Зеленски с контрапредложение към Китай: Украинска формула за мир

Украйна е поканила за диалог Пекин
22 мар 2023 07:12, Нели Христова
431
Зеленски с контрапредложение към Китай: Украинска формула за мир
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Киев е предложил на Китай да подкрепи формулата за мир на Украйна, за да се прекрати военният конфликт в страната, но все още няма отговор.

Днес е последният ден от тридневното държавно посещение на Си Дзинпин в Москва и се очаква след него китайският лидер да разговаря по телефона с украинския президент Зеленски. Не са известни подробности от програмата на Си за последният ден от визитата му в Москва.

Очаква се той да се срещне с лидера на Комунистическата партия Генадий Зюганов. Вчера Си Дзинпин и Владимир Путин обсъдиха мирният план на Китай от 12 точки, който предвижда запазване суверенитета на двете страни, но не изисква изтегляне на руските сили от Украйна. След разговорите Путин заяви, че планът може да е основа за решаване на кризата в Украйна, но когато западът и Киев са готови за това.

"Предложихме нашата формула за мир. Предложихме на Китай да стане партньор в прилагането на тази мирна формула и сме я обяснили през всички комуникационни канали. Каним ви за диалог и очакваме вашия отговор", заяви Володимир Зеленски - президент на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
7
 
5
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До МИР - 4 СТЪПКАДо агресията, в Украйна има 1640 училища се изучаване на руски език; в Русия няма и една паралелка с изучаване на украйнски език.
255
2
 
2
 
! Отговори
Радев преди 1 година
Тези жълтите ще се месят в Европа да решават проглемите на славянските бивши съветски ортаци,е преди да ги владели татари монголите почти 300години така че няма да им е сифте монголоиди да им слагат читала на шията
254
1
 
16
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 1 година
До кога ще хрантутим фашистите на Зельо ,които затлъстяват на наш гръб по курортите ни?Вече ни струват над 1 милиард лева ,а с тези пари можехме да построим поне 10 детски болници и да си купим поне 10 медицински хеликаптера.До кога ще ги търпим?-Вън нашествениците от земите ни!
253
0
 
9
 
! Отговори
- преди 1 година
Тоя вярно ли не приел представителите на православната църква на Украйна и ги карал напразно да чакат в двора за визита при него?!
252
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя какво ли са му написали - никой не го брои в хората
251
3
 
21
 
! Отговори
шмatka преди 1 година
Нарко,ти не си в позиция да поставяш условия!
250
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ти си виновен
249
5
 
16
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Престанете с този шмъркалник.Ще лежи много години в руски затвори.
248
1
 
4
 
! Отговори
юдеошмекер война преди 1 година
Гледам многобройните еднопосочни обиди на Юдеисти към Християни по ЮКей и САЩ сателит ТВ и се чудя на общото Християнско мълчание като отговор........Ще цитирам само една от обидите по АнгСАЩ Сат ТВ: 'Симон то ест Свети Петър е обикновен юдеоеврейски бунтовник срещу римския етнос а римляните умишлено извършили фалшификация че бил християнин".........Юдейския Папа Йоан Павел Втори като оневини юдеоеврейте за Исус Христос ЮдеоРАВИНА още тогава каза че католицизма остава незаконен та не лъжи Зелю
247
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До = "Китай е гарант на териториалната цялост на Украйна....." --------------------- хвани намали малко краварската пропаганда и тежките наркотици! И само за справка - основен враг на Китай е САЩ! Те това много добре го осъзнават. Осъзнават и, че Русия е партньор, на който може да се разчита във вече случващата се война с краварите (за момента само икономическа, скоро и с оръжия). Чак след като приключат войната с краварите, тогава ще мислят евентуално за нещо с Русия!
246
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Формулата на украйна е възродителен процес в доста по зли мащаби от българския
245
12
 
4
 
! Отговори
Зе преди 1 година
До дядо йоцо гледа САЩ победиха във ВСВ.
244
15
 
9
 
! Отговори
= преди 1 година
Китай е гарант на териториалната цялост на Украйна по договора от 1994 г. Заради налудните капризи на путин китайците няма да си плюят на лицето. Си е в москва , защото сега е момента да оскубе русия като щавена кокошка. Нефт,газ,дървесина и метали на символични цени и пълзящ в краката на Си путин. Това е големия печеливш от войната, големия губещ са руския и украинския народи.
243
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли ''тоя'' , децата вече се плашат като го видят !
242
11
 
5
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Когато през ВСВ част от Китай беше окупирана от Япония, мирният план на САЩ беше пълно изтегляне на окупатора и капитулацията му. Си Дципин явно не помни историята си.
241
4
 
10
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Да им прати 50 милиона китайци дори без оръжие и въпроса е решен.Украйна ще клекни.
240
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези вопли за изтегляне на руските войски са абсолютно празни приказки, защото никога няма да стане , руснаците за радлика от укрите дадоха свои жертви , похарчиха свои милиарди , така че тези територии бяха и остават завинаги РУСКИ !
239
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски къде се бута в ''А'' група ?
238
5
 
38
 
! Отговори
тя преди 1 година
Американец,към предложението на Китай за мир каза , че не може света да се управлява от Китай и Русия т с това е единствено привилегия на САЩ ! Китай и Русия искат многополюстен модел , но американците искат да са жандари на Света ! ДА ама НЕ !
237
12
 
25
 
! Отговори
уточнение преди 1 година
Остатъка от фашистка Укрия ще бъде разпределена между Полша ,Унгария и Румъния.Ако преди това не бъде изпепелена.