Руската армия праща десантно-щурмови бригади в украинския тил

Тази тактика е била използвана в Афганистан
Обновена: 14 яну 2024 12:25 | 14 яну 2024 12:25, Петър Бойчев
258
Руската армия праща десантно-щурмови бригади в украинския тил
Снимка БГНЕС

Руските кадрови войски формират десантно-щурмови бригади, които ще действат като специализирани части за десант и разузнаване зад украинските отбранителни линии. Това се посочва в доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), предава РБК-Украйна.

В доклада се отбелязва, че това не е нова тактика за руската армия, тъй като подобни части са действали по време на съветската инвазия в Афганистан, съобщи Фокус.

Според руски източници десантно-щурмовите бригади в състава на сухопътните формирования ще могат да извършват десанти в близкия тил на Украйна без парашути, вероятно с хеликоптери за бързо развръщане на личния състав, както са действали при боевете за летище Гостомел край Киев на 24 февруари 2022 г.

Отбелязва се, че такова подразделение вече действа в Запорожка област - 49-та отделна десантно-щурмова бригада в състава на 58-ма общовойскова армия (Южен военен окръг).

Анализаторите от ISW по-рано са наблюдавали подобни формирования на разузнавателно-щурмови бригади като част от съвместни военни формирования и оценяват, че създаването на такива специализирани формирования е предназначено да отговори на специфични тактически предизвикателства, пред които са изправени руските сили в момента.

"Въпреки това разгръщането на десантно-щурмови бригади в изолация от по-широката силова структура на въздушнодесантните войски вероятно ще означава, че тези специализирани бригади ще бъдат използвани като още едно средство за провеждане на изтощителни фронтални атаки, водени от пехотата, на украински укрепени позиции в кратки срокове", се посочва в доклада на ISW.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
3
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Първата работа на "десантно щурмовите" бригадири е да се предадат в плен на най-близкото украинско поделение. Дават информация за руските позиции, получават си паричната награда и си гледат живота.
183
3
 
2
 
! Отговори
генерал смърт преди 3 месеца
разознавателно щурмова бригада как зву4и само )))) а реално банда ПЕШИ гащници негодни за нищо тип ерзац леко пехотинци наритани на пред да поемат оганя на артилерията
182
3
 
2
 
! Отговори
генерал смърт преди 3 месеца
ще свършат в плен или като трупове за няма и ден пък и в цялата руската ,,пиди... ...рация едва ли има и 70 хеликоптера годни за нещо подобно колко ще пренесат макс 2 роти пот 400 души общо смъртници само с леко въоръжение . По скоро ще е най баналмо пуше4но месо за пеши месни щурмове с гръмко название ..оби4айна практика в гей дружинката наре4ена кърназа армия на рф
181
3
 
10
 
! Отговори
Другарят Путин преди 3 месеца
Предайе се или ще бъдете унищожени!
180
16
 
9
 
! Отговори
Smurf преди 3 месеца
Ще се получи като при Гостомел всичките въздушно преносими части бяха отстреляни като патици още във въздуха
179
10
 
3
 
! Отговори
... преди 3 месеца
Щом могат да го направят, значи украинците съвсем са го закъсали. Преди година руски въртолет не можеше да влезе и два километра навътре от фронта.
178
1
 
6
 
! Отговори
Абе преди 3 месеца
Анонимника, написал статията, ходел ли е в казармата?
177
12
 
4
 
! Отговори
Ки ки ки преди 3 месеца
До Ха ха ха рассия накрая ще робува на Запада. Украйна просто ускорява нещата. А русофилите ще се чудят как да свържат двата края, ако не са в пандела или утрепани. МУ ХА ХА ХА
176
3
 
21
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 месеца
Абе, не знам кой побеждавал и кой се провалял ама Запада вече обсъжда капитулацията на Украйна и подялбата на територията и .... ФАКТ, който на срещата на Давос ще бъде потвърден. Дори и Зеленски не са поканили , а той се прави че много бил зает, все едно че се кани лично да мобилизира украинци от улиците. п.с. САЩ си има нова занимавка и тя се казва "Войната на Израел срещу Хамас" където в моменат падат яко кинти от покупките на американско оръжие. Украйна беше забравена и изоставена...
175
5
 
5
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 месеца
Приказки от 1001 нощ. Снежанка и 7те джуджета в бункера.
174
12
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Аааа сега разбрах, то било 30-годишна специална операция, а не 3-дневна.
173
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вашингтон Институт за изследване на войната,Това същия институт ли е дето предвиди че Кабул ще държи поне 3 месеца пък той падна за три дни?
172
11
 
10
 
! Отговори
Истината е... преди 3 месеца
В мавзолея, Ленин лежи но не е мъртъв, а омагьосан! Ако девствена комунидтка го целуне - той ще се събуди и ще възроди СССР. /руско поверие/
171
17
 
7
 
! Отговори
Альоша си заминава.. преди 3 месеца
ще има още материал за следващия обяд на джуджето с вдовиците...
170
34
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 месеца
Заради Путин намразих руснаците. Как можаха да позволят на Путин да ги вкара във война ?Къде му бяха съветниците и генералите , та не го спряха.А сега олеее , защо плана не върви ?
169
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 174 Е и се криха в пещерите талибаните ,ама в Украйна не виждам планини пък и пещери .Да не говорим как избяга от там и американците години по-късно без нищо някой да им дава на талибаните
168
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 171 Ами с тая ти смачка обучената от НАТО украинска та сега още ,500хиляди шарана му трябват на Зельо
167
17
 
9
 
! Отговори
Помня преди 3 месеца
Знаем как завърши войната в Афганистан.Американците дадоха на афганистанците ръчни ракетни установки , сваляха най силното оръжие хеликоптерите на Русия и руснаците се прибраха с подвита опашка.И там загинаха няколко хиляди руснаци.
166
10
 
9
 
! Отговори
Ха ха, преди 3 месеца
...щом и от институт в Щатите казват, къде и колко ще щурмуват, представям си каква ще е изненадата? Бункерният Карлик де готви за избори , и колко ли народ ще се изпържат, за да отчете някакъв успех?
165
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ква руска армия! Това е с6иpщина събирана по кpъчмите и от сибирските племена скотовъди!