Макрон иска Русия да загуби войната, но не и да бъде смачкана

Всички варианти без Путин му изглеждат по-лоши
19 фев 2023 07:51, Елка Василева
108
Макрон иска Русия да загуби войната, но не и да бъде смачкана
Снимка: архив, БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че иска Русия да загуби войната в Украйна, но не и да бъде смачкана, предаде Франс прес.

Още по темата
"Аз съм убеден, че в крайна сметка (конфликтът) няма да завърши по военен път", каза Макрон в интервю, което даде за няколко журналисти. Той добави, че "всички варианти без Владимир Путин в сегашната система" (на международните отношения) му "изглеждат по-лоши" от опциите с руския президент.

В навечерието на руската инвазия в Украйна Макрон отиде в Кремъл при Путин в опит да го разубеди да не напада съседната страна. След началото на войната френският президент продължи да поддържа контакт със своя руски колега, заради което си навлече критики, особено от страна на Киев, че не осъжда достатъчно строго агресията. В последно време обаче Макрон втвърди позицията си към Русия, а Франция достави оръжия на Украйна.
(БТА, Николай Станоев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я, па,тоя? Да си види своята страна как на протестите се бият, палят, чупят..и др.
65
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това което иска е Макрон е равносилно на Германия да не бъде смачкана през 2СВ и Хитлер да си остане на власт.
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая кови маса направо трепе.
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 70 Я си ходи в Украйна и не ни занимай с твоите проблеми.
62
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 71 Аз пък си мисля,че зеленофилите дето са се домъкнали от Украйна трябва да си ходят от България.
61
6
 
6
 
! Отговори
До 67 преди 1 година
Значи имам чувството, че вас путинофилите ви равят и или избират по калъп! питинофила е предател и продажник на България който НЕ знае и НЕ може, но пък ЛЪЖЕ, та ЛЪЖЕ! в твоя случай ще добавя НЕ може и да чете! Там е написано бре! целия свят видя руските ракети и точността им! видя и че са само и единствено с американски чипове направени! видя и способностите им! Не е необходимо тез ракети а са мои или на кой да било просто кажи, че са рашистански и не ги обиждай повече! :))))))))))))))))
60
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е той Путин го срита за урана дето търсеше в Мали и сега и сега му се иска Русия да загуби щото ми трябва уран от някъде.
59
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макарон ще дочака. от долната страна на тревата
58
0
 
5
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
Масата кърти мивки. Приличат на индивиди застанали един срещу друг по време на дуел. Само дето пищовите липсват.
57
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 64 Е то и аз като чета си зеленофил.И някакви си ракети н а някой си щели нещо да уцелят.Ама щели.Е тия ракети твои ли са,че ги хвалиш толкова ти ли си ги произвел?
56
10
 
5
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Този ли си харесваше стари бабички ? Може и да е президент на европейска държава, но пък парите му свършиха. Както и тези на лидера им на Герб минус СДС-то. Не ги разбирам тези български политици. Все коалиции правят и все си нямат редовни правителства.
55
7
 
11
 
! Отговори
Илиев преди 1 година
Няма никакво значение какво иска Макрончо!
54
10
 
10
 
! Отговори
До 61 преди 1 година
Както чета путинофил си! понеже само вие путинофилите и главната ви путин само вие говорите за ядрено оръжие! Никой друг! Що така? Сега видяхме рашистанските ракети и точността им! ама наистина ги видяхме! целия свят ги видя! И мога да кажа, че точността им и способностите им са под един огромен въпрос! Виж за ракетите на САЩ това не е така! ще паднат точно в/у бункера на твоята путин! Така, че ... помисли малко! Извинявам се ако ти е невъзможно да го направиш!
53
5
 
17
 
! Отговори
Българин преди 1 година
То и Наполеон навремето така е искал..
52
6
 
14
 
! Отговори
До 58 преди 1 година
САЩ и НАТО са много по-силни от Русия, но само спрямо конвенционални оръжия. Както каза Байдън руснаците имат ракета, която никой не може да свали. Така че западняците не искат да воюват срещу някой, който може да ги изпари. За тях е достатъчно да помагат с разузнавателни данни и да правят терористични актове с цел да отслабят Русия, но нещо не им се получава. Ако нещо можеш да направиш, го правиш, а не чакаш някой друг. Стиснали са палци и зъби и се молят на Бандера
51
12
 
8
 
! Отговори
... преди 1 година
това дали рашистан ще падне или не зависи само и единствено от НАТО и САЩ! в момента рашистан и путин започнаха нещо което и те не знаят какво точно, не знаят как ще свърши и най-важното НЕ могат да го довършат! но пък НАТО и САЩ могат да го довършат! при това така, че путин да се о.ути! Та ката!
50
2
 
16
 
! Отговори
Мда преди 1 година
По-скоро САЩ измъкнаха поръчка за 50 милиарда от Макрон. Той се поразсърди ,ама къде да шава ?
49
3
 
13
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
Франция трябваше да построят няколко подводници за Австралия, щатите скръцнаха със зъби направиха един съюз с Австралия, Нова Зеландия и Япония и няколкото милиарда долара и много работни места отидоха в САЩ, а Франция не се противопостави защо ли ? Защото Франция, Германия са наведени и послушни. Петър Първи 6 пъти е бил бит от шведския Карл и седмия път под Полтава всички са мислили Петър Първи за луд, но след седмото сражение Швеция никога повече не става империя.
48
14
 
25
 
! Отговори
Везир 9 преди 1 година
Само си представете за момент. Обединена Европа с Русия. Безплатен газ, ресурси, жп линия от Китай има през Русия за Европа вече изградена която работеше. И това всичкото ни беше отнето, и ни се набива в главата колко е хубаво да плащаме 3 пъти по скъп руски газ през 3 *** прекупвачи, и колко е лоша Русия, и да ги бием да ги трепем ...?!? Кому е нужно това, кой взриви газовите потоци, кой иска да ни превземе, на кого не е изгодна силна Европа?!?! Мислете с главите си. В България не останаха хора
47
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пак иска шамари.