Колко струва издръжката на един украински войник

Американски експерти инспектират съхраняването на оръжия
Обновена: 5 май 2024 08:56 | 5 май 2024 08:16, Петър Бойчев
121
Колко струва издръжката на един украински войник
Снимка БГНЕС

През 2024 г. издръжката на един украински войник струва на Украйна 1,2 милиона гривни (28 379 евро) годишно. Това съобщи заместник-министърът на отбраната на страната Юрий Джигир в интервю за Bloomberg.

Според Юрий Джигир това е приблизителна сума, която не включва цената на оръжията. Що се отнася до бюджета за отбрана, Юрий Джигир каза, че разходите за мобилизационната кампания ще зависят от месечните заявени обеми и решенията за ротация.

Юрий Джигир каза, че новата система за обществени поръчки е помогнала за „премахване на корупционните рискове“. „Руската инвазия подчерта редица специфични корупционни рискове в министерството“, отбеляза той.

Според Юрий Джигира проверката е довела до създаването на „двустепенен механизъм“ за обществени поръчки в Министерството на отбраната: агенцията определя политиката за обществени поръчки, наблюдава и проверява качеството, докато две държавни компании контролират обществените поръчки в опит да намаляване на потенциалните рискове.

Юрий Джигир съобщи, че вече са извършени шест съвместни проверки във военни обекти, при които е проучено как се съхраняват определени видове оръжия. „Процесът тече, вече е станал рутина. Механизмът работи“, каза той.

По-рано в интервю за ArmyInform Юрий Джигир каза, че плащанията на военните през 2024 г. ще съставляват 70% от бюджета  на Министерството на отбраната на Украйна. Други 20% отиват за закупуване на военна техника и въоръжение за Въоръжените сили на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
При 24 часа живот на фронта на мобилизиран, сумарно хич не е много за цяла година. Все пак има разходи за транспорт до ново закупените парцели, багер, знаме...
27
2
 
15
 
! Отговори
джави преди 1 месец
Точно тази ми е най-важната новина на Великден.Супер ме интересува.
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Струва живота му за непонятни му каузи .
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В издръжката включени ли са двете яхти и имението в Израел?
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До мислещ - Празна кратуна не може да мисли , не се напъвай .
23
1
 
19
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
А колко украински войници останаха?
22
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещастника Денков е подарил на нацистите 3,5 млрд$ от нашите пари, а после се чудят от къде да намерят пари за пенсии и за великденска добавка. Нашите предатели са за бесилото, защото 1. подпомагат неонацистки режим и 2. с наши пари.
21
9
 
12
 
! Отговори
До долния преди 1 месец
Путин е убиец а Джордж Буш, Натаняху и Байдън са миротворци?!
20
2
 
15
 
! Отговори
А колкр е преди 1 месец
Годишната издръжка на един украински турист в България? Като ги гледам на снимката, направо жал ми става за войничетата. Това не е армия, а сбирщина, също като у нас.
19
11
 
2
 
! Отговори
Gorskio преди 1 месец
21 чук - понеже Зеленски заедно с Байдън вкараха войски в рузия, затова ще им тежи нали?
18
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рашка ще плаща 100 години, но не само ще плаща а и ще бъде изгонена от Украйна .
17
3
 
30
 
! Отговори
мислещ преди 1 месец
Издръжката на един боец е цената на ковчега! А цената на живота му не се определя с пари, а със съвестта на Зеленски, Байдън, властта в Англия и тази в ЕС !
16
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За САЩ тази война е бизнес, за Европа досадна тежест, а за Украйна е анихилация.
15
14
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
СЪС 300 000 ВОЙНИЦИ И 1 МИЛИОН СНАРЯДА ПЛЮС 1 МИЛИОН ДРОНА АЗ ЩЕ ПРЕВЗЕМА МОРДОРСКВА КАТО ЕДНОТО НИЩО! НЕЩО ТОТАЛНО НИ ЛЪГАТ И С БРОЯ НА СНАРЯДИТЕ И С БРОЯ НА ДРОНОВЕТЕ КОИТО И ДВЕТЕ СТРАНИ В КОНФЛИКТА ИМАТ!
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато пресмятате и броите стотинчиците, РФ вчера прибраха още 5 села. Лошата новина е, че украинската армия намалява с бясно темпо, добрата новина е, че разходите за войната ще падат с намаляването на украинските войници. Поне разходите за политиците в Украйна, разходите на ЕС ще се увеличават, нали и ЕК трябва да клъвнат нещо като за последно.
13
3
 
26
 
! Отговори
От вчера преди 1 месец
Още един Абрамс тръгва за изложбата в Москва...
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак ли пълни глупости и фалшиви новини. Издръжката на един войник струва колкото чорбата, дрехите и минимална заплата. Виж издръжката на един генерал и украински политик са доста скъпи, защото те прибират разликата между това което реално отива на фронта и сумите които ЕС налива във режима. Всеки нормален европеец трябва да иска моментално спиране на войната, заради човешките животи и огромния удар върху европейската икономика!
11
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
правилното е колко НИ струва издръжката на една укра
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами скъпо струват както и победите им като се започне от Мариупол...Волноваха, Соледар, Лисичанск, Бахмут, Авдеевка, Донецк...скоро и Харков и Одеса. Победите им са доста скъпички, но други ги плащат...
9
2
 
26
 
! Отговори
Точен преди 1 месец
Нали укрите искаха в ЕС? Няма безплатен обяд, а както върви, ще останат гладни и боси. А може и под земята.