Украинската армия заяви, че се е изтеглила от още две села край Авдеевка

Заема позиции, по-подходящи за отбрана
28 фев 2024 07:00, Елка Василева
170
Украинската армия заяви, че се е изтеглила от още две села край Авдеевка
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия заяви, че се е изтеглила от още две села край източния град Авдеевка, който по-рано този месец беше превзет от руските сили, предаде Ройтерс.

Още по темата
Високопоставен украински командир каза, че украинските войски са се укрепили на нови отбранителни позиции западно от Авдеевка, чието превземане е най-голямата руска победа на бойното поле за последните девет месеца.

Украинският военен говорител Дмитро Лихови заяви, че украинските сили са се изтеглили от селата Северне и Степове, след като ден по-рано войските на Киев напуснаха село Ласточкине.

"Силите ни се изтеглиха от малките села Северне и Степове. Тежките сражения за Северне продължиха вчера вечерта и през нощта", каза във вторник Лихови, като добави, че Русия е понесла значителни загуби при тези боеве. По думите му армията се изтегля на позиции, които са на нивото на останалата част от източната фронтова линия и са по-подходящи за отбрана.

Преди инвазията в Северне и Степове живееха общо по-малко от 100 души, отбелязва Ройтерс.

Руското министерство на отбраната заяви, че е превзело Северне две години и три дни след началото на "специалната военна операция".

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е могла да потвърди чрез независим източник изявленията на двете страни относно ситуацията на фронта.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
13
 
! Отговори
До джурналистката преди 2 месеца
Г-жо джурналист *** Василева защо наричате винаги паническото бягство на НАТО изтегляне на ус-райнската армия ! 1во усрайнската армия е могилизирана на 80% деморализована и насилствено изпратена на фронта от фашисткият режим който вие от *** медии наричате демократично правителство. Второ това е НАТОВСКА армия с техника екипировка и заплати плащани от НАТОи ЕС и в тази панически бягаща армия се чува англиска полска и френска реч
128
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Храбро са се оттеглили, а руснаците продължават страхливо да ги преследват.
127
1
 
22
 
! Отговори
Име преди 2 месеца
Оттегляне - синоним на изтласкване...
126
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да живее контра ... отстъплението!
125
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нещо скоростта на оттегляне се поувеличи.
124
0
 
4
 
! Отговори
Davidof преди 2 месеца
OK
123
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Явно изведнъж са установили, че на запад има по-изгодни позиции от съоръженията, които строиха толкова години!
122
0
 
27
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
ФАЛШИВА СТАТИЯ. Просто са ги изгонили, но само тия които са оцелели.
121
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Победоносно контра-отстъпление" на "нови по-изгодни позиции"
120
0
 
23
 
! Отговори
Ицо Хазара преди 2 месеца
Време е Зеленински лично да поеме отбраната!
119
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Заемат позиции в руските центрове за военнопленници. Поне тези които имат достатъчно акъл за да се предадат.
118
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Заема позиции, по-подходящи за отбрана" - и след като се изтеглиха от Авдеевка заеха позиции за отбрана, но руснаците ги издухаха много бързо от тях. Ще ги издухат и от новите позиции, защото отбранителната линия Бердичи-Орловка-Тоненкое е пред срив и след нея има голяма територия без изградени отбранителни линии. Та...това със заемането на позиции, по-подходящи за отбрана го разправяйте на някой друг. Просто украинските военни бягат през глава!
117
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ОЧАКВАХМЕ ДА НАПИШАТ,ЧЕ УКРАИНСКАТА АРМИЯ Е НАПРЕДНАЛА ЗАДНЕШКОМ В НАПРАВЛЕНИЕ КИЕВ...
116
0
 
44
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
И новите позиции според мен не са достатъчно подходящи за отбрана. Трябва още по на запад да намерят. Лвов е страхотно място за отбрана.
115
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ВКС на РФ са там където Путин иска да бъдат. Напук на киевската пропаганда, която твърди обратното.
114
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Направление Запорожие. Сблъсъците продължават в цялата Работинска котловина. Руските бойци контролират повече от половината територия на Работино. Някои източници съобщават, че Зомбитата на киевският наркокартел са се оттеглили от позиции, но все още няма потвърждение. Северозападно от Вербовое ВС на РФ успяха да се придвижат напред и да изтласкат зомбакнацистишена от техните позиции. Съобщава се, че зомбитата на киевската хунта са предприели контраатака. Резултатът засега не е известен.
113
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Американският милиардер Дейвид Сакс, който многократно се е обявявал против подкрепата за Украйна, публикува пореден пост, в който нарича конфликта в Украйна "лъжлива война". Той твърди, че правителството м;а;м;и американците и че Съединените щати един ден ще изоставят Украйна, както са правили вече неведнъж досега.
112
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Американският милиардер Дейвид Сакс, който многократно се е обявявал против подкрепата за Украйна, публикува пореден пост, в който нарича конфликта в Украйна "лъжлива война". Той твърди, че правителството *** американците и че Съединените щати един ден ще изоставят Украйна, както са правили вече неведнъж досега.
111
0
 
14
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Направление Донецк и Угледарск. В донецкото направление северно от Маринка продължават десантните действия на ВС на РФ в Красногоровка. Руските бойци напредват в частния сектор и в района на близките улици. Вярно е, че тук има нюанс - южната част на селището е много по-слабо укрепена от северната. Затова не бива да очакваме скоро Красногоровка да бъде освободена и взета под контрола на руските витязи. Пред тях са тежки битки. В Угледарско направление щурмът на Новомихайловка продължава.
110
0
 
14
 
! Отговори
3 преди 2 месеца
Съобщава се, че в тази посока зомбитата на киевският наркокартел не са имали време да подготвят по-сериозни укрепления, така че ВС на РФ успяват да пробият отбраната. Някои експерти съобщават, че има възможност за ефект на доминото.