Четирима цивилни убити при руски обстрел на град в Запорожието

Ударът е бил в жилищен район, където се разпределя хуманитарна помощ
10 юли 2023 11:39, Елка Василева
34
Четирима цивилни убити при руски обстрел на град в Запорожието
Снимка: архив, БГНЕС

Четирима цивилни бяха убити, а най-малко 11 - ранени, при руски обстрел на жилищен район в намиращия се на фронтовата линия град Орехов в украинската Запорожка област, където се разпределя хуманитарна помощ, съобщи днес началникът на Запорожката областна военна администрация Юрий Малашко, цитиран от Ройтерс.

Той уточни в своя канал в "Телеграм", че са загинали три жени и един мъж, всички над 40 години. Руската армия е нанесла 36 целенасочени удара по 10 селища в Запорожка област. Тя е пуснала авиационна бомба по училище, което е било превърнато в център за разпределяне на хуманитарната помощ, допълни Малашко.

От кабинета на главния прокурор на Украйна казаха за Ройтерс, че е образувано наказателно дело за военни престъпления след атаката по Орехов в неделя следобед.

Кадри от мястото, разпространени от вътрешното министерство на Украйна, показват развалини и отломки, разпръснати из двор и на улица.

Ройтерс прави уговорката, че не може да потвърди тези информации чрез независим източник, като припомня, че и двете страни отричат да стрелят по цивилни.

Украинската армия провежда контранастъпление в опит да си възвърне окупираната от Русия част от Запорожка област.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
До 26 анонимния умник,това опровержение,сигурно,си го прочел,във вашия вестник"овча мисълта гл.редактор зелевски с кирилицата тениска.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 26Каква опорка, като има видео в инернет как "Геройте на Украйна" млатят с тояги дошлите полицаи и пожарникари да спасяват запалените от тях хора в Профсъюзния дом в Одеса! Има и декларация на нашето Народно събрание!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То и полските фермери бяха убити от "руски"ракети. Вервайте.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Американското издание Newsweek съобщава, че серията от случаи, в които украинските антикорупционни органи започват преследване на широко уважавани служители от администрацията на предшественика на президента Владимир Зеленски, са разтревожили чуждестранни донори.Западът подозира, че украинският президент използва борбата с корупцията, за да разчиства политически сметки, пише американското издание.
25
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 25До рубашкалията без потник,а знаеш ли че твоите,любими укри през 2014г.изгориха 17 българи,но ти и другите///Няма такова нещо ,това е руска лъжлива ,опорка.Беше опровергано от бг организации в Украйна.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
До рубашкалията без потник,а знаеш ли че твоите,любими укри през 2014г.изгориха 17 българи,но ти и другите,които реват,против руснаците,нищо не коментирахте тогава.
23
12
 
2
 
! Отговори
Рубашкалията преди 9 месеца
Российският башибозук това умее, това може - да убива! Вижте им историята на тези азиатски диваци - безкраен низ от убийства, грабежи, войни, убийства, убийства, убийства.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Киевският бендеро-наци-режим и украинската армия от 40 дни провеждат рекламна кампания за контранастъпление, която на практика се превърна в катастрофа. Утре и на 12.07 отан трескаво ще търси нови криволичещи пътеки за достигане на желаната победа над Русия на Президента Путин.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Нищо ново: Якото е, че в конкретния случай в Краматорск всъщност военно престъпление на Украйна (разполагане на военни цели в гражданска инфраструктура, с което последната става легитимна цел) се представя за руско такова. Както през цялата война де, но тук отделни медии показаха дори снимки на жертвите с военни униформи и ранени, говорещи на английски (също носещи военни униформи).
20
1
 
16
 
! Отговори
Брейй!!! преди 9 месеца
"училище, което е било превърнато в център за разпределяне на хуманитарната помощ" Хъхъ...хъъъъъ!!! Брейй Geйчетата, мЪ на 155 мм снаряди вече "хуманитарна помощ" ще ги кръщаваме? Тогава танковете и бронираните машини на укропия нека ги кръстим "колички за инвалиди"( не че не е истина...)
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сигурно скоро ще излезе истината, че не е било център за хуманитарна, а за склад на военните. И убитите не са цивилни, а укрофашсти. Като в хотела в Крематорск, където дадоха фира доста укри и сакси, та май и съветници от ЦРУ.
18
10
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 9 месеца
Хуманитарна помощ не е вода и хляб, а обикновено други продукти , аман от русоробски облъчени мозъци !
17
0
 
8
 
! Отговори
Гай Баньо преди 9 месеца
До 8 мда: това което питаш се отнася с пълна сила за вас краварофилистиците.
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Все по цивилни стрелят, пък все нацисти и натовски генерали вадят от отломките.
15
1
 
11
 
! Отговори
Гай Баньо преди 9 месеца
Бре мааму стара как става така че руснаците все целят цивилни и никога военни?! Тия укровоенните да не са неунищожими , бе!!
14
3
 
6
 
! Отговори
Не бее преди 9 месеца
Те са холивудски актьори, само се правят на убити !
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След удара, хуманитарната помощ е избухнала и половин ден са гасили пожара, видя се по видеотата... Някой ако ми каже как вода, хляб и антибиотици избухват и горят 12 часа...
12
0
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 9 месеца
Скот Ритър имаше интересен коментар за Патриотите в частност, които според него не работят. Нищо не били свалили в Ирак на автоматичен режим. Пораженията в по-голяма част били от собственото ПВО, а не от чужди ракети. Много интересен анализ за американското оружие като цяло, което според него не работи изобщо.
11
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не са убити. Асвабадени са от асвабадителката.....
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Путин 9 Интересна теза. А защо не стреляха, когато бяха на 15 км от Киев? Имаха достатъчно артилерия, да попилеят половианта град в рамките на 20 минути. Или забравихте за това?