Зеленски би бил изненадан, ако Беларус нападне Украйна

Той обаче очаква руска атака от беларуска земя
24 яну 2023 19:46, Красимир Ангелов
25
Зеленски би бил изненадан, ако Беларус нападне Украйна
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обяви, че не изключва възможността Русия да атакува страната му от съседна Беларус. За Украйна обаче ще бъде истинска изненада, ако бъде нападната от самата Беларус, добави в същото време Зеленски, цитиран от УНИАН.

Украинският президент говори на съвместна пресконференция в Киев с финландския си колега Саули Нинистьо.

По-рано днес беларуският президент Александър Лукашенко каза, че Украйна е предложила на страната му договор за ненападение.

До момента няма коментар на думите му от страна на Киев. Представители на украинските власти обаче изразиха опасения, че Русия може да използва Беларус като плацдарм за нова атака срещу Украйна, така както вече направи по време на инвазията си на 24 февруари, отбелязва Ройтерс.

Зеленски каза още днес, че Русия се готви за реванш и струпва сили, като в същото време изрази увереност, че тя пак ще загуби, съобщи УНИАН.

"Информирах финландския президент за ситуацията на бойното поле, за руските планове в близко бъдеще. Очевидно е, че руското ръководство се готви за отмъщение, трупа сили, но също така е очевидно, че терористичната държава трябва да загуби“, заяви украинският президент.

Зеленски добави, че е обсъдил с Нинистьо от какво точно се нуждае Украйна на бойното поле.

Двамата разговаряха по-конкретно за възможността Хелзинки да даде на Киев тежки танкове "Леопард 2" германско производство, посочва ДПА.

Финландия е единствената държава извън НАТО, която притежава такива танкове, отбеляза Нинистьо на пресконференцията. В същото време финландският президент добави, че страната му има дълга граница с Русия - фактор, който според него трябва да бъде взет предвид, когато се обмислят оръжейни доставки.

Нинистьо определи посещението си като израз на продължаващата подкрепа на Финландия за Украйна.

(БТА, Николай Станоев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май САЩ и НАТО ще трябва да му обявят война и да го спасят от алчноста му за оръжие и заедно териториалната целост на Украйна като му отворят втори фронт с много оръжие за негово удовлетворение,а също и толкова народ погина избивайки се взаимно от предателски лица внедрени по места м/у тях още от преди за да се завихрят тези батални сцени с които ще вкарат в беля много неподозиращи държави за тайна връзка м/у висша прислойка с търговия на опасни производства по групи да се избиват масово народ.
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този се меси на всякъде!!! Мачкай Вова! Заслужават си го!
10
11
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
В един момент на Украйна ще струпат толкова танкове, че окупаторите ще се чудят откъде им е дошло! Само гледайте!
9
3
 
16
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Зеле нещо не ми харесва,гледа като набахмутен!
8
4
 
22
 
! Отговори
OZZY преди 1 година
Финландия трябва да издигне паметник на Сталин,който я остави да съществува като държава!Нека не забравяме,че тя беше член на Тристранния Пакт и воюва на страната на германците!
7
4
 
20
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Тези финландци, да си държат тенекиите, че идва и техния ред!
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как го откриха точно тоя кракхед краварите? Хънтър Байдън 2.
5
1
 
15
 
! Отговори
да преди 1 година
финландеца мисли: първо, германия категорично отказа, защо, няма да види повече ни танкове, ни пари......второ, как ще стигнат до украйна, по пътя ги чакат ракети и файда йок!.......зеления плъх да се предава да запази останалото, въпреки че се съмнявам да го остави разярената руска мечка!
4
0
 
20
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Русия и Беларус имат съюзен договор от 1995г.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наркоманът вече отвсякъде му се привижда че ще го нападнат братушките. Дрогата не прощава? Наркоман, а онази ракета дето уби двама поляци от руснаците ли беше изстреляна както ТИ твърдеше? Наркоман, смятай че поляците не забравят. Имаш още един враг.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя вече даже не се занимава да се маскира на наборник със зелената тениска, сега направо по анцуг си обикаля. Нищо чудно и с джапанки да е.
1
3
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Вестник Стършел.