Украйна ще трябва в един момент да преговаря с Русия

Това каза представител на украинското разузнаване
3 май 2024 11:33, Елка Василева
243
Украйна ще трябва в един момент да преговаря с Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна в някакъв момент ще трябва да започне преговори с Русия, за да сложи край на продължаващата повече от две години война, заяви високопоставен служител на украинското разузнаване в интервю за сп. "Икономист".

Украинският президент Володимир Зеленски неведнъж е изключвал преговори с Кремъл, а указът, който той издаде, след като Русия официално анексира четири украински региона през 2022 г., определя преговорите като "невъзможни", отбелязва Ройтерс.

Но генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на дирекцията на военното разузнаване на Украйна (ГУР), заяви пред списание "Икономист", че в крайна сметка ще се наложи да се водят разговори, какъвто е случаят с всяка война.

Генерал Скибицки казва, че не вижда начин Украйна да спечели войната само на бойното поле. "Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната", цитира го списанието. "Такива войни могат да приключат само с договори", каза той. В момента и двете страни се надпреварват за "най-благоприятната позиция" преди потенциалните преговори. Но смислени преговори могат да започнат най-рано през втората половина на 2025 г., предполага Скибицки.

Зеленски и други официални лица заявиха, че Русия не е поканена на "срещата на върха за мир", планирана за Швейцария през юни, тъй като няма гаранции, че Москва ще преговаря добросъвестно.

Министърът на външните работи Дмитро Кулеба като че ли повтори мислите на Скибицки в отделно интервю за списание "Форин Полиси" тази седмица, като заяви, че целта на срещата на върха през юни е "да обедини страните, които споделят принципи и подходи, на които ще се основават по-нататъшните им действия". "След това може да се осъществи комуникация с Русия и тя да бъде част от разговорите. Защото сте прави: в крайна сметка не можете да сложите край на войната без двете страни", добави той.

Руският президент Владимир Путин и други високопоставени руски представители твърдят, че Украйна блокира всеки опит за уреждане на конфликта.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от Русия
Най-голяма руска жертва: "Газпром" е на загуба, загуби и пазара в Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Украйна накрая ще се превърбе в едно голямо Гробише, за което няма да има никакъв смисъл да се преговаря. А и Байдън и Зеленски забравят основното правило - с Терористи НЕ се преговаря, ликвидират се!
149
14
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 седмици
ПРЕГОВОРИ НЯМА ДА ИМА ПО ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В ФАЩ! СЛЕД КОЕТО АВТОМАТИЧНО СЕ ОБЯВЯВА ПОБЕДИТЕЛЯ ВЪВ ВОЙНАТА СЪС ОБЯВЯВАНЕТО НА ПОБЕДИТЕЛЯ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ! РЕЖИМА В ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЕМОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВА ЯДРЕНО НИТО СРЕЩУ НАТО ДЪРЖАВИ НИТО СРЕЩУ УКРАЙНА ЗАЩОТО ТОВА Е МАСОВ ГЕНОЦИД И ООН ЩЕ СЕ НАМЕСИ И С РЕЖИМА В ТЕРОРУСКАТА СЕ ПРИКЛЮЧВА! ЕДИНСТВЕНИЯ ШАНС ТЕРОРУСКАТА ДА СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА С УКРАЙНА Е ДОНАЛД ТРЪМП ДА СПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ПОСТ В ФАЩ ИНАЧЕ С ТЕРОРУСКАТА Е НАПЪЛНО ПРИКЛЮЧЕНО!
148
4
 
16
 
! Отговори
Дарк преди 4 седмици
Срещата за мир в Швейцария без да е поканена Русия е като от двама мъже,сключили граждански брак да чакаш щъркела са им донесе бебе.
147
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Само у нас медиите ни заливат с руските победи!
146
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До руски крах Дол.ен лъжец и демагог. На бруталните ти лъжи и пропаганда никой няма да се върже.
145
4
 
16
 
! Отговори
Хи хи преди 4 седмици
Мноо слаби излязоха укрите, щели да ни защитават от Русия ! Те себе си не могат да защитят, че нас щели да защитават. И постоянно реват за оръжие и пари !! Да се бият с прашки бе, нали са герои !
144
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вчера се навършиха 10 години от убийсвата в одеса и незаконния преврат
143
21
 
21
 
! Отговори
руски крах преди 4 седмици
Ама има ли още наивници дето да смятат, че Русия постига победа в Украйна. Това от миналата година е мит. Русия тотално си го нахендри целия с тая СВО. Провалът е очеизваден. Само престъпният режим в Кремъл не го вижда! Закопават Русия за следващите 100 години. Искерно съжалявам бедния и страдащ руски народ. Жалко за тази иначе велика държава...
142
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До БАНко посранкоТи ли ще ги избиваш, кога заминаваш на фронта?
141
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До вой на БГ мужициИ къде е тая Цивилизация? В Украйна ли, или България. С Олигарсите, престъпността, корупцията.
140
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До вой на БГ мужициИ къде е цивилизацията, в Донецк ли, където Украйна изби над 14 000 деца с безразборни артилерийски обстрели от 2014 година досега?
139
17
 
18
 
! Отговори
вой на БГ мужици преди 4 седмици
На копейките, русоробите и вся там.... само фашизъм им се привижда където има цивилизация. Защото мразят нормалните хора и нормалните общества. Искат всичко да е по рускому - скотско.
138
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До НЕбългарите А твоята Родина КОЯ е? Украйна ли?
137
14
 
3
 
! Отговори
БАНко посранко преди 4 седмици
СЕГА НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА СЕ ИЗБИВАТ ПУТИНИСТИ В УКРАЙНА И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ! КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ЩЕ ГОВОРИМ ЗА ПРЕГОВОРИ!
136
1
 
9
 
! Отговори
Шебек преди 4 седмици
Тя пропусна 3 пъти момента сега щяла ...
135
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Спасяването на редник Бай-Дън.
134
15
 
17
 
! Отговори
НЕбългарите преди 4 седмици
Благодаря на Путин за едно нещо. Благодарение на войната която той започна, маските паднаха и вече е пределно ясно коя е утайката на българското общество - рашистите. Хора без мозък, без капка морал, без родина освен Москва.
133
3
 
6
 
! Отговори
Хххх преди 4 седмици
Никакви преговори...до последния украинец
132
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 82-ОМБР Нацистите като теб, сеещи омраза НЕ са добре дошли никъде. Нацизмът НЯМА място в Европа.
131
1
 
14
 
! Отговори
Потрес преди 4 седмици
Тя среща за мира без Русия е като срещата за уговорените мачове в България без Венци Стефанов