Зеленски: Украйна няма да се пречупи и ще изтласка руското зло

Ще отговори на Русия за всяка проява на нейния терор
23 окт 2023 22:05, Елка Василева
370
Зеленски: Украйна няма да се пречупи и ще изтласка руското зло
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви във видеообръщение, че Украйна няма да се пречупи, ще устои и ще изтласка руското зло от своята територия, предаде Укринформ.

В своето обръщение Зеленски също така обърна внимание на руската атака срещу депото на "Нова поща" близо до Харков. Той каза, че спасителната операция е приключила и всички пострадали са получили необходимата помощ. Те са общо 17, а шестима души са загинали. Зеленски поднесе съболезнования на семействата и близките на жертвите.

Още по темата
Украинският президент заяви, че Украйна несъмнено ще отговори на Русия за всяка проява на нейния терор, включително за тази атака. По думите му "терористите няма да пречупят украинската воля да браним и да защитаваме собствената си страна и собствената си независимост с всички налични средства".

Според Зеленски Украйна се нуждае от резултати всеки ден – да се удържат руски атаки, да се елиминират окупатори и да се напредва. Той посочи, че това заздравява украинската държава, мотивира света да ѝ помага и доказва, че руският терор не работи.

Украинският президент също така спомена и благодари на военни и подразделения, отличили се в бойните действия през последната седмица.

В края на обръщението си Зеленски каза, че е разговарял с емира на Катар и му е благодарил наред с други неща за готовността му да участва в следващата среща за украинската формула за мир, както и за непоколебимата му подкрепа за украинската териториална цялост и суверенитет. По думите му двамата също така са обсъдили посредничеството от страна на Катар за освобождаването на депортирани и пленени украинци.

В заключение украинският президент благодари на всички хора по света, които помагат на Украйна и на всички хора в страната, които използват всеки ден, за да направят украинския народ по-силен.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ще изтласка да.В контраатаката 50 000 умрели и не са си върнали и едно село
277
5
 
0
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 7 месеца
Тая статия е събрала всичките рубладжии като жабоци в блато. Като е Россия.
276
0
 
6
 
! Отговори
СВОЙ преди 7 месеца
Млъкни бе наркоман!Този е по досаден и от конска муха!
275
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украински фашист! С Еврейски корен! Загубиха тази война отдавна Муше! Руини и обезлюдяване на Украйна! И това е в действие почти 2 години вече! Ще накривиш калпаците на руснаците! -:) Ще ви доунищожат ако ви Гърмят с Години!!!-:)
274
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
кахонесите на медведа са одрязани сега остава и главата и нека ерзац ромите московия вият никой не им вярва на калитковците
273
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Агресорът е страхливото джудже Путин, украинците са в правото си да се защитават, ако не бяхме в НАТО и ни бяха нападнали и ние щяхме да сме в същата позиция
272
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
МЕТОДИ АНДРЕЕВ - ХРИСТО ИВАНОВ Е ПРОЕКТ НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ И ДПС
271
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Учете историяяж свинско, историята не ти е по силите да я научиш Мюмюн ага.
270
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
аГРЕСОРЪТ Е сащ. Украйна е руска територия от столетия.
269
3
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 месеца
Истината е,че Украйна загуби войната от Русия заради това,че повярва на краварите. В момента 80% от плодородната земя на Украйна е собственост на две американски коорпорации, които сеят, торят и жънат ГМО пшеница, която пшеница по никакъв начин не може да се каже ,че е украйнска. Американците приластиха и изоставиха Украйна, въпрос на време е украинския народ да линчува шпиона на Ми7 -Зеленски и да "изчисти"неговата коромпирана клика. Русия е голяма страна и велика сила !
268
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как върви контранастъплението?
267
3
 
15
 
! Отговори
Укринформ преди 7 месеца
На целия Свят е ясно, че щом сили като Наполеон и Хитлер бяха разглобени на части в Русия, то хибридната нацийка от 20 минутки наречена с името на цял континент няма как да постигне фрагментирането на Русия ;) Всичко друго е пиккаене срещу силен вятър :)))
266
2
 
16
 
! Отговори
"Нова поща" преди 7 месеца
Не трябваше да ръчкате руската мечка...
265
0
 
9
 
! Отговори
ами добре преди 7 месеца
ама зависите изцяло от помощи, хората ви се пръснаха по света, окупирали са ви територии, нямате производство както преди и ресурси. Ии някой ден дълга ще трябва да се върне някак. Че русия не ги интересува България или който и да е, е ясно. Големите държави си гледат тяхната изгода и другите са просто начин за постигане на цели демек разбирай "партньори"
264
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Отмвтнахте се от Исрамбулските споразумения, руснаците се изтеглиха, а подлите ххли удариха. Подли и лъжливи. На следващия ден единият преговарящ ит укрите го застреляха като купе в Куеф, пред камери. Нищо, сега руснаците ще ви позтрепят малко, ще ви разрушат ***, та да се научите.
263
4
 
19
 
! Отговори
Фуфо преди 7 месеца
Има ли още някой който му вярва на този?След конфликта в Израел ,западните партньорище фокусират военната помощ именно там,а Украйна ще го издуха ,както и се очакваше.Вместо да направят споразумение и да отстъпят източна Украйна и Крим на Русия ,сега ще изгубят много повече ,а и всеки изминал ден умират хора.
262
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кво става с контранаступа , кога ще започне ?
261
9
 
2
 
! Отговори
Учете история преди 7 месеца
"Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!"(Георги Раковски
260
8
 
3
 
! Отговори
Учете история преди 7 месеца
Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски
259
7
 
2
 
! Отговори
Учете история преди 7 месеца
А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов, Дневник, 6 декември 1886 г., /71, 106-108