Петима загинаха при руска атака с дронове срещу Харков

Трима от тях са спасители, поразени при повторно нападение
4 апр 2024 10:00, Елка Василева
38
Петима загинаха при руска атака с дронове срещу Харков
Снимка: архив, БГНЕС

Руски дронове поразиха рано тази сутрин жилища в Харков, втория по големина град в Украйна. Петима души загинаха, включително спасители, поразени при повторно нападение след пристигането си на мястото на една от атаките, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Кметът Игор Терехов заяви в социалната мрежа "Телеграм", че четирима души са загинали на мястото на едно от нападенията, а най-малко трима от тях са били служители на аварийно-спасителните служби, които били убити, след като пристигнали на мястото на удара, след който обаче последвал нов. Петима души са ранени.

По думите на областния управител Олег Синегубов градът е бил подложен на поне четири атаки, и добави, че са пострадали най-горните етажи на жилищен блок. Трима души са в болница, единият от които е в тежко състояние, каза той.

Терехов заяви, че единият от ударите е причинил пожар, а част от друга сграда е рухнала.

Изнесените данни не могат да бъдат проверени чрез независим източник.

Харков е честа мишена на руски нападения с ракети и дронове, отбелязва Ройтерс.

Миналата седмица руските сили пуснаха авиобомба над града, при което загина човек. При ракетна атака по-рано този месец срещу промишлен район бяха убити петима души.

Терехов заяви, че в някои части на града са възможни прекъсвания на електричеството. Русия през последните седмици засили атаките си срещу енергийната и друга инфраструктура.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ХАРКОВ НЕНАВИЖДА ***
15
10
 
7
 
! Отговори
Учете история преди 1 месец
"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
14
5
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 1 месец
"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски
13
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шукевич го е казал още преди 100 години. Събудете ме след 100 години и в Русия пак ще правят същото.Да пият и крадат.
12
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ислямистите си поеха отговорността за Сити Хол.?Големи комплекси имат финоугрите ,наречени расиани ,от украинските славяни.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна обяви Михаил Булгаков за империалист и украинофоб, премахват неговите паметници и името му от улици.Институтът за национална памет на Украйна призна родения в Киев писател Михаил Булгаков за украинофоб и обяви използването на името му за пропаганда на руската имперска политика.
10
7
 
13
 
! Отговори
Те преди 1 месец
тепърва има да патят! Крокус Сити Хол ще им струва много скъпо!
9
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Терора и избиването на цивилни от фашистка страна продължава. Защото руснаците го умеят това най-добре.
8
14
 
9
 
! Отговори
V преди 1 месец
Толкова ли могат само руските нацисти? Няколко ракети по градовете? Къде е мощната и безаналогова армия,която трябваше да е в Одеса преди една година,според родният русофил? И трябваше да е в Киев след атентата в Москва,пак според родния русофил?
7
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една змия като умира,най-много се опитва да хапе.Рептилоидът Вова не е изключение.
6
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е Тунгуският метеорит да цопне в блатата на Москва!
5
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е Тунгвкият метеорит да цопне в блатата на Москва!
4
13
 
9
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Харков е най-рускоезичния град в Украйна и Антихриста Путин не престава трета година да избива и тероризира населението му с масирани бомбардировки.
3
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди руските нацисти да нападнат Харков, града за последно е бил бомбардиран от оригиналните немски нацисти през Втората световна война! Още тогава се е оказал изключително костелив орех, и днес също ще приседне на новите варвари
2
10
 
13
 
! Отговори
Зеленият преди 1 месец
Съсипа под ръководството на САЩ Украйна
1
9
 
14
 
! Отговори
Нищо преди 1 месец
На фона на еврейската касапница в Газа....