Бесарабски българин загуби жена си и детето си при атака в Одеса

Успял е да спаси само дъщеря си
Обновена: 3 мар 2024 18:29 | 3 мар 2024 15:00, Камелия Цветанова
96
Бесарабски българин загуби жена си и детето си при атака в Одеса
Снимка: инстаграм на семйство Гайдаржи

Бесарабският българин Сергей Гайдаржи загуби жена си Анна и четиримесечния си син Тимофей по време на атаката с дронове на 2 март в Одеса. Сергей е родом от с. Дмитровка (Делжилер), Татарбунарска община и живее със семейството си в Одеса.

"Това е голяма трагедия. Вчера бях цял ден със Сергей, той ми е племенник, трябва да го подкрепя. Те живяха на 2-и етаж във входа на блока, който беше срутен напълно. През нощта майката е била в едната стаята с бебето, а Сергей с петгодишната им дъщеричка – в другата стая. Те са спали, когато отломките от дрона падат върху блока. Сергей се събудил и мълниеносно изнесъл дъщерята навън. Когато се върнал обратно за жена си и сина си, там вече всичко е било в развалини", каза специално за БТА Трифон Антов, депутат в Одеския областен съвет и бесарабски българин, родом от с. Дмитровка.

По неговите думи Анна Гайдаржи с бебето се е намирала под развалините до средата на деня, когато спасителите разчистват всичко. Той допълни, че в момента се водят разговори с кмета на Одеса, за да се окаже помощ на Сергей
Гайдаржи и петгодишната му дъщеричка.

"Погребението на Анна и Тимофей ще бъде във вторник, 5 март в Одеса. Подкрепяме Сергей, който в момента, естествено, е в шоково състояние. Обаче, като вярващ човек, той се опитва да се държи", каза още Трифон Антов. /Светлана Драгнева, Кореспондент на БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: одеса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Я, изведнъж с сетихме за бесарабските българи...
71
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ВСИКЧИ БЪЛГАРИ СА СЕ ЗАВЪРНАЛИ ОТ БЕЗАРАБИЯ В РОДНИТЕ СИ МЕСТА . КАК ТЕЗИ СЛЕД 140 ГОДИНИ СЛЕД 4 ПОКОЛЕНИЯ СЕ СЕТИЛИ ЧЕ БИЛИ БЪЛГАРИ??? ТО ПО ТАЯ ЛОГИКА В ОНГЪЛА ТАМ ВСИЧКИ СА ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ . НЯМА КАК ДА СИ БЪЛГАРИН И ДА НЕЗНАЕШ БЪЛГАРСКИ. ТУКА ВСИЧКИ ГНУСНИ ХОХЛИ СИ ПРИПИСВАТ БЪЛГАРСКИ ПРАРОДИТЕЛИ ЗА ДА НИ ВЗЕМАТ ХЛЯБА И ПОСЕЯТ ФАШИЗЪМ
70
3
 
1
 
! Отговори
Помнете това преди 2 месеца
Персоналната отговорност за смъртта на мирните жители е на Зеленски, Ермак, Буданов, Кулеба и разни други. Нито един от тях не е украинец. Всичките са хазари.
69
2
 
4
 
! Отговори
А бе преди 2 месеца
До долния.И Джурналяга не звучи българско! Прав си единствено ,че руските имена количествено трябва да намаляват!
68
2
 
9
 
! Отговори
Илича преди 2 месеца
,,Митрофанова за (всеки анти-Кремъкски настриен): Той сам си избра тази съдба."А жената и детето на този българин.Всъщност какво значение има каква народност е невинният цивилен,дал жертва на кремълският геноцид.
67
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Укрите сътвориха истинско шоу с трупове! Вадят труповете един по един и пускат дъъъълга фотосесия. Гавра и безчовечие. Когато укрите убиха 28 цивилни в Белгород само една снимка на пуснаха руснаците.
66
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ТЕ ВСИЧКИ УКРЙНЦИ ВЕЧЕ КАЗВАТ ЧЕ БИЛИ БЕЗАРАБСКИ БЪЛГАРИ ! ТО ТУКА ВЕЧЕ НЯМАЛО УКРАЙНАЦИ ВСИЧКИ КОЙТО БИЛИ В БЪЛГАРИЯ БИЛИ БЕЗАРАБСКИ БЪЛГАРИ АМА НЕЗНАЕЛИ БЪЛГАРСКИ ЩОТО БАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ ИМ БИЛИ УКРАЙНЦИ
65
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Свалят Зеления или Путни ще ги гони
64
9
 
2
 
! Отговори
Ясна е работата преди 2 месеца
Най-вероятно ако е било дрон е бил украински защото нищо не се споменава чий е бил дронът, а ако беше руски щеше да бъде написано сто пъти.
63
6
 
7
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 месеца
И как отломки от дрон са срутили многоетажна сграда , айде малко по-сериозно . Срутили са я ракетите на Украйнското ПВО , за което цивилните са "матреал"
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жалко за детето и майката!
61
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цялото семейство са гагаузи, по-просто казано татари. Бесарабските българи имат фамилии на -ов и -ев
60
8
 
5
 
! Отговори
До 60 преди 2 месеца
Нито един. Това си е руска лъжа, повтяряна от отпадъци като тебе. Тогава българският център е запален от проруска футболна агитка, но не са загинали българи.
59
9
 
6
 
! Отговори
Сталин преди 2 месеца
Колко Българи изгорихте Живи през 2014 демократични Укри?
58
8
 
10
 
! Отговори
Жалко преди 2 месеца
Украинскот ПВО нанася повече щети от руските дробове и ракети. Нулев професионализъм. Шушумигите се крият в жилищните квартали и правят страшни бели, но на тях не им пука за населението, защото са евреи.
57
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пак ви казвам, руснаците не стрелят по цивилни, някой ви лъже!
56
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Евала бе,русофилите! Няма да ви пожелавам съдбата на бесарабския българин! Деца да не видите, това ми е желанието..
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вероятно са думнали дрона и той е паднал в жилищна зона. Нормално. Трагедия.
54
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Айде пак с пропагандата. Що не ни припомните през 2015 как усраинците избиваха бесарабски българи за отказа им да ходят в армията и да избиват цивилни в Донецка и Луганска област. В тубата седи още видеото от новините тогава и привикването на украиския посланник да дава обяснение за убийствата.
53
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дааааа... кофти е да ти трепят цивилните, нали xoxли? Сега ще се научите по сложния начин, че не хубаво да думкате с артилерия по Белгород и Донецк. Щото снаряда/ракетата/дрона имат два края...