Записът от среща на Бундесвера, прихванат от руска медия, е истински

На него се обсъжда възможност Украйна да използва ракети "Таурус".
225
Записът от среща на Бундесвера, прихванат от руска медия, е истински
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Записът от среща на висши служители на Бундесвера, който беше прихванат и публикуван от руска медия, е истински, съобщава ДПА.

Разговорът между представители на германската отбрана, обсъждащи чувствителни въпроси, свързани с Украйна, беше организиран от платформата за аудио и видеоконференции Webex.

Германски депутати искат разяснения след публикуването на записа.

"Ако това се окаже вярно, то ще бъде изключително проблематичен инцидент", каза председателят на парламентарната комисия за надзор в Бундестага Константин фон Ноц пред германската медийна група RND.

Той имаше предвид 30-минутния аудиозапис, излъчен вчера от главната редакторка на руската държавна телевизия RT Маргарита Симонян, по повод на който германските депутати са обезпокоени, че може да е бил подслушан.

В аудиозаписа се чува как висши офицери от военновъздушните сили на Германия обсъждат теоретичната възможност Украйна да използва германски крилати ракети "Таурус".

Германското министерство на отбраната сега разследва дали е възможно да са били подслушани поверителни съобщения, съобщи ДПА, като се позова на говорител на ведомството.

Предполагаемото обсъждане в Бундесвера включва подробности относно дебатите за предоставяне на германски ракети "Таурус" на Украйна, както и потенциално скандално изявление по отношение на други западни съюзници.

Обменът на мнения, който се чува на аудиозаписа, засяга въпроса дали крилатите ракети "Таурус" теоретично биха могли технически да имат капацитет да унищожат построения от Русия мост към украинския полуостров Крим, анексиран от Москва в нарушение на международното право.

В аудиозаписа се споменава също, че британците имат "няколко души на място" във връзка с разполагането на техните крилати ракети "Сторм шадоу", доставени в Украйна.

Някои виждат това като индикация, че френските и британските сили оказват помощ при контрола на целите на крилатите ракети, изпратени на Украйна. Лондон веднага отрече тези твърдения.

Канцлерът Олаф Шолц много пъти е изключвал възможността за доставяне на германски ракети "Таурус" на Украйна, въпреки многократните искания от страна на Киев, с аргумента, че се опасява, че Германия може да бъде въвлечена по-дълбоко във войната, започната от Кремъл през февруари 2022 г./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щирлиц действа в бърлогата на НАТО!
123
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вчера Украйна обяви, че е свалила 3 руски самолета. На въпрос на водещ от немска медия кън военен наблюдател - висш офицер от австрийската армия - за неговото мнение, офицерът каза, че тъй като няма снимки на разбитите самолети, ното на тези, нито в последно време на обявените за свалени, вероятно е поредната пропаганда за повдигане на бойния дух..
122
2
 
16
 
! Отговори
До шът 121 преди 2 месеца
Мисля, че преподобна Стойна беше предсказала това или Слава Севрюкова, но не Ванга. Част от пророчестото беше, че ще има много чифлици. Би било чудесно да се върнем към природата и чистата храна и въздух, добрите човешки ваимоотношения.
121
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Германия я пишете бегала. Вече никой не им ще прескъпите чупливи коли. Набълбукаха се с брадати майки, които опрашват деБелите им Фрау-та. Индустрията им при напредваща зелена сделка е отекла в канала и неконкурентноспособна и това няма изглед да се промени И Защото мюмюните и хасаните не произвеждат с качеството на мюлерите. Това им е новия матРИал, който е НОВОевропейски и идва с култура, която трябва да приемем (и се примирим). Компромис. Ей туй ви е мотора на Европа - разрухата иде
120
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Записът е от 19-ти февруари. Пускат го сега, вероятно да им напомнят да си опичат акъла. след като имат този, значи имат постоянно подслушване, което "великите техничари натовци" не са и подозирали, че е възможно. Щот' не са си публикували техническите знания в американски списания.
119
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руското ПВО сваля всичко.... А-50....Су34...
118
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тогава Столетов, наший генерал,ревна гороломно: "Млади опълченци,венчайте България с лаврови венци!на вашата сила царят поверипрохода, войната и себе дори!"При тез думи силни дружините гордиочакват геройски душманските орди
117
7
 
17
 
! Отговори
Петър Данаилов преди 2 месеца
Френският президент забрави да даде предложение на голямата община Париж да прекръстят един много важен и голям булевард , който се нарича " Сталинград ".Нали вече всичко руско е плашещо и страшно и нали всички французи ( и не само те ) искат глупавите руснаци да станат роби , а природните им ресурси да станат колективно достояния главно на германците и французите . Всичко си има свое начало Макарон да прекръсти булеварда " Сталинград " да речем на булевард " Алпи "
116
7
 
21
 
! Отговори
аноним преди 2 месеца
Таурус е всъщност Сторм Шедоу и Скалп. Руската ПВО редовно ги сваля.
115
7
 
29
 
! Отговори
шът преди 2 месеца
Баба Ванга е казала 2025 година всички българи в чужбина да се приберат в България . И Европа ще истине вероятно от ядрен конфликт . Ще заминат Англия Франция и Германия предполагам . Но това ще стане в началото на годината и ще е неизбежно . Тези държави започнаха да наглеят .
114
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Което е добро за Европа е трън в очите на Америка
113
7
 
26
 
! Отговори
Йосиф Сталин преди 2 месеца
Скоро ще свири Вставай страна огромная насред Берлин.
112
8
 
33
 
! Отговори
Европеец преди 2 месеца
Вън краваристан от Европа искаме си Русия,защото е в Европа
111
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искаме си руските петрол и газ!
110
14
 
5
 
! Отговори
Таурус преди 2 месеца
Ами, да ги видим на практика, срещу руското ПВО! За какво е истерията?
109
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Германия и Русия не бяха ли веднъж в съюз?
108
8
 
6
 
! Отговори
До 110 преди 2 месеца
Все едно професорка да се омъжи за колхозник, ими професор за чистачка ,те имат непреодолими културни различия!
107
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Грешката е на сталин. Ако си беше свършил работата без да ги жали, нямаше да има бундесвер днес. Но руснаците винаги са били Хора. Без значение недостатъците им, Хора, които имат съвест, благородство и чувство за справедливост и достойнство. Ако бяха като американците, германия щеше да бъде като днешен ирак и либия - мизерен и опоскан
106
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това явно е нещо кой знае какво като новина само за копейките и колхозниците. Е нали ако ги използват тия ракети веднага ше се разбере, колко па тайно да стане? Те като ударят с тях да не би да се изпаряват после? Естествено е пак дори да има някой и друг инструктор за работата с натовско въоръжение. То да не е като въоръжението на колхозниците от ВСВ.
105
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цяла Русия не може да победи Източна Украйна!