Двама убити и 16 ранени при нови руски удари в Украйна

Атаките са извършени, докато православните християни в Украйна и Русия празнуват Великден
106
Двама убити и 16 ранени при нови руски удари в Украйна
Снимка: БГНЕС

Няколко руски удара са отнели живота на двама души и са ранили още 16 в Източна и Североизточна Украйна, включително в Харков, втория по големина град в страната, съобщиха местните власти, цитирани от Франс прес.

Атаките бяха извършени, докато православните християни в Украйна и Русия празнуват Великден, посочва АФП.

При ракетно нападение са убити двама души в Покровск, в източната Донецка област, съобщи ръководителят на регионалната военна администрация Вадим Филашкин в публикация в "Телеграм".

Населеното място се намира на около 60 км северозападно от град Донецк, административен център на контролираната от Русия част на Донецка област.

В Харков при руска бомбардировка са ранени най-малко 10 души, съобщи ръководителят на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов. Той написа в "Телеграм", че силите на Москва са ударили центъра на града с "управляема бомба".

Руската армия засилва използването на тези управляеми бомби, хвърляни от самолети, които са изключително разрушителни и са оборудвани с перки, които им позволяват да планират преди да поразят целта си, отбелязва АФП.

При друга атака през нощта са ранени шестима души, включително малко момиченце, родено през 2015 г., каза по-рано Синегубов.

Украинските военновъздушни сили съобщиха, че през нощта Русия е изстреляла срещу Украйна 24 ирански дрона "Шахед" и че 23 от тях са били свалени, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
13
 
7
 
! Отговори
Украйна победа преди 1 месец
Ще има пак обстрел по руските фашисти с американски касетки
32
14
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ЗЕЛЕНСКИ Е ЛЕГИТИМЕН ПРЕЗИДЕНТ НА УКРАЙНА ДО 20 МАЙ 2024-ТА! ПОСЛЕ И ТОЙ ЩЕ СТАНЕ НЕЛЕГИТИМЕН КАТО ФАЛШИВИЯ ПУТИН ДЕТО СИ ТУРИ 60 МИЛИОНА БРОЯ ГЛАСА ОТГОРЕ ПОЛУЧЕНИ ПО ИНТЕРНЕТ :D
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 34: Укритата не са гласували за зелята, той сам си гласува за себе си и си се самоизбра с един глас от 40 милиона!!!!! Протести срещу него повсеместни!!!!!!
30
4
 
15
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
зеленото жуже е виновно. Вместо да реши проблема с Русия по дипломатичен път като политик, и да се спасят украински животи, то все за оръжия реве. Затва си получава заслуженото
29
6
 
7
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Ударили са,или,от отломките на свалените дронове и ракети,има голяма разлика.Долу бандеровската хунта,вижда и се краят,скоро ще е.Щом,им обещават много пари и оръжие,значи всичко е ясно,никой не налива, от пусто в празно.
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гласували си за зелята, получили си зелята! Протести нЕма, значи всичко си е ОК!
27
6
 
4
 
! Отговори
ПУТЛЕРОГУТАН преди 1 месец
До БАНко/ Я МАРШ ПРИ НАНЕ И ХРИСТО ХРИСТОВ ДА ТИ СКЪСАТ ПУТИН НА ДВОЙНА! НО НЕ И ПРЕДИ ТОВА ДА СТЕ НАПРАВИЛИ ЧОВЕШКА ГЪСЕНИЦА ПРИ КОЯТО ВСЕКИ ЯДЕ ЕКСКРЕМЕНТИТЕ НА ДРУГИЯ ДИРЕКТНО ОТ ПУТИН-ЪТ МУ!
26
3
 
6
 
! Отговори
8791 преди 1 месец
Стига бе, тъкмо си мислех, че днес няма да се съобщи как руснаците са ударили болница, училище, детска градина и хоп-дете жертва, родено 2015 година...Тия руснаци е..ти канибалите станаха
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който се въоръжава от запада и носи свастики го удрят. Бандери мандери азовци никаква жал за вас.
24
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредното докозателство че руснаците немат нищо общо с православието, това са просто едни варвари!
23
11
 
6
 
! Отговори
Сатаната преди 1 месец
е в Кремъл!
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Азовци и бандеровци с татуирани пречупени кръстове по телата не трябва да има.Те ще бъдат унищожени.
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега праснете една статия за Донбас и жителите на мирния Белгород, които от години са подложени на украински атаки и дават стотици жертви. Можете и да приложите видеа за да си потвърдите думите. За Донбас отдавна се знае, но защо пък Белгород им е на мерника? Какво, по дяволите, са им сторили на украинците от Белгород, та ги пукат ежедневно по блоковете и паркинЗите?
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бой по празноглавите хохали :):):) голям кеф...
19
4
 
9
 
! Отговори
Шефрет преди 1 месец
То и без тва укроидите свикнаха да ходят по нужда по мазите. Ако искат да са в безопасност да си живеят като в термитници в канализацията)
18
11
 
6
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
"Радетелят" на християнските ценности окървави Великден.
17
5
 
12
 
! Отговори
Волдомир преди 1 месец
Едни руснаци се бият с други,нещо като гр.войната в Сащ между севера и юга.
16
15
 
6
 
! Отговори
do 19 преди 1 месец
кога руснаците са били православни?! Това са обикновени селяци, които в цялата си история са били мачканки. Благодарение на нас имат поне някакъв език и писменост, а и релилигия, която я използват за какви ли не зловещи цели.
15
4
 
13
 
! Отговори
Дон Пепино преди 1 месец
Война е,козунаци и боядисани яйца няма,има бомби.Зелето е в бункера на 100 метра под земята и не му пука.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бива ли православни да се трепят на Великден? По времето на световните войни военните действия са били спирани в периода на коледните празници!