Байдън се срещна със Зеленски, обяви нов пакет военна помощ за Украйна

Президентът на Украйна потвърди загубата на Бахмут
21 май 2023 10:33, Красимир Ангелов
316
Байдън се срещна със Зеленски, обяви нов пакет военна помощ за Украйна
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви нов пакет военна помощ за Украйна, предаде Ройтерс.

На среща с президента на Украйна Володимир Зеленски в кулоарите на срещата на лидерите от Г-7 в японския град Хирошима Байдън каза на украинския лидер, че САЩ правят всичко възможно, за да засилят отбраната на Украйна.

Новият пакет военна помощ включва боеприпаси, артилерия и бронирани бойни машини, поясни американският президент. „Ние сме с Украйна и няма да я изоставим“, каза още Байдън.

Още по темата
Зеленски благодари на Байдън за подкрепата, отбелязва Асошиейтед прес. "Благодарни сме. Никога няма да забравим. Благодаря", заяви украинският лидер.

"Мисля, че не", каза Зеленски в отговор на въпрос дали град Бахмут, за който Русия заяви вчера, че е превзет от силите ѝ, е все още в украински ръце.

"Днес Бахмут е само в сърцата ни", изтъкна украинският президент.

Русия заяви вчера, че изцяло е превзела Бахмут. Ако тази информация е вярна, това ще означава, че дългата и кървава битка за града в Източна Украйна е приключила, отбелязва Ройтерс.

"Това е трагедия. Няма нищо вече на това място", каза Зеленски, имайки предвид, че Бахмут е разрушен вследствие на сраженията. (БТА, Божидар Захариев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Залужни бере душа в Киев ска болница.Ето това е новина.
142
1
 
1
 
! Отговори
Стига глупости преди 11 месеца
До Хахаха: Имаш ли връзка с главният си мозък като ги пишеш тия? Дори и тролването трябва да се прави с малко акъл.
141
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Китай изпрати протестна нота до страните от Г-7Според официален Пекин призивите на западните страни да повлияят на Русия ще звучат некоректно, докато доставят оръжие на Украйна.
140
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Костя направи сексоложката на rъз във фейса.
139
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 133 Какви окупатори бе,Украинците скачаха на Майдана и крещяха ,че ще чистят всичко руско,а хората от Донбас им казаха,че не искат да живеят в тая измислена Украйна.Русия си защитава хората от такива промити мозъци.Да си живеят там около Житомир и Лвов никой не им пречи.
138
1
 
11
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 11 месеца
До Василев: Тия лакърдии сме ги слушали и чели, Василев. Чети историята. Украйна е създадена като държава в състава на СССР. До тогава такава държава не е имало. А какво ще остане от нея след края на войната, ще видим.
137
1
 
10
 
! Отговори
браво Костадинов! преди 11 месеца
"Трето, още веднъж заявявам, че когато Възраждане започне да управлява, всички украински туристи, представящи се за бежанци, ще бъдат експулсирани от държавата ни. Истинските туристи от Украйна, плащащи си сметките по хотелите, са добре дошли".
136
14
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 11 месеца
Русофили, къде ви са кинжалите бе? Що се страхувате да ги покажете? Да не почнаха да се чупят на дузини едновременно? Украинците смазаха Русия. Пред очите на целия свят я наритаха и се подиграха с непобемата на приказки руска армия. Русофилската болка е малка, но срамът и страхът е голям.
135
0
 
5
 
! Отговори
Зе преди 11 месеца
До Анонимен 133 Добре, че предците ни по време на Османското нашествие и последвалото падане на Втората Българска държава не са били като теб. Иначе сега нямаше да те има. Няма война до пълно унищожение. Така мислят само крайните националисти и нацисти. С промити мозъци от собствената си пропаганда.
134
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Василев - парите вече са загубени, какво да препочиташ нещо загубено, сега става въпрос за живота.
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русия разполага с огромни количества от старите бомби FAB-500, прикрепиха им система за насочване и крила, направиха ги планиращи. И руските самолети вече могат да ги пускат не прелитайки над целта, рискувайки да попаднат под ракетния и зенитния огън на противника, а да ги поразяват дълбоко в територията на противника, без да навлизат в зоната на неговата ПВО. Заедно с добрата работа на разузнаването това стана смислен подход към унищожаването на най-опасните оръжия, изпратени от запада на Киев. На първо място системите за ПВО.
132
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ясно е, че колони от танкове, снаряди от Полша или Румъния не се транспортират по украинските магистрали посред бял ден. Това е транспорт на парче, през нощта. И трудно се издирват и преследват един-два камиона на пътя. Затова Русия изчаква, докато Украйна събере групировките на своите войски на купчина, в бронирани "юмруци" за настъпление.
131
1
 
10
 
! Отговори
Нищо ново преди 11 месеца
Кой пакет стана вече?
130
10
 
2
 
! Отговори
Василев преди 11 месеца
Естествено, че свободата е по-важна от парите!Естествено , че когато един диктаторски режим е окупирал бивша съветска республика, на българина трябва не червената лампа да му светне, а трябва сън да не го лови, защото следващата жертва по всички логически заключения може да се окаже България!Разни плазм.одий нововъзникнали поддържат една антибългарска позиция за напускане на ЕС и НАТО, а вътре в държавата русофилите с два грама мозък ще поднесат на тепсия България, а Путин ги презира!Джарвис!ЦРУ
129
1
 
6
 
! Отговори
Ескалация преди 11 месеца
Ескалацията ще расте докато се стигне до директен сблъсък между САЩ и Русия. Тогава има два варианта - или западът ще отстъпи позорно, или САЩ и ЕС ще бъдат унищожени коренно и всички ще умрат, а Русия ще понесе огромни поражения, но като цяло природата в Сибир ще се запази и ще започнат от начало, а и останалия свят също ще понесе непреки щети от радиацията.
128
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тези гадове,ще разсипят Европа за векове напред!!
127
5
 
12
 
! Отговори
Оруел'84 преди 11 месеца
Мутантът Шолц заяви в Япония, че ядрената катастрофа в Хирошима и Наказаки никога не трябва да се повтаря. А мутантът Шолц защо не каза, че тази "ядрена катастрофа" беше бомбардировка на мирно население с ядрени бомби осъществена от Съединените Американски Щати. Катастрофа, просто взела така и от само себе си се случила катастрофа.
126
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ха ха ха ха бухаааа.Затворници превзеха Бахмут без военен опит а какво става ако вкарат 2 спец нас за първия няма да говоря .Бухааааааа
125
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Зеления не успял да си купи костюм вратовръзка ,с подарените му милиарди ,но се говори че успял да си купи яхта
124
9
 
9
 
! Отговори
преди 11 месеца
Много пъти съм го казвал и пак ще го кажа: Американците съсипаха руската армия за жълти стотинки !