Германците не подкрепят изпращане на ракети "Таурус" на Украйна

Крилатите ракети могат да поразяват цели с голяма точност до 500 км
6 мар 2024 13:28, Елка Василева
58
Германците не подкрепят изпращане на ракети "Таурус" на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

По-голямата част от хората в Германия подкрепят решението на канцлера Олаф Шолц да не изпраща крилати ракети "Таурус" на Украйна, сочи ново социологическо проучване, предаде ДПА.

Още по темата
В допитване до общественото мнение, проведено от центъра за обществени изследвания "ЮГав" (YouGov) по поръчка на ДПА, само 22 процента от респондентите подкрепят предоставянето на ракетите "Таурус" за защита на Украйна. Крилатите ракети могат да поразяват цели с голяма точност на разстояние до 500 километра.

Около 58 процента от запитаните са против предоставянето на оръжейната система. Повече от половината от тези 58 процента или общо 31 процента от всички анкетирани като цяло отхвърлят каквато и да е било подкрепа за Киев с германски оръжия. Около 14 процента от запитаните не са изразили мнение по въпроса.

Проучването е проведено между 1 и 5 март сред 2169 германци.

Зад решението на Шолц стои страхът, че Германия може да се превърне в страна в конфликта, ако ракетите ѝ започнат да поразяват руската територия, отбелязва ДПА.

Според проучванията на "ЮГав" през последните седмици е нараснала опозицията срещу доставката на ракети "Таурус". В началото на февруари на същия въпрос 31 процента от запитаните все още се били "за" доставката на ракетите на Украйна, докато само 49 процента са били "против".

Настроенията сред хората в Германия обаче противоречат на преобладаващото мнение в Бундестага, долната камара на германския парламент, отбелязва ДПА.

Освен коалиционните партньори на Германска социалдемократическа партия (ГСДП) - "Зелените" и Свободната демократическа партия (СДП), консервативният опозиционен алианс Християндемократически съюз / Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС) също подкрепя доставката на ракетите "Таурус" за Украйна.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
таваеиш леонид дурак преди 1 месец
До Хер Ханс Цюбергрюгер на първата нещо ни пръсна цъвката
51
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 51 путин да внимава те да не му метнат Тоя път САщ няма да го спасява като втората а първата дори и той неможа
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин ще им метне един бой на швабите най сетне.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да викнат наще социолози да им направят изследване !
48
4
 
4
 
! Отговори
Хер Ханс Цюбергрюгер преди 1 месец
Изложихме се с панцерите и тигрите през втората световна война, изложихме се с леопардите в Украйна, хер колеген, нека не се излагаме и с тези ракетен.
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Двете най-пострадали от ВСВ държави се държат най-мъдро! Германците няма да повторят грешките си. Русия не тръгнала да воюва с тях или с Европа. Като преживели най-големите ужаси и разрушения знаят какво им струва и не напразно преди операцията бяха в много добри отношения. И търговски и политически. И пак ще е така след няколко месеца, когато щатите клекнат и изоставят изцяло украина.
46
2
 
1
 
! Отговори
Дойче ПропагандеН преди 1 месец
Ейджънси прИзентс :" Проучването е проведено между 1 и 5 март сред 2169 германци"22% от тези 2169 германци са 477 души.Тези 477 германци,подкрепящи обезоръжаването на Германия,биха могли с голи гърди да защитят "демократична" Уссрайна и режима на Киевската хунта,като се включат доброволно на фронта и да защитят укро-атлантическите ценности и да накажат жестоко лошия агресор Путин!
45
5
 
7
 
! Отговори
ееее преди 1 месец
Питайте германците какво биха правили, ако русия им стане граница? Май от много екстри са забравили, че бяха окупирани от същия агресор.
44
4
 
6
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Каквото и да е общественото мнение само луди биха им дали ракети,които достигат Москва.Русия осем години не се намеси за населението вече в Русия от Донбас и Луганск,но само при намерение да получат подобни ракети ги удари.Сега,ако Тръмп бе президент условията за мир са налице,тъй като почти всички украинци са там,където биха желали - в Украйна и в Русия.Но винаги проблем е времето и кой знае какво ще стане до 20 януари догодина,когато Тръмп встъпи в длъжност.Понякога всичко рухва за миг.
43
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин така ще ги тауряса че няма да си намерят мястото
42
5
 
11
 
! Отговори
мак преди 1 месец
На хората в ес им писна от постоянната намеса в тази война, даване на оръжия и пари, издръжка на гостите, а всичко това няма край. Само че най-гласовити са тези, които искат да дават като за световно, противниците - рядко някой ги отразява, а освен това ги обижда, че са русофили, войно-фили и не тачат европ. ценности.
41
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някои ракети летят по-бързо и минават повече от 500 км.
40
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Франция и Молдова сключват двустранно споразумение в областта на отбраната!" Да разбираме ли, че след Украйна, Молдова ще е следващата, която западналяците ще хвърлят в огъня? На кратко споразумението гласи следното: от Франция добри пожелания, потупване по рамото, лицемерна загриженост и овехтяло оръжие, а от Молдова - пушечното месо.
39
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Германците и управниците им се учат от историята. За разлика от българите и техните управници.
38
5
 
19
 
! Отговори
Мишо преди 1 месец
Германците не са прости като нашия Киро. Ясно е, че сами си пуснаха компромата, за да оставят други будали евентуално да се бият с руснаците. Как си я представяте с години подготвяни висши немски офицери да си лафят от хотелските стаи, пълни с микрофони по незащитена интернет връзка. Изпълнили са точно задачата. Даже нищо чудно да е съгласувано с руснаците, които да се правят на възмутени. Макрон и той големия мъж, ама не праща воиски. Само да не ни изпързалят да пращаме войничета от България!
37
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
не подкрепят, защото за разлика от правителството още мислят трезво. Писан им от лишения заради Украина и украинци и всякаква паплаяч, която само живее на техен гръб. Скъпо им излизат тези "самаритянски" инциативи на правителството, което е доста недолювано ... от ден 1.
36
8
 
12
 
! Отговори
Това е преди 1 месец
Нищо няма да спаси хунтата в Киев,освен да доведе до ядрена война.
35
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Навсякъде има сглобка, която не зачита мнението на обществото!
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До агент Мъдлър ЦРУ Зависи кой удари први.
33
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Франция опитаха и преди 200 г. и Наполеон стана за срам. Молдова сама ще се распадне там са доста народи вкл. и бг. но няма френски.