше по време на комунизма между Запада и соц.блока и затова имаха страхотен стандарт на живот и пътуваха без визи навсякъде, докато ние бяхме заключени. Сърбия сега пази неутралитет и печели много от това, всички полети на руснаци минават през Белград, огромни печалби от авио превоз. Ние какво печелим от това, че пратихме оръжия за Украйна?
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската пропагандна кокошка Олга Скабеева, крещеше по телевизора че Русия воювала срещу 50 страни и такова нещо нямало в човешката история (никоя от тези 50 страни официално не е обявила война на Русия) и въпреки това отстоявала едва ли не победи на фронта. Погледнах някои исторически факти и се оказа че руската па4авра пак лъже, Германия е била официално във война с 54 държави през ВСВ и реално е водела с тях бойни действия. А Русия се нассрра срещу Украйна, още на третата седмица напусна Киев.
37
5
 
5
 
! Отговори
До Гиб Мелсън преди 1 година
Значи България този път трябва да застане на правилната страна! вече толкоз пъти бяхме на страната на русия, и толкоз пъти ни оправяха, че не можем да ги преброим! Така, че дай тоя път да сме на страната на запада! Надявам се да пращаме оръжия на Украйна! И се надявам и тая митропуткова да изпълни заканата си и да закрия руското посолство в България! И дано това да не се окаже пордната ЛЪЖА на рашистан!!!!
36
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тттт Мyн4о, кажи кой поддържа войната на Русия? Сърбия ли, която заяви че не признава анексията или Иран който вчера също заяви че не признава анексията на украинските земи включително и Крим. Кажи поне една държава която признава анексията на украинските територии. Не ми говори за половин Европа и половината свят, кажи ми кой признава заграбените от русия територии за руски.
35
4
 
7
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
България трябваше да прояви характер и да запази неутралитет.Но ние никога не се учим от грешките си в миналото.Достатъчно беше да храним жените и децата на украинците, но не и да пращаме оръжия. А бъдете сигурни, че най големите военолюбци в България, тези, които ореваха орталъка да пращаме оръжия за Украйна, хората на Винету,на Киро Украинеца и тези от Демократична Украйна първи ще се изнесат от страната ако руските ракети започнат да летят в нашата посока.Руснаците вече ни заплашват с Калибри
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските русофили са най-яките кoпелeта на планетата, воюват заедно с Русия срещу целия свят. Ставай страна огромная в смертен бой, каквото пееха в открадната песен това и ще ги постигне руските мерзавци.
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А самият Джонсън не може да бъде сравнен с никой литературен герой защото е абсолютен 4укyндyp!
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чешми си езиците,ама като почнат да падат бомбите Борето и цялата прослойка ще са на сигурно място а ние не. Тогава на тях пак ще им е забавно.
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че е тази уж гадна война, защото досега щяха да ни поробят с ваксините.Сега поне е ясно - Западът срещу Русия.Маските паднаха.
30
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин днес каза че се опитва да прекрати войната с още 500 хиляди убити руснаци. Затова била необходима СВО като въздуха и слънцето за всеки руснак.
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей такива като тоя могат да отприщят апокалипсиса,отдавна никой нищо не говори за преговори,макар Путин да намекна.Всички искат война а се правят,че са против нея.Запада е един наперен хулиган,който не знае поражение в уличните битки и се мисли за непобедим.Но дали винаги ще е така