Русия е помилвала 5000 бивши престъпници

Те са се сражавали в Украйна, заяви Пригожин
Обновена: 26 мар 2023 13:04 | 26 мар 2023 13:04, Александър Попов
64
Русия е помилвала 5000 бивши престъпници
Снимка: Getty Images

Повече от 5000 бивши престъпници са били помилвани, след като са изпълнили договорите си да се сражават срещу Украйна в руската наемническа групировка "Вагнер", предаде Ройтерс, като се позова на основателя на "Вагнер" Евгений Пригожин.

"В настоящия момент повече от 5000 души бяха освободени с помилване след приключване на договорите им с "Вагнер", заяви Пригожин в аудиосъобщение в "Телеграм". По думите му само 0,31% от помилваните след служба във "Вагнер" отново са извършили престъпление, което според него е 10-20 пъти по-малко от стандартните показатели.

Пригожин, който понякога е наричан "Готвачът на Путин" заради множеството му фирми за кетъринг, е най-влиятелният от съюзниците на Путин, които сега контролират на практика частни армии, вербуващи висши военни офицери, бивши шпиони и затворници, посочва Ройтерс.

САЩ са наложили санкции срещу него заради опити да се намесва в американските избори и за разпространяване на руска дезинформация по света. Пригожин, който е лежал в затвора девет години по съветско време по обвинения в обир и други престъпления, а през 90-те години на миналия век започва своя бизнес, призна, че се намесвал в изборите в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: вагнерПригожин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин и що мислиш,че някой се радва на Путин или такива като Зеленски и компания просто не му харесват.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простите хора не могат да си обяснят.
28
5
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не мога да си обясня защо има индивиди сред нас,които се радват на Путин?!Днешно време е най-срамният период в историята на Русия и тя никога няма да може да измие този срам.Zомбита.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом Пригожин признавал, че се намесвал в изборите в Пиндостан, да каже дали неговият човек е спечелил изборите.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по време на всички воини воюващите са използвали и затворници -----////------ Със сигурност е военно престъпление използването на криминални елементи. Първо, това юридически не е война. Второ, Просията и Украйна със сигурност все още имат действащи споразумения, които взаимно признават НК на двете държави. И се съмнявам, че помилването официално е за участие в бойни действия на територията на Украйна. Юридически цялата работа е пълен т шаг...
25
2
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Сатаната Путин домъкна азиатски пълчища,затворници и чеченски башибозук да избива Православни в Европа!
24
2
 
10
 
! Отговори
РУСКО ПОЗОРИЩЕ преди 1 година
НЕОБЯТНО
23
7
 
2
 
! Отговори
ДориНемцитеПовръщали преди 1 година
грузинските наемници убивали на пленени и ранени руски войнци са издирени, половината с главния Кашкавалили са ликвидирани. Ранените са по болници.здаравите чакат оздравяването на ранените за да си получат присъдата. Убийците от Грузия имаха мото: Ние не пленяваме руски войници. За такива да ни е жал? Моля?Гледах какво усташите са правили със сърбите, 2 000 000 са избити. Кадрите са потресаващи. В един ден са убити 700 деца от пеленаче на 2 месеца до 17годишни. Не убивали по малки защото нямали
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изключително неприятен индивид! И него, майка го е родила и му се е радвала?! -----///------ Че е психопат, психопат е. Но не е глупав и има дар слово.
21
2
 
1
 
! Отговори
Бъзик с патриотизма? преди 1 година
по време на всички воини воюващите са използвали и затворници. Защо е това наблягане и то точно с цифрата 5000? В щатската система на затворите има няколко мильона осъдени на най различни срокове и престъпления. Ако Щатите им предложат да воюват за тяхната страна която ги е осъдила - до един ще идат, защтото там хората имат глупостта да правят криминалност но когато става въпрос да се воюва за Родината та са еднакви като хората в цивила. Преполага се че и руснаците има не 5 а 555 000 затворници
20
0
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
А за какво? Официалната версия каква е?
19
1
 
12
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Лилипутин каза, че имат рекордна реколта за изминалата година. Всички помислиха, че говори за крадената пшеница от Украйна, но психо-джудж е говорил за най успешния продукт на Мордор - престъпници, мародери, психопати и зомбита.
18
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Изключително неприятен индивид! И него, майка го е родила и му се е радвала?!
17
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престъпният режим в Кремъл и бункерния бандит са помилвали 5000 хиляди престъпници... Напълно нормално е за руските фашисти.
16
7
 
4
 
! Отговори
факт преди 1 година
а СДС над 8000
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия косвено си признава че от 40 хиляди наети затворници са останали 5000. Същото е положението и с мобилизираните 300 хиляди през септември и октомври миналата година останали са живи под 40 хиляди другите са или убити или осакатени завинаги, което налага скрита мобилизация на още 400 хиляди.
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излиза че, руснаците се отърваха от затворниците си, а зеления от армията си.
13
6
 
10
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Хак да им е на рашистите - връщат всякакви изнасилвачи и убийци - като нормални граждани. При това тези вече ще се водят "герои" - никой не може да ги пипне - ще си изнасилват на воля.
12
0
 
9
 
! Отговори
пирожкин преди 1 година
Девет години в затвора. Натрупал е богат опит. Затова е толкова успешен в днешна русия.
11
6
 
12
 
! Отговори
руски нрави преди 1 година
Да им е честито на руснаците. 5000 престъпници на свобода. Пожелавам им добро "мирно съвместно съществуване".