Пригожин: Ако "Вагнер" се оттегли от Бахмут, целият фронт ще рухне

Оплака се, че силите му изпитват недостиг на боеприпаси
6 мар 2023 08:24, Елка Василева
440
Пригожин: Ако "Вагнер" се оттегли от Бахмут, целият фронт ще рухне
Снимка: архив, БГНЕС

Основателят на руската частна наемническа група "Вагнер" Евгений Пригожин се оплака, че силите му изпитват недостиг на боеприпаси и предупреди, че ако бъдат принудени да се оттеглят, целият руски фронт ще рухне, съобщи Ройтерс.

Във видео, публикувано през уикенда, Пригожин казва: "Ако "Вагнер" се оттегли сега от Бахмут, целият фронт ще рухне. Ситуацията няма да бъде приятна за всички формирования, които защитават руските интереси".

Още по темата
Ройтерс не може да потвърди от независим източник кога и къде е записано видеото. То е публикувано в канал в Телеграм, който разпространява новини за Пригожин и се свързва с групата "Вагнер", но не е на обичайния информационен канал на Пригожин.

В петък основателят на "Вагнер" заяви, че групировката "практически е обградила Бахмут", където боевете се засилиха през последната седмица, а руските сили атакуват от почти всички страни.

В неделя обаче той се оплака, че повечето от боеприпасите, обещани на силите му от Москва през февруари, все още не са доставени.

"Засега ние се опитваме да установим причината: дали е просто обикновена бюрокрация или предателство", каза Пригожин по обичайния си канал в Телеграм.

Наемническият водач редовно критикува руското военно ръководство. През миналия месец той обвини министъра на отбраната Сергей Шойгу и други в "предателство" заради забавяне на боеприпаси за неговите сили.

В почти четириминутно видео, публикувано в канала "Оркестър Вагнер" в Телеграм в събота, Пригожин казва, че силите му са обезпокоени, че Москва иска да ги използва като изкупителни жертви, ако Русия изгуби войната. "Ако отстъпим, ще останем завинаги в историята като хората, които са направили главната крачка към загубата във войната", казва той.

"Именно това е проблемът с глада за боеприпаси", заявява Пригожин, който видимо се намира в бункер. Той допълва, че хората му се чудят дали са жертва на постановка за поражение от висшето военно ръководство или може би дори от някого "по-високо".
(БТА, Петър Къдрев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


440
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
0
 
11
 
! Отговори
Владипут Шуткин преди 1 година
Чак ме е страх да си помисля какво би направила една тежко бронирана американска дивизия с втората по сила армия на третия свят. Смехххх
267
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Имам предвид НЕГАТИВИТЕ, да. Съхраняват се в специални помещения със строго регулирани климатични условия за постоянно съхранение. Даже наскоро беше НАМЕРЕН още един отрязък от заснемане на една от последните мисии. Изобщо не става дума за дигитални копия.
266
5
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
А Пригожин от бункера ли атакува. Загубите на украинците в сравнение с тези на РФ са нищожни меко казано. Ха ха ха. Истината е че с Бахмут които няма да бъде превзет а предаден настъпва и края на рус офанзива, а това е пирова победа в която по правило атакуващия е в по не изгодна позиция и с многократно повече жертви. Това ще е и краят на руската голяма офанзива. Следва обаче отг на др страна която доста се въоръжи благодарение на запада докато изтощаване рус при Бахмут и Соледар
265
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Всички снимки и филмови заснемания се намират в няколко музея и научни центрове" Имаш предвид НЕГАТИВИТЕ - на архаична допотопна лента или ползваш цифровата версия от сайта на НАСА? Аз питам къде са ОРИГИНАЛНИТЕ НЕГАТИВИ дори и да са се превърнали на аморфна маса съвременните технологии могат много неща да възстановят. Или най-малкото да докажат(облъчване, разпад на въглерод за доказване кога е направена самат алента и т.н.)че са автентични.
264
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той снима от мазата, щото където има прозорци, ората падат...
263
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 306 "То бива да си ***! Ми нали за да направиш база първо трябва да отидеш на Луната." Ми нали и аз това казвам. ТИ твърдиш, че американците не се готвели да отидат пак на Луната ето тук "а сега с новата техника не правят и опит да кацат на нея", пък после обясняваш, че щели да строят база на нея. Сам си противоречиш, но май не го схващаш.
262
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въоръжените сили на Украйна загубиха най-обучените подразделения край Артьомовск Руските сили през последните няколко месеца са разгромили няколко от най-обучените подразделения на ВСУ в района на Артьомовск, пише Wall Street Journal, цитирайки украински офицери. Както каза един от украинските командири на изданието, неговите позиции са били превзети поради факта, че близкият батальон, състоящ се от лошо обучени доброволци, е напуснал техния район без предупреждение.
261
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската група Вагнер изтощава украинските сили в Бахмут-Wall Street Journal.Смъртоносни боеве с наказателни батальони застрашават способността на Киев да започне пролетна офанзива. Бойците на Вагнер не отстъпват, а атакуват.И тази тактика работи,казва командирът на батальона на 3-та десантно-щурмова бригада на ВСУ.Украйна търпи тежки загуби в Бахмут,което може подкопае способността му да започне пролетна офанзива с нови оръжия,доставени от САЩ и съюзници.Загубите са засекретени.Офицери от други бригади казват,че няколко части, включително някои от най-добрите,са били унищожени при боевете в ра
260
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Нашите момчета умират в обкръжение"-разкритията на украински лекар Анна Корницкая,лекар от 55-та бригада на ВСУ,говори за това какъв морал цари в 77-а бригада.Командването на бригадата постоянно изоставя бойци на позиции и бяга при първата заплаха и "нахлува в превозните средства за евакуация." Този подход води до факта, че частите на 77-*** бригада на ВСУ редовно са обкръжени и търпят големи загуби. Нека да пожелаем успех на украинските офицери в тяхното добро начинание.
259
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В зоната на СВО са ликвидирани двама командири на ВСУ. Информацията е потвърдена от Министерството на отбраната на Украйна На територията на Харковска област руски щурмови самолети ликвидираха командира на 1-ва стрелкова рота на ВСУ Иван Варчук.В Артьомовск беше денацифициран опитен укровояк, командир на рота от 125-та войскова бригада от Лвовска област Николай Макаревич.Предвид недостига на личен състав и ниската степен на бойна готовност, за ВСУ всеки от техните лидери е равностоен на теглото си в злато.
258
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конфликтът в Украйна е в задънена улица и нанася големи щети на Киев, каза канцлерът Шолц. В интервю за журналист от CNN Шолц не даде прогнози за бъдещето,но отговори за по-нататъшните действия на Берлин в конфликта."Много е трудно да се прецени какво ще се случи по-нататък в Украйна,но има нещо абсолютно ясно:ние ще продължим да подкрепяме Украйна с финансова,хуманитарна помощ,както и с оръжия",каза той.Германия определено нямаше смисъл да бъде страна в конфликта,така че човек може отчасти да се съгласи с Шолц.Но задграничният господар няма да позволи на германците да върнат времето назад.
257
0
 
11
 
! Отговори
Съмняваш се преди 1 година
Действително НЯМА никакви следи от полета на Гагарин в космоса. Май Юрий е започнал да говори истината и катастрофира фатално, или нет человек, нет праблем.
256
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Укр "Проблеми с бъбреците май имал" Странични ефекти от злоупотреба с чай при Путин .....
255
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та толкова за мощта на руската мечка. Разчитат на една група от убийци и изнсилвачи..
254
1
 
5
 
! Отговори
Укр преди 1 година
Абе онзи обожател на козите-козолюбът от Чхуйня нещо понадул се като балон. Не мой си отваря очите.Проблеми с бъбреците май имал. Що така. Такова здрау мунче беше а тука за нула време свършило изглежда.
253
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Ти прочети пост 301
252
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 297 Ти не правиш разлика между отиване на Луната и правене на база на Луната. И като според теб не се готвели да повтарят полети да Луната, как ще правят (пак според теб) база там? Ти не си четеш собствените постове.
251
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До @ Всъщност, те са ходили няколко пъти, тъй че не е съвсем точно. По-вярно е да се каже, че за какво им е да харчат пари за ЕДНА И СЪЩА ЕПОХА в изследването на космоса. НАСА си инвестира парите в телескопи като Джеймс Уеб и мисии до Марс, както и в ракети за многократно изстрелване.
250
0
 
1
 
! Отговори
555 преди 1 година
В Телеграм съвсем за други неща предупреждава, ама карай, знаем, че пишете само лъжи.
249
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Нищо не е "изгубено". Всички снимки и филмови заснемания се намират в няколко музея и научни центрове. Най-известния, в който съм виждал такива е Смитсониън. За разлика от руските за "първия полет". Виж от ТОВА няма никакви снимки или филмирано. Обяснението е, че всичко се е "развалило".