Зеленски се срещна с Денков: Благодарих за военната и политическата подкрепа на България

Украинският президент определи разговорите като ползотворни
Обновена: 22 авг 2023 11:44 | 22 авг 2023 11:42, Нели Христова
312
Зеленски се срещна с Денков: Благодарих за военната и политическата подкрепа на България
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се е срещнал с българския премиер акад. Николай Денков. Това стана ясно от публикация в Twitter.

"Благодарих за военната и политическата подкрепа на България. Ползотворни бяха разговорите с премиера Николай Денков вчера на срещата Украйна-Балкани.

Обсъдихме по-нататъшно сътрудничество, сигурността на Черно море и осигуряването на алтернативни зърнени коридори. Среща с още балкански колеги днес", написа Зеленски в профила си в Twitter.

Украинският президент и българският премиер са обсъдили и по-нататъшното сътрудничество в сферата на отбраната на опустошената от война Украйна. По информация от канцеларията на президента те са обърнали особено внимание на обстановката в района на Черно море. Било е обсъдено сътрудничеството между страните в черноморския регион за гарантиране на стабилна сигурност в Черно море и функционирането на алтернативните маршрути за износ на зърно.

Българският премиер отново е потвърдил своята принципна подкрепа за Кримската платформа, третата среща на високо равнище на която ще се състои утре в Киев.

Володимир Зеленски пристигна на посещение в Гърция снощи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тагарев го привикват на изслушване във връзка с масово напускане на хора от армията. Тези срещи и тези напъни да вкарат България във войната доведоха единствено до отлив от армията. А това е заплаха за нац.сигурност.
187
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да си взема обратно наглите урки окупирали градовете ни със скъпите си коли и нагло поведение
186
1
 
6
 
! Отговори
Игор преди 9 месеца
Мы наблюдаем за вами и внимательно следим за тем, что вы делаете, и можно сказать, что пока этого недостаточно для вашего присоединения к Российской Федерации.
185
2
 
6
 
! Отговори
Паралия преди 9 месеца
Россия продава скъпо и прескъпо ядрено гориво на Америка. 160 милиарда помощ за Украйна. 200 милиарда приход на Русия от ядрено гориво - цифрите са важни, математиката е ключова бухахахахха
184
2
 
9
 
! Отговори
Фифи преди 9 месеца
Магарев и акодемик Мижетурка да си седят в Украйна ..., не са ни нужни ,не са българи
183
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мониции и укрофашисти, ама все едни образовани ви вземат във Възраждане.....Не може да пише, ама знае всичко!
182
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Купените ни медии умеят да плюят по Русия и да възхваляват "прекрасния" запад и какво от това? Нормалните хора виждат, а ако не виждат чувстват, че ги пързалят. Вече всички знаят, че сме под контрола на запада и службите им. Нормалните западни хора също виждат и знаят. Това няма как да продължава вечно, хегемонията на фащ свърши. Възмездието идва, всички гaдoвe ще си платят.
181
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Комунистът Ленин създаде украйна, а после Хрушчов я разшири. Защо сега западните страни защитават и спонсорират един комунистически проект?
180
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Обсъдили били сътрудничеството в областта на отбраната на Украйна.... Гарантиране сигурността в Черно море.... Клиширани изказвания, които всъщност означават, даване на всичко налично наше въоръжение + ПВО и оръжейните ни заводи да работят на 3 смени и естествено всичко подарък. Росенец и Атия да станат американски военноморски бази уж български. Всичко е заблуда за обикновените хора. Продадоха ни отдавна на САЩ. Роби сме им.
179
4
 
7
 
! Отговори
Реалност преди 9 месеца
Днес украинската армия загуби 3500 глави...... да се посмеем :)))
178
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каква слава, каква уSSрайна? Една напълно фалирала изкуствено създадена държава. Добре, че няма да съществува след края на СВО, защото тия не могат да се отплатят до 20 тото им поколение. нато и ес ще пият студена вода и ще чакат парите си от избитите бандеровци.
177
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Вагнерец, моето владеене (а не "владение") на българския език е перфектно, сравнено с твоето! С всеки свой коментар се излагаш все повече и повече! А гранотмеТ се пише с Т от "мятам", а не с Д, от "мяДам"
176
1
 
4
 
! Отговори
Мравояда: преди 9 месеца
Бащата на тъмно синия дебар Ивайло Мирчев е партиен секретар на БКП в една българска община и агент на ДС, та в тая връзка да питам избирателите на ДБ - знаете ли това и как ще го коментирате?!?
175
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най добре ще е Тагарев и Денков да останат в Окрайнината на гости при Зеленски .
174
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само за днес киевския режим е изразходил десетки милиона евро, посредством използване на противовъздушни ракети, оръжие, различни мониции и техника. Всичко това се спонсорира от евросъюза, нато и твоите данъци. Не бъди ***, не давай парите си за оръжие. Поддържането на укронацисткия режим, нато и ЕС, те прави съучастник в убиването на хора.
173
5
 
1
 
! Отговори
Да съборим МОЧА преди 9 месеца
И да построим паметник небостъргач на Владимир Владимирович да се вижда от космоса, от сатурн, плутон, и другите галактики
172
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е ти си русофил, много ясно че си селянин!
171
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
KoZяците нещо са се снишили. И са свалили гарда. Паднаха им опорките. Първо Путин беше тежко болен от рак :) Щеше да умира. После щяха да го убиват в "бункера" му подобно на Хитлер. После щяха да го съдят в Хага :) После укрите щяха да превземат Москва. После да превземат и Камчатка :) Посля лошата Русия щяха да я разпадат на 17 республики, а чичо Сам да им връща Кока Колата. Вече са толкова безинтересни с мокрите си сънища. Русия бавно и сигурно приключва Укристаан и Американците го разбраха.
170
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руския челавек все още е опиянен от самагона и не осъзнава в каква дупка без дъно го вкара Путин с неговата 3 дневна операция. Но напрежението се натрупва и руснака отведнъж ще отрезнее и ще се усети колко е зле работата. Въпрос на време е и Путин го знае много добре. Но руската армия е толкова зле че за победа вече никой не говори дори и сред лакеите в Кремъл. Путин сам се вкара в лабиринт където на всеки изход го чака зареден макаров. Няма измъкване от ситуацията.
169
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ЕС счупи рекорд по банкрут През последните шест тримесечия броят на фалиралите организации в Европейския съюз нараства. Най-голям спад отбелязват хранителните услуги (23,9%), транспортът и складирането (15,2%), както и образователните, здравни и социални услуги (10,1%). Лидерите по фалит са Унгария (40,8%), Латвия (24,8%) и Естония (24,6%).Причините включват енергийната криза и растящата инфлация на фона на отказа от налични руски суровини.