Китай ще предприеме конкретни усилия за решение на украинската криза

Специалният китайски пратеник по евразийските въпроси се срещна с Лавров
Обновена: 27 май 2023 19:29 | 27 май 2023 19:22, Красимир Ангелов
62
Китай ще предприеме конкретни усилия за решение на украинската криза
Снимка: БГНЕС

Китай ще предприеме конкретни усилия за политическо решаване  на украинската криза, е заявил специалният китайски пратеник по евразийските въпроси Ли Хуей, предаде Ройтерс, като се позова на прессъобщение на китайското министерство на външните работи.

Китай винаги се е придържал към обективна и честна позиция по отношение на Украйна, защитавал е мира и е насърчавал преговорите, е казал Ли пред руския външен министър Сергей Лавров.

Освен с Лавров, специалният пратеник на Пекин по евразийските въпроси се е срещнал и със заместник-министрите на външните работи Андрей Руденко и Михаил Галузин.

Дипломатите са обменили мнения за руско-китайските отношения и за политическото уреждане на украинската криза.

Москва е една от спирките от европейската обиколка на Ли, чиято цел е обсъждане на "политическо уреждане" на украинската криза, отбелязва Ройтерс.

По думите на Ли Китай ще подсили контактите и диалога между всички страни, включително и Русия.  

(БТА, Николай Велев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До АнонимеН Пълни глупости. Федералният Резерв печата доларите. САЩ нямат Централна Банка. Купуват си парите от Федералният Резерв срещу Дълг.
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Киев на този му казали " *** на Хуей" .
23
12
 
7
 
! Отговори
Терор преди 10 месеца
Трудно се преговаря с Терористична Държава Нова Украйна.
22
7
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 10 месеца
АнонимеНчо , В СТАТИЯТА ЗА АМЕРИКАНСКИЯ ДЪЛГ ЛИ ПРОЧЕТЕ ????
21
8
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
До Анонимен/ АКО ФАЩ БЕШЕ ВЪВ ФАЛИТ ДОЛАРА ДА Е ПАДНАЛ, А ТОЙ СЕ КАЧИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА ! И КАК ТОЧНО ЩЕ ФАЛИРА ДЪРЖАВА КОЯТО САМА СИ ПЕЧАТА ПАРИТЕ И ПАК МЕРАКА КЪМ ТЯХ Е ОГРОМЕН :D МОРДОРСКВА И ТЯ СИ ПЕЧАТА САМА ПАРИТЕ АМА НИКОЙ НЕ ИСКА ДА КУПУВА ОТ ПРОПАДНАЛАТА МОРДОРСКОВСКА ВАЛУТА АКО ЩЕ МОРДОРСКВА ДА НЯМА НИКАКВИ ЗАЕМИ ЗА РАЗЛИЧА ОТ ФАЩ С 50 ТРИЛИОНА ДОЛАРА ВЪНШНИ ЗАЕМИ НЕПЛАТЕНИ :) ЧАКАМ ДА ВИДЯ ФАЛИТА НА ФАЩ СЛЕД НЯКОЛКО ДНИ :D
20
3
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 10 месеца
АнонимеНчо , ЗАЩО НЕ НАПИШЕШ НЕЩО , КОЕТО СЕ ЧЕТЕ ???
19
4
 
1
 
! Отговори
Както отбелязах преди 10 месеца
Китаеца каза че е алтернатива икономически на сащ и регионите остават руски при спиране на огъня, защото интереса на ес не е замразен дълъг конфликт. Друг е въпроса че марионетките на сащ в ес искат да съсипят европа.Главното, ***, сте го пропуснали. Защо ли? Много соросоиденн тролл има за хранене, нали?
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Във фалит е сащ след няколко дни. Кво врещиш глупости?
17
4
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 10 месеца
АнонимеНчо, ЗАЩО НЕ НАПИШЕШ НЕЩО , КОЕТО СТАВА ЗА ЧЕТЕНЕ ???
16
7
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
КИТАЙ САМО ВРЕМЕННО МОЖЕ ДА СПАСИ МОРДОРСКОВИЯ ОТ ФАЛИТ И ТО ЗА ОКОЛО 1 ГОДИНА СПРЯМО СЕГА НО ЩЕ ТРЯБВА ДА КУПУВА ЯКО ОТ МОРДОРСКОВСКОТО ЗЛАТО :D ТЪЙ, ЧЕ ШАНСОВЕТЕ РЕЖИМА В МОРДОРСКВА ДА СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА СА РАВНИ ТОЧНО НА 0% В МОМЕНТА :) ШАНС ЗА МОРДОРСКВА ДА ПОБЕДИ Е САМО АКО БАЙДЪН ИЗГУБИ ИЗБОРИТЕ СЛЕД 1 ГОДИНА И ПОЛОВИНА НО НАДАЛИ РЕЖИМА В МОРДОРСКОВИЯ ЩЕ ИЗДЪРЖИ ОЩЕ 1 ГОДИНА И ПОЛОВИНА :D ПОЛОЖЕНИЕТО Е ЗЛЕ ЗА МОРДОРСКОВИЯ
15
7
 
5
 
! Отговори
За аноникосмонавта преди 10 месеца
Само че китаеца каза че е алтернатива икономически на сащ и регионите остават руски при спиране на огъня, защото интереса на ес не е замразен дълъг конфликт. Друг е въпроса че марионетките на сащ в ес искат да съсипят европа.Главното, ***, сте го пропуснали. Има го в wall street journal даже. Защо ли? Много соросоиденн тролл има за хранене, нали?освен това Кулеба паникоьосан е звънял до марионетните в ес.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Китайците са умни и мъдри хора, няма да си продадат бъдещето за стотинки като нашите пологи
13
0
 
2
 
! Отговори
Грамаров преди 10 месеца
Пише Li ***, пък как се произнася не знам
12
7
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
КИТАЙ ВЕЧЕ ОБЯВИ, ЧЕ МОРДОРСКОВИЯ Е АГРЕСОРА В УКРАЙНА ! А ИНАЧЕ ТИЯ ПРИКАЗКИ, ЧЕ ЩЕ НАПРАВИ НЕЩО УЖ ЗА МИР СА САМО ЗА БАЛАМОСВАНЕ НА МОРДОРСКВА ДОКАТО КИТАЙ Я ИЗСМУКВА ФИНАНСОВО ВСЯКАК :D
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Зозо Какви ще ги дърбят китайците в Сибир - те не виреят на студено. Преди години в Хонг Конг падна до -5, преваля снежец, и маса народ измря. Защо да се блъскат като може да получат всичко с търговия за продукти които произвеждат в изобилие, от руски ресурси... Трябва да са най глупавите хора китайците, да тръгнат да се дърлят с Русия, когато само тя им гарантира ядрен чадър за защита, и без Руся, Китай е следващата нападната от нато държава... Сори ама Китайците НЕ СА СЛАВИ ;)
10
4
 
5
 
! Отговори
Космонавт преди 10 месеца
Половин Русия е китайска, остава да се оформят само документите :)) Стоките от Китай ще идват по бързо - Китай ---> Украйна ---> България и към Европа. Ще направим още кинти от интернет търговия :))
9
9
 
4
 
! Отговори
Кризата преди 10 месеца
Ще се реши със справедливата подялба на Украйна.
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само че китаеца каза че е алтернатива икономически на сащ и регионите остават руски при спиране на огъня, защото интереса на ес не е замразен дълъг конфликт. Друг е въпроса че марионетките на сащ в ес искат да съсипят европа.Главното, ***, сте го пропуснали. Защо ли? Много соросоиденн тролл има за хранене, нали?
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За какво да разваляме войната, като си върви добре! Скоро пак ще викаме " СЛАВА УКРАИНЕ! " Я чакай да потренирам! СЛАВА УКРАИНЕ! СЛАВА УКРАИНЕ! СЛАВА УКРАИНЕ!
6
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма политическо решение, защото тези инициативи вървят заедно с донорство на територии за бедната ми Русия, а Украйна е решена да си вземе всичко обратно и го прави. Русия ако и се иска политическо решение, да върне заграбеното!